- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στέγη: Online πρεμιέρα για το Αντιγόνη/Lonely Planet απόψε
Η αρχαία τραγωδία συναντά την κωμωδία, η Κιτσοπούλου εμβολίζει τον σοφόκλειο μύθο με στιγμές ενός σατιρικού «εδώ και τώρα».
Η παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου Αντιγόνη/Lonely Planet κάνει online πρεμιέρα απόψε στις 22.00 στο κανάλι της Στέγης στο Youtube.
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ανοίγει και πάλι σήμερα, Κυριακή, ψηφιακά με την sold out παραγωγή Αντιγόνη/Lonely Planet. Η παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου που παρουσιάστηκε στο Onassis Festival 2019: Democracy Is Coming στο Public Theatre της Νέας Υόρκης, έρχεται live στο Youtube από τη Μικρή Σκηνή της Στέγης, απόψε στις 22.00.
Η ηθοποιός, σκηνοθέτις και συγγραφέας επιχειρεί να «αναποδογυρίσει» την αρχαία τραγωδία. Η αρχαία τραγωδία συναντά την κωμωδία. Καλώντας στη σκηνή μια ομάδα ανθρώπων που, χωρίς να είναι ειδήμονες, δίνουν μια διάλεξη γύρω από την Αντιγόνη, η Λένα Κιτσοπούλου εμβολίζει τον σοφόκλειο μύθο με στιγμές ενός σατιρικού, απελπισμένου «εδώ και τώρα».
Η πρώτη εκδοχή της παράστασης παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ του Onassis USA, Antigone Now, στη Νέα Υόρκη το 2016. Έναν χρόνο μετά οι σκιέρ της Κιτσοπούλου που απαγγέλουν το Έρως ανίκατε μάχαν, ενώ μιλούν για τη «χιονοθύελλα» της μοναξιάς στα απάτητα βουνά, ήρθαν με νέο υλικό στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
Είναι η πρώτη φορά που πατούν με τις στολές του σκι και τα χιονοπέδιλά τους στον ψηφιακό κόσμο. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.
Πληροφορίες
Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020, ώρα 22.00, Η παράσταση θα μεταδοθεί live στο Youtube
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Σάββας Στρούμπος σκηνοθετεί την τραγωδία του Ευριπίδη
Η πλοκή φέρνει στο φως τις αντιθέσεις ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, τον μύθο και τον ρεαλισμό
H μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στην Αττική
Η γνωστή ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η φωνή της Λουντμίλα» στο θέατρο Τζένη Καρέζη- Μια παράσταση με αφορμή τα 40 χρόνια από την έκρηξη του Τσέρνομπιλ
Παραστάσεις που συνεχίζονται από τις προηγούμενες σεζόν
Στον κεντρικό ρόλο, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου - Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας
Η παράσταση του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν επιστρέφει τη σεζόν 2026- 2027 σε νέα θεατρική στέγη
Η ηθοποιός, σκηνοθέτρια, ιδρύτρια και πρόεδρος της Womenale, μιλά στη Thess Voice
Τρεις παραγωγές που ξεχώρισαν στην Κύπρο την περασμένη σεζόν έρχονται στην Αθήνα
Οι θεατρικές παραστάσεις που έρχονται στα ανοιχτά θέατρα, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας
Κοστούμια, φωτογραφίες και σπάνιο υλικό
Η κληρονομιά του ακροβατεί ανάμεσα στη Συντέλεια και στο ξεφάντωμα του καρναβαλιού
Με αφετηρία τον Δημοσθένη, η παράστση μιλά για την εξουσία του λόγου, την ταυτότητα και τους ανομολόγητους έρωτες
Η καλλιτεχνική διευθύντρια μιλάει για το θέατρο, τη δημιουργία και τη θέση την οποία υπηρετεί πιστά από το 2022.
Στο απόλυτο σκοτάδι, όλες οι αισθήσεις ξυπνούν
Ο προγραμματισμός για τη σεζόν 2026-2027
Ο ιδρυτής του νέου θεατρικού χώρου μιλά στην ATHENS VOICE για τη φιλοσοφία και τον προγραμματισμό του
Η παράσταση είχε αναβληθεί λόγω πυρκαγιών
Οι πρεμιέρες και οι επαναλήψεις στα θέατρα Άνεσις, Νέος Ακάδημος και Χορν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.