- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα βιβλία του Μπαράκ Ομπάμα και της Μισέλ Ομπάμα έρχονται στα ελληνικά!
Από τις εκδόσεις Εν Πλω με διευθυντή έκδοσης τον Γιώργο Μουρούτη
Οι εκδόσεις «Εν Πλω», με μεγάλη ικανοποίηση, ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνουν την έκδοση στην ελληνική γλώσσα των δύο βιβλίων του 44ου Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της πρώην Πρώτης Κυρίας Μισέλ Ομπάμα αντίστοιχα.
Λεπτομέρειες σχετικά με τα δύο βιβλία, τους τίτλους και τις ημερομηνίες έκδοσής τους θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Τα δύο βιβλία, θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική γλώσσα από την Athensbookstore Publications, εγκαινιάζοντας έτσι τη νέα επιχειρηματική επένδυση των εκδόσεων ΕΝ ΠΛΩ.
Τη διεύθυνση έκδοσης των δύο βιβλίων έχει αναλάβει ο κ. Γιώργος Μουρούτης, επικοινωνιολόγος, ο οποίος πρόκειται να συνεργαστεί ευρύτερα με την Athensbookstore Publications, αναλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, την ευθύνη μιας νέας σειράς που θα αφορά σε σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του εκδοτικού οίκου για την αποκλειστική έκδοση στα ελληνικά των πολυαναμενόμενων βιβλίων «είναι πολύ υπερήφανοι για το γεγονός ότι επιλεχθήκαμε μεταξύ κορυφαίων εκδοτικών οίκων παγκοσμίως, προκειμένου να μοιραστούμε με το ελληνικό κοινό τις ιδέες και τις σκέψεις του πρώην Προέδρου και της Πρώτης Κυρίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Έιμπρα, όσα τη χαρακτηρίζουν και ο «πραγματικός» κόσμος
Από τον Ίαν ΜακΓιούαν στις φυλακές της Κολομβίας, και από μια ακόμη τρομερή δυστοπία στον ρόλο του γυναικείου σώματος στην ανθρώπινη εξέλιξη
«Η μυθοπλασία αξιοποιεί μια διαφορετική αφηγηματική τεχνική από τη μη-μυθοπλασία, όμως, στην τελική, κάθε είδους γραφή αποτελεί μια αφήγηση», δήλωσε ο Κινγκ στην Athens Voice
Η ποίηση, οι λέξεις, ο Νίκος Καρούζος και η Έξοδος του Μεσολογγίου
Η ζωή της «βασίλισσας των ρομάντζων» και η διαχρονική γοητεία του ροζ μυθιστορήματος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου
Δύο πρώην νικητές και τρεις νέες υποψηφιότητες διεκδικούν το μεγάλο λογοτεχνικό βραβείο
Το πολύτιμο αντίτυπο του «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» πέρασε πλέον στη Βρετανική Βιβλιοθήκη
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Η Μαρία Μπούρη, επιμελήτρια της έκδοσης, μιλάει για την ανθρωπιστική διάσταση της ιατρικής, τη σχέση γιατρού-ασθενούς και τον ρόλο της παιδείας στην άσκηση της ιατρικής.
Ο Δρ. Zaldy Tan μιλά για την απώλεια μνήμης, την άνοια και το Αλτσχάιμερ, δίνοντας πρακτικές συμβουλές για ασθενείς, οικογένειες και φροντιστές.
Η αγάπη για τα βιβλία ως κοινός τόπος ή ως ακόμη ένα κριτήριο κατηγοριοποίησης;
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου 2026 από τις εκδόσεις Μίνωας
Το μυθιστόρημα του Carsten Henn «Ο φούρναρης που ζύμωνε ιστορίες» (μετάφραση Μαρία Μαντή) κυκλοφορεί την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Πίσω από το θαυμαστό οικοδόμημα της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται μια πρωτοφανής επιχείρηση συγκέντρωσης του ανθρώπινου πνευματικού κεφαλαίου
Νέες κυκλοφορίες, πολυαναμενόμενες επανεκδόσεις και μεγάλα ονόματα από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τι φέρνουν οι εκδοτικοί οίκοι στο φθινοπωρινό αναγνωστικό ραντεβού.
Στο βιβλίο «Το μυστικό των μυστικών» οι δύο ήρωες μπλέκονται σε μια περιπέτεια που ξεπερνάει τη φαντασία της τεχνητής νοημοσύνης – ή μήπως όχι;
Ο Δοξιάδης χρησιμοποιεί ένα σύνθετο αφηγηματικό οικοδόμημα για να μιλήσει για τη λογοτεχνία, την ιστορική μνήμη, τον μύθο και την πραγματικότητα, την ιδεολογική χειραγώγηση και τη διαφθορά της πνευματικής ελίτ.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.