Βιβλιο

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

Ποιητές από 22 χώρες δίνουν ραντεβού στην πόλη

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 450
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49338-109298.jpg

Ποιητές από 22 χώρες δίνουν ραντεβού στην πόλη και για μια εβδομάδα (23-29/9) μας υπενθυμίζουν πόσο λυτρωτική μπορεί να είναι η ποίηση τις μέρες που ζούμε.

Θέλουμε οι ποιητές να βγουν μπροστά». Το σαφές και ελπιδοφόρο μήνυμα του προέδρου του Δ.Σ. του Κύκλου Ποιητών υλοποιείται και με το παραπάνω, με μια εξωστρεφή κίνηση που ακούει στον τίτλο «Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης».

Ποίηση που μιλάει στην καρδιά, που σχολιάζει την εποχή, και συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, θα συναντήσει το κοινό σε εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε μουσεία (Ακρόπολης, Βυζαντινό, Μπενάκη, Κυκλαδικής Τέχνης), σε γειτονιές της Αθήνας (Νέα Σμύρνη, Νέα Ιωνία, Υμηττός κ.ά.), στον Πειραιά, σε ταράτσες ξενοδοχείων.

Έλληνες ποιητές, όπως οι Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Ευγένιος Αρανίτσης, Νάνος Βαλαωρίτης, Αναστάσης Βιστωνίτης, Γιάννης Δάλλας, Κική Δημουλά, Κώστας Καναβούρης, Γιάννης Κακουλίδης, Τίτος Πατρίκιος, Γιώργος Χρονάς κ.ά. μαζί με εκπροσώπους της νέας γενιάς ποιητών (Έλσα Κορνέτη, Νικόλας Ευαντινός) συναντώνται με ποιητές από την Ιρλανδία (Ντέσμοντ Ίγκαν), την Αμερική (Αλίσια Στόλινγκς), την Ιταλία (Λέλο Βότσε), την Ισπανία (Χουάν Κάρλος Μέστρε), τη Γερμανία (Γκέρχαρντ Φάλκνερ), το Ιράκ (Αμάλ Αλ Τζουμπούρι), το Μεξικό (Ομέρο Αρίτζις) κ.ά.

Το καλωσόρισμα θα γίνει στον κήπο του ΜΜΑ (23/9, 20.00) με συντονιστή τον Γιώργο Χουλιάρα, απαγγελίες ποιημάτων από τον Κωνσταντίνο Τζούμα και μουσική από τους Στ. Γκόλγαρη και Β. Μαστοράκη, ενώ στις 24/9 εγκαινιάζεται η έκθεση «12 εικαστικοί συνομιλούν με 12 ποιητές» – Γιάννης Βαλαβανίδης/ Άγγελος Σικελιανός, Κεοπάτρα Δίγκα/Giuseppe Ungaretti, Κυριάκος Κατζουράκης/ Νίκος Καββαδίας, Χρόνης Μπότσογλου/Λευτέρης Πούλιος, Γιώργος Λαζόγκας/ Νάνος Βαλαωρίτης κ.ά. (Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Ηρακλειδών 66, Θησείο).

Από τις εκδηλώσεις επισημαίνουμε την Ημερίδα με θέμα «Ποίηση χωρίς σύνορα» (26/9) με την παρουσία των ποιητών Ντέσμοντ Ίγκαν, Κλεοπάτρας Λυμπέρη, Τασούλας Καραγεωργίου, Γιώργου Ίκαρου Μπαμπασάκης, Αγγελικής Σιδηρά, Αμάλ αλ-Τζουμπούρι (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Οδυσσέως 1, πλ. Καραϊσκάκη). Δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα (25/9) και στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού (26/9).

Η A.V. είναι χορηγός επικοινωνίας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ