- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Καμίνης υποδέχεται τον συγγραφέα Ίαν ΜακΓιούαν στην Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου
Την Πέμπτη ο Βρετανός θα συναντήσει το κοινό της Αθήνας και θα υπογράψει αντίτυπα των έργων του
O δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης θα υποδεχθεί αύριο Τετάρτη 25 Απριλίου τον σπουδαίο Βρετανό συγγραφέα Ίαν ΜακΓιούαν, στις 12:00 μ.μ., στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.
Ο βραβευμένος με BOOKER συγγραφέας Ίαν ΜακΓιούαν επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» και αύριο Τετάρτη στις19.00 στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Δ. Μητρόπουλος) θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα κ. Χάρη Βλαβιανό για την τέχνη της μυθοπλασίας και τους τρόπους με τους οποίους ένας μυθιστοριογράφος «επινοεί τον εαυτό του» κατά τη διαδικασία της συγγραφής του έργου του. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνηςκαι η κυρία Αναστασία Ανδρίτσου από το British Council στην Ελλάδα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας και η διανομή τους ξεκινά στις 17:30.
Η επίσκεψη του Ίαν ΜακΓιούαν στην Ελλάδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων και των εκδόσεων Πατάκη, με την υποστήριξη του British Council στην Ελλάδα.
Την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 19:00, ο Ίαν ΜακΓιούαν θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο Public της πλατείας Συντάγματος, για να συναντήσει το κοινό του και να υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.
Μέγας δωρητής της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η Core Α.Ε.Θεσμικοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου, το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου. Πολύτιμοι υποστηρικτές επίσης είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η ΣΤΑΣΥ.
Ποιος είναι ο Ίαν ΜακΓιούαν;
Γεννήθηκε το 1948. Έχει γράψει δύο συλλογές διηγηµάτων και δεκατέσσερα µυθιστορήµατα. Το 1987 κέρδισε το Whitbread Award και έξι χρόνια μετά το Prix Femina Étranger για το μυθιστόρημά του «Χαμένο παιδί». Τρία μυθιστορήματά του συμπεριλήφθηκαν στις τελικές υποψηφιότητες για το βραβείο Booker, το οποίο τελικά κέρδισε το 1998 για το «Άµστερνταµ». Το 2008, η βρετανική εφημερίδα The Τimes τον συμπεριέλαβε στην λίστα με τους «Πενήντα σπουδαιότερους Βρετανούς συγγραφείς από το 1945» ενώ η Daily Telegraph τον κατέταξε δέκατο ένατο στον κατάλογο με τους «100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον βρετανικό πολιτισμό». Το τελευταίο του βιβλίο «Καρυδότσουφλο» κυκλοφόρησε στα ελληνικά τον Δεκέμβριο του 17 από τις Εκδόσεις Πατάκη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θλίψη στον κόσμο των γραμμάτων για την απώλεια της σπουδαίας μεταφράστριας
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Οι σέκτες, οι αιρέσεις, οι απόκρυφες ομάδες ασκούν πάντα μια γοητεία στην ανθρώπινη φύση. Είναι το μυστήριο πίσω από την κλειστή πόρτα. Το απαγορευμένο.
Ένα βιβλίο που μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει μάθηση
Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη ιδέα. Είναι η απουσία φόβου. Κι αυτό, τελικά, είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.
Το 3,5% στους δρόμους του Ιράν: Σχολιασμός με αφορμή το βιβλίο του Marcel Dirsus, «Πώς ανατρέπονται οι τύραννοι» (Εκδόσεις Μίνωας)
Όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και επ' ουδενί δεν περιορίζονται εκεί
Τα εκατό δωμάτια ενός βιβλίου
«Το βιβλίο αποτελεί ένα δημοσιογραφικό και πολιτικό οδοιπορικό»
Η μετάφραση του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε το 1889
Ο συγγραφέας μιλάει στην Athens Voice για αθηναϊκές ιστορίες με ρεαλισμό και φαντασία
Τι συμβαίνει όταν μια σαρανταπεντάρα επιτυχημένη συγγραφέας αποφασίζει να κάνει μια ανατροπή στη ζωή της και να αναζητήσει μια νέα μορφή ελευθερίας;
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Ο συγγραφέας και ιστορικός μιλάει για τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ζαρατούστρα και την κληρονομιά του ονόματός του
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση συναισθήματος, είναι αρχιτεκτονική.
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Μια πολιτισμική-ιστορική «εγκυκλοπαίδεια» φοβιών και εμμονών
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κέδρος
Ένα βιβλίο που δεν γράφτηκε για παιδιά αλλά κατέκτησε τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.