- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύγχρονο ελληνικό θέατρο στο OLVIO
Το θέατρο OLVIO παρουσιάζει φέτος τo αντιπολεμικό αριστούργημα «Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα» του Γ. Σκαραγκά και τη βραβευμένη σουρεαλιστική σάτιρα «Το ξεκατίνιασμα του Ολύμπου» της Αβγί Παπ
Θέατρο OLVIO: «Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα» του Γιάννη Σκαραγκά και «Το ξεκατίνιασμα του Ολύμπου» της Αβγί Παπ
Με αφετηρία τις αναμνήσεις, την ποίηση αλλά και την σάτιρα η φετινή σεζόν στη γνωστή, σύγχρονη θεατρική σκηνή του Βοτανικού μας προσκαλεί σε ταξίδια στο χθες και στο σήμερα αυτού του τόπου. Από την Σκύρο που αγάπησε ο Άγγλος φιλέλληνας ποιητής Ρούπερτ Μπρουκ ως τα λημέρια των δώδεκα θεών του Ολύμπου, το σκηνικό στο OLVIO αλλάζει μέσα στην εβδομάδα για να καλύψει διαφορετικές θεατρόφιλες διαθέσεις – σταθερά, όμως, με όχημα το σύγχρονο ελληνικό έργο και τη νέα, ανεξάρτητη γενιά δημιουργών που το θέατρο στηρίζει.
«Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα» στο θέατρο OLVIO
Ένα ταξίδι από τη Σκύρο στην Αγγλία, στην Ικαρία και τον Πειραιά κι από τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στο σήμερα. Μια διαδρομή στις αγωνίες και στους φόβους των ανθρώπων και στα συναισθήματα που μπορούν οι διαφορετικοί χαρακτήρες να προκαλέσουν.
Στο νέο έργο του Γιάννη Σκαραγκά ο Άγγλος ποιητής Ρούπερτ Μπρουκ, ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως για τα σονέτα του και απεβίωσε στη Σκύρο το 1915 ενώ υπηρετούσε στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, γίνεται το θέμα της συζήτησης ή και μονολόγου για ένα παντρεμένο ζευγάρι, μια νοσοκόμα, τρεις φίλους, έναν νεκροθάφτη, έναν άντρα, μια μάνα και μια πόρνη, αλλά και για τη Βιρτζίνια Γουλφ και τον κύριο Στιντ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας το «“Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα” είναι μια ιστορία για τις αναμνήσεις των ανθρώπων που μας αγάπησαν αφόρητα».
Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Σάββατο (στις 21:00) και κάθε Κυριακή (στις 20:00), σε σκηνοθεσία της Νατάσας Παπαμιχαήλ. Ερμηνεύουν οι: Χριστόδουλος Στυλιανού, Έλενα Αρβανίτη, Χριστίνα Δενδρινού, Καλλιόπη Καραμάνη, Ηλίας Μπαγεώργος, Γιούλη Μπανούση και Ιωάννα Μαυρέα (φωνή). Τη μουσική υπογράφει ο Αναστάσης Μισυρλής, ο οποίος και την ερμηνεύει ζωντανά με τσέλο επί σκηνής.
«Το ξεκατίνιασμα του Ολύμπου» στο θέατρο OLVIO
Ο Τρωικός πόλεμος είναι ante portas και στον Όλυμπο έχει συγκληθεί υπουργικό συμβούλιο για να αποφασίσουν οι δώδεκα θεοί με ποια πλευρά θα συνταχθούν. Η συζήτηση, όμως, εκτροχιάζεται πολύ νωρίς και καθώς τα... πολύ λερωμένα άπλυτα όλων βγαίνουν στη φόρα, οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες. Τα προσωπικά συμφέροντα είναι αυτά που τελικά καθορίζουν τις αποφάσεις, την ίδια στιγμή που όλα πρέπει να μείνουν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον. Σας θυμίζει κάτι;
«Το ξεκατίνιασμα του Ολύμπου» είναι μια κωμωδία που με το ένα πόδι πατά στο κάποτε και με το άλλο στο σήμερα, γεφυρώνοντας την ιστορία ενός τόπου όπου το προσωπικό συμφέρον ήταν πάντα πάνω από όλους και όλα. Η ελληνική μυθολογία, ο Όμηρος και ο έμμετρος λόγος είναι τα συστατικά στοιχεία πάνω στα οποία χτίζει η συγγραφέας Αβγί Παπ την πλοκή στο νέο της έργο, το οποίο έλαβε το 2018 το τρίτο βραβείο στον Β΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεατρικής Συγγραφής της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης.
Την παράσταση, που είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 12 ετών, σκηνοθετεί ο Δημήτρης Κανέλλος. Κάθε Δευτερότριτο, στις 21:00, στη σκηνή μπλέκονται σε τραγελαφικές καταστάσεις και συγκρούσεις οι Χάρης Αγγέλου, Αντώνης Αντωνάκος, Έλενα Αρβανίτη, Ειρήνη Ιωάννου, Λίνα Καμπούρογλου, Μαριάννα Λαγουρού, Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν, Βασίλης Πουλάκος, Τάκης Σακελλαρίου, Χαρά Τσιτομενέα, Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Λήδα Χατζή και Ντίνος Φράγκος.
INFO:
Θέατρο OLVIO
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, 210 34 14 118
Ώρες κράτησης εισιτηρίων: 17:00 - 21:00
Προπώληση: από €12 στο Viva.gr
http://www.olviotheater.
facebook @OLVIO.theater
instagram olviotheater
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός συνθέτης μιλά για την ενορχήστρωση του «Ορφέα» με σύγχρονα όργανα και για τη δύναμη της μουσικής ενός έργου που 419 χρόνια μετά εξακολουθεί να ακούγεται τολμηρό
Μια τίμια, καλοκουρδισμένη κωμωδία με γρήγορο ρυθμό, σαρκασμό και απρόβλεπτες ανατροπές
Η Αρετή Μακρολειβαδίτη μιλά για την παράσταση που σκηνοθετεί, μια θεατρική αναζήτηση για όλα όσα μας κάνουν αληθινούς
Μέσα από τις έννοιες του σεξ, της βίας, της εξουσίας, της πίστης και της αγάπης, η παράσταση ξετυλίγει ένα πολυφωνικό μωσαϊκό σύγχρονων ιστοριών
Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλά για τον Αντόνιο, τον Σαίξπηρ και τη σκοτεινή γοητεία του «Εμπόρου της Βενετίας»
Δύο μονόπρακτα, δύο ρόλοι με το ίδιο όνομα
Ένα έργο για τη μνήμη που καλπάζει ερήμην. Τη μνήμη που ξεδιπλώνει αναμνήσεις, που όμως δεν είναι αληθινές, αλλά επινοημένες ιστορίες.
Κλασικά κείμενα, σύγχρονη ελληνική δραματουργία και διεθνείς συμπράξεις
Mια ιστορία ενηλικίωσης, μνήμης και εσωτερικής αναζήτησης
Ο Μιχάλης Σαράντης πρωταγωνιστεί ξανά στην παράσταση του Γιώργου Κουτλή
Η παράσταση των Θέμη Πάνου και Βίλιας Χατζοπούλου επιστρέφει στη σκηνή στο πλαίσιο της φθινοπωρινής δέσμης δράσεων «Απόηχοι» του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
30 και πλέον χρόνια που γράφω για θέατρο προβάλλω καλλιτέχνες του θεάτρου και παραστάσεις κυρίως μικρών χώρων
Η κορυφαία τραγωδός Λυδία Κονιόρδου επιστρέφει σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της
Το πρώτο σκηνοθετικό εγχείρημα της Κόρας Καρβούνη, με τους Μιχάλη Συριοπούλο, Βάσω Καβαλλιεράτου, Στάθη Κόικα επί σκηνής
Ο Γιώργος Καπουτζίδης στήνει έναν καθρέφτη απέναντι στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα
Ο σταρ του «Μπόρατ» συνεργάζεται με τον Αμερικανό σκηνοθέτη στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου
Ο Λάζαρος Βαρτάνης και ο Στέφανος Παπατρέχας ανεβάζουν ένα από τα πιο ποιητικά έργα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ
Η κριτικός θεάτρου απαντά στην ανάρτηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για το άρθρο της στην Athens Voice
Μια διαδραστική, αλλοπρόσαλλη κωμωδία όπου το κοινό αποφασίζει ποιος είναι ο δολοφόνος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.