- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Ιανός υποδέχεται τον… κόσμο
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η κρίση χτύπησε και το χώρο του βιβλίου...
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η κρίση χτύπησε και το χώρο του βιβλίου – εξάλλου μιλάμε για μια χώρα που ποτέ δεν χαρακτηριζόταν για την ιδιαίτερη φιλαναγνωσία. Η κρίση, όμως, για να αντιμετωπιστεί, θέλει δράση –όχι παθητικότητα– και ενορχηστρωμένες συνέργιες. Σ’ αυτό το πνεύμα το βιβλιοπωλείο Iανός, σε συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους, περνά στην αντεπίθεση με μια σειρά εκδηλώσεων που φέρνουν χαμόγελα αισιοδοξίας. Κάθε μήνα θα φιλοξενείται ένας ξένος συγγραφέας, τον οποίο θα υποδέχεται ο Ανταίος Χρυσοστομίδης. Τίτλος των εκδηλώσεων: «Οι συγγραφείς του κόσμου στον Ιανό». Μπορεί να είναι κυριολεκτικός, οι φίλοι του βιβλίου όμως τον διαβάζουμε και μεταφορικά: η Ελλάδα συνεχίζει να συνδιαλέγεται με το καλύτερο κομμάτι του κόσμου, που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι συγγραφείς που αγαπάμε. Η αρχή έγινε με τον Νικολό Αμανίτι, για να πάρει τη σκυτάλη τον Νοέμβρη ο Πιέρ Ασουλίν («Οι προσκεκλημένοι», εκδ. Πόλις) και ν’ ακολουθήσουν οι: Ζαν Μισέλ Γκενασιά («Η λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων», εκδ. Πόλις), Άρης Φιορέτος («Ο τελευταίος Έλληνας», εκδ. Καστανιώτης), Σαντιάγο Ρονκαλιόλο («Ο Ουρουγουανός εραστής», εκδ. Καστανιώτης), Ζουλφί Λιβανελί («Το σπίτι στον Βόσπορο», εκδ. Πατάκη), Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ («Ο περαστικός», εκδ. Καλέντη), Τζον Σιμενόν - γιος του Ζορζ Σιμενόν («Ο θάνατος της Μπελ», εκδ. Άγρα). Στον Ιανό επίσης θα ξεκινήσουν και μια σειρά συζητήσεων με εκδότες που θα φιλοξενεί ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια λέσχη βιβλίου που μετατρέπει τη λογοτεχνία σε δίκη χαρακτήρων, προσκαλώντας μας να δούμε τις ιστορίες και τους ανθρώπους μέσα από διαφορετικές οπτικές.
Το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα από τις Εκδόσεις Βακχικόν
Victoria Amelina, «Κοιτώντας γυναίκες, κοιτώντας τον πόλεμο» (πρόλογος Margaret Atwood, μετάφραση Ρηγούλα Γεωργιάδου, 428 σελίδες, Εκδόσεις Utopia).
Ο συγγραφέας του «Audition» και του «Σχεδόν διάφανο γαλάζιο» ήταν 74 ετών
Μια βραδιά όπου η λογοτεχνία συναντήθηκε με το θέατρο, τη μουσική και την ψυχολογία
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που ζωντανεύει το δουκάτο της Αθήνας του 1453
Νά ποιο είναι το μέσο εισόδημα ενός επαγγελματία συγγραφέα
Έρωτας και απελπισία στη new wave Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του ’80
Η αγαπημένη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου μέσα από τις αναμνήσεις του αδελφού της, που έζησε από κοντά τις πιο προσωπικές και σημαντικές στιγμές της ζωής της
Στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Ως τα πέρατα της γης», ένα πλοίο σαλπάρει από την Αγγλία για την Αυστραλία, στα πρώτα χρόνια του 19ου αιώνα.
Τι λένε ένας συγγραφέας, ένας κβαντικός φυσικός και ένας φιλόσοφος του 18ου αιώνα για το σύμπαν
Η εκδήλωση αποτέλεσε αφορμή για μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από τις αιτίες της κυκλοφοριακής ασφυξίας
Δείτε πώς συζητούν δύο συγγραφείς μεταξύ τους.
20 χρόνια μετά το «Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων», ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός μιλά για τη μετανάστευση, την ελληνική κοινωνία και τις νέες πατρίδες
Ο καθηγητής και συγγραφέας Κάρλο Μασάλα μιλά στην ATHENS VOICE για τη στάση του Τραμπ και για το στοίχημα της Μόσχας στην κόπωση της Ευρώπης
Συναντήσαμε τον διάσημο Ελβετό συγγραφέα και φιλόσοφο και μιλήσαμε για τον έρωτα, την ευτυχία και την παιδική ηλικία
Ο συγγραφέας του «Λίνε» και podcaster της ATHENS VOICE μιλά για τα παιδιά, τα «πρέπει» που μαθαίνουμε από μικροί κι εκείνες τις μικρές «καμπύλες» που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε.
Ένα μυθιστόρημα-λαβύρινθος που γοητεύει, τρομάζει, συναρπάζει και τέρπει, με άφθονα στοιχεία μύθου, παραλογισμού, χιούμορ και συγκίνησης
Από την έκδοση του Δόκτορα Ζιβάγκο το 1957 μέχρι την υπόθεση της Σάλι Ρούνεϊ και τη ματαίωση εκδήλωσης για την εβραϊκή λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.