Βιβλιο

Στο BOOKOO βγάζεις μόνος το βιβλίο σου

Θέλεις να δεις το βιβλίο σου τυπωμένο; Τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ.

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 580
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
323315-659039.jpg

Θέλεις να δεις το βιβλίο σου τυπωμένο; Τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ. O Χάρης Ψυχογιός, διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης των εκδόσεων Ψυχογιός, εξηγεί πώς λειτουργεί το BOOKOO.

«Είναι μια ιστοσελίδα - μοναδικό εργαλείο αυτοέκδοσης, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν που το επιθυμεί να διαμορφώσει την έκδοση του βιβλίου του κρατώντας ταυτόχρονα όλα τα δικαιώματα της διανομής του (σε έντυπη ή/και σε ηλεκτρονική μορφή). Ο συγγραφέας αποφασίζει μόνος του τα χαρακτηριστικά που θα διαμορφώσουν το βιβλίο του – ο ίδιος επιλέγει το μέγεθος και τις διαστάσεις του βιβλίου, το χαρτί του εξωφύλλου, το χαρτί του εσωτερικού σώματος σε περίπτωση που τυπωθεί και κάθε φορά, αναλόγως με τις επιλογές του, μαθαίνει μια ένδειξη του κόστους παραγωγής που εξαρτάται και από τον αριθμό των λέξεων. Αυτά λίγο πολύ τα κάνουν και άλλες ιστοσελίδες στον κόσμο. Στη δικιά μας, όμως, υπάρχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Μπορείς ταυτόχρονα να αγοράσεις και μεμονωμένες υπηρεσίες: π.χ. επιμέλεια (από ανάγνωση και παροχή συμβουλών βελτίωσης μέχρι δημιουργική επιμέλεια, όπου ο επιμελητής αναδιαμορφώνει το βιβλίο μαζί με το συγγραφέα, ο οποίος πάντα έχει και τον τελευταίο λόγο) ή μπορείς να αγοράσεις υπηρεσία δημιουργίας εξωφύλλου ή, αν πρόκειται για παιδικό βιβλίο, δημιουργία εικονογράφησης κ.ά. Εκδίδουμε επίσης ISBN, φυσικά μεμονωμένη υπηρεσία εκτύπωσης ή σε περίπτωση που κυκλοφορήσει μόνο ή και σε e-book μπορούμε να το προωθήσουμε στα συνεργαζόμενα κανάλια διανομής.

Την αποκλειστική ευθύνη και τα δικαιώματα του βιβλίου τα έχει ο συγγραφέας – υπάρχει όμως και η περίπτωση που αν θεωρήσουμε πως ένα κείμενο ταιριάζει στις εκδόσεις μας να το συζητήσουμε μαζί του, αν επιθυμεί να βγει από εμάς. Διαφορετικά όλα κινούνται στα πλαίσια που περιέγραψα. Όσο για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται να εκδοθεί το βιβλίο; Όσο αφορά εμάς στο συμβόλαιο που υπογράφουμε μαζί με το συγγραφέα εξηγούμε τους χρόνους που χρειάζεται το τύπωμα ή η μετατροπή ενός κειμένου σε ebook. Από εκεί και ύστερα ο χρόνος εξαρτάται από το αν και το τι είδους επιμέλεια έχει επιλεγεί, αν πρέπει να δημιουργηθεί εικονογράφηση κ.λπ. Πάντως, από τη στιγμή που ο συγγραφέας έχει κάνει Login στο BOOKOO, έχει όσο χρόνο επιθυμεί να διαμορφώσει το βιβλίο του.

Είμαστε αληθινά χαρούμενοι για το BOOKOO. Γιατί το www.bookoo.gr δεν είναι μόνο μια χρήσιμη ιστοδελίδα-υπηρεσία, αλλά και γιατί υλοποιεί όνειρα μ’ έναν πολύ εύκολο και… παιχνιδιάρικο τρόπο».

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ