- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη Λυρική τηρούνται τα μέτρα για κορωνοϊό: Το απολαυστικό βίντεο
Ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός δείχνει με μια διασκευή άριας του Μότσαρτ ότι ο θεατής είναι ασφαλής
Με μια άρια του Μότσαρτ, η Εθνική Λυρική Σκηνή δείχνει με απολαυστικό τρόπο ότι ο θεατής είναι ασφαλής, καθώς τηρούνται τα μέτρα για τον κορωνοϊό.
Με έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο η Εθνική Λυρική Σκηνή δείχνει ότι τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό τηρούνται με μεγάλη προσοχή, με αποτέλεσμα ο θεατής να αισθάνεται ασφαλής.
Στο απολαυστικό βίντεο που ανέβηκε στα social media, η Εθνική Λυρική Σκηνή ενημερώνει το κοινό για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στις εγκαταστάσεις της κατά της διασποράς Covid-19, με μια απρόσμενη διασκευή της άριας «του καταλόγου» από τον Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ.
Ακολουθώντας τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας, η ΕΛΣ εφαρμόζει αυστηρά όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό. Στο πλαίσιο αυτό, με όπλο την τέχνη της όπερας και με τη δύναμη της μουσικής του Μότσαρτ, παρουσίασε ένα νέο απολαυστικό βίντεο με τίτλο «Ασφαλείς στη Λυρική», με στόχο να ενημερώσει το κοινό για τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε όλους τους χώρους της στο ΚΠΙΣΝ.
Σε αυτό το έξυπνο βίντεο, ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός ερμηνεύει μια διασκευή της άριας «του καταλόγου» από τον Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ. Αντί για τη λίστα των κατακτήσεων του Ντον Τζοβάννι, στη νέα εκδοχή της η άρια μιλάει για τον κατάλογο των μέτρων που έχει λάβει η Εθνική Λυρική Σκηνή για τη λειτουργία της στην εποχή του κορωνοϊού.
Τη διασκευή του λιμπρέτου υπογράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος, ενώ στο πιάνο συνοδεύει η Σοφία Ταμβακοπούλου. Τη σκηνοθεσία του βίντεο υπογράφουν οι Αλέξανδρος Ευκλείδης και Μιχάλης Ασθενίδης, πάνω σε μια ιδέα του Βασίλη Λούρα.
Σημειώνεται ότι η Εθνική Λυρική σκηνή επέστρεψε μετά από 7 μήνες στις κλειστές αίθουσες με την πρεμιέρα της Μαντάμα Μπαττερφλάι την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και με την πρεμιέρα του μπαλέτου Human Behaviour την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 στην Εναλλακτική Σκηνή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 - Ανοικτό Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Νταμάρι)
Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
Το αριστούργημα της παγκόσμιας κωμωδίας μιλά για την ανασφάλεια που όλοι έχουμε νιώσει με κάποιο τρόπο
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Τιφλίδας
Οι απονομές που ξεχώρισαν
Στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ μιλά για την επιστροφή στο θεατρικό του σπίτι και το ταξίδι της νέας του παράστασης
Η ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Παχυσαρκία, άγχος, τεστοστερόνη, AI: Τι χρειάζεται πραγματικά ο άνθρωπος; Απαντήσεις επί σκηνής
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Στις 20 Ιουνίου σε μουσική διεύθυνση Ζακ Λακόμπ και σκηνοθεσία Παναγή Παγουλάτου
Ένα ποιητικό και βαθιά πολιτικό σκηνικό ανέβασμα χωρίς αποκλεισμούς στις 31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου
Η ηθοποιός και σκηνοθέτρια μιλάει για την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη
H όπερα Εinstein on the Beach αποτελεί μια «κοσμική» προσευχή
Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Inter Alia»
Στις 13, 14, 27 και 28 Ιουνίου σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Στάθη Γράψα
Με αμείωτη ένταση, σαρδόνιο χιούμορ και σκηνές που ακροβατούν ανάμεσα στο πολιτικό θρίλερ και την οικογενειακή τραγωδία
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα προετοιμασίας εισαγωγικών εξετάσεων δραματικών σχολών
Μια παράξενη, ανάποδη ανάσταση από τον Φάνη Σακελλαρίου
Λεωφορείον ο Πόθος – 21/6, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος - Future Cargo – 23-28/6, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος - Τόσαις φοραίς τόσο κοντά να είμαι – 27 & 28/6, Εναλλακτική Σκηνή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.