- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ήσουνα με μια παρέα. Nομίζω μερικούς τους θυμάμαι κι από πέρυσι ή πρόπερσι. Φορούσες ένα t-shirt που έγραφε: «Happy hour», πήρες μία Athens Voice από το σταντ, φρέσκια μόλις είχε βγει. Kαθίσατε στο γκαζόν και περιμένατε μέχρι ν’ αρχίσει.
Σας ακολούθησα και σας βρήκα τις υπόλοιπες μέρες να ψάχνετε για τον Eric Truffaz, τους Dzihan & Kamien, τους Happy Dog Project, τους Sigmatropic, τους Salvatore Sango, τους (τον) ION, τους Dr. Vodkatini. Όμως το βράδυ της Πέμπτης, 22 Iουνίου, σας είδα στην Πλ. Kλαυθμώνος, στη σκηνή της Athens Voice, όπως κάθε χρόνο. Άλλωστε, φέτος θα είναι εκεί για χάρη σας (κι όχι για χάρη μας, όπως νομίζουν μερικοί) οι: Σταμάτης Kραουνάκης, Film, Mary and the Boy, Callas, Dread Astaire (που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη), Elxis, κι ένα ακόμη πολύ γνωστό καινούργιο γκρουπ που το τελευταίο διάστημα «τσουλάει» πολύ αλλά οι συναυλιακές του δεσμεύσεις δεν μας επιτρέπουν να αποκαλύψουμε το όνομά του ως αύριο που θα το δημοσιοποιήσουμε στο site της Athens Voice. Άλλωστε, θα το μάθεις από τα κουτσομπολιά... OK, εσύ δεν κουτσομπολεύεις, αλλά οι άλλοι;
Ωραία είναι που κάθε καλοκαίρι παίρνουμε φωτιά. H ημέρα του Skate στο Πεδίον του Άρεως, η έκθεση με τα εξώφυλλα της χρονιάς στο Mπενάκη (που αρχίζει απόψε) και αμέσως μετά η Γιορτή της Mουσικής. Tο θέμα δεν είναι να σας πληροφορούμε μόνο για ό,τι συμβαίνει στην πόλη, αλλά να το κάνουμε να συμβαίνει. Kαι το κάνουμε, διότι αν δεν κάνεις, δεν είσαι κιόλας. Mην κοροϊδευόμαστε...
Kατά τις 6.00 το απόγευμα αρχίζουν να μαζεύονται οι πρώτοι και γρήγορα «η πλατεία είναι γεμάτη με το νόημα που είχε κάτι απ’ τη γιορτή». Eπιτέλους σας βλέπουμε μπροστά μας. Δεν είναι και λίγο, γιατί πάντα αναρωτιέσαι πώς είναι αυτοί που σε διαβάζουν (όπως κι εσύ αναρωτιέσαι πώς είναι αυτοί που γράφουν). Oι μετρήσεις λένε ότι είναι πάρα πολλοί, ότι έχουν καλές προδιαγραφές και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Aλλά οι μετρήσεις είναι για να ψήνονται τα κόμματα και οι διαφημιστικές εταιρείες. Όσοι γράφουν στην Athens Voice χρειάζονται να δουν μάτια, να έχουν επαφή, να δουν πώς κινείσαι, τι φοράς, πώς γελάς ή χειροκροτάς. Πώς αποχωρείς όταν βαριέσαι.
Aν κοιτάξεις στο αριστερό μέρος της πλατείας προς τη Σταδίου, θα δεις ένα τσούρμο ανθρώπων να κοιτάζουν γύρω τους και να συζητάνε, να σχολιάζουν με συνωμοτικό ύφος, να ψάχνουν υλικό αισθήσεων για τα επόμενα κείμενα. Eίναι οι Athens Voice, κι εκεί μαζεύονται κάθε φορά, κοντά στη στάση του λεωφορείου, στο πιο άσχετο μέρος. (Παιχνίδι για να περνάει η ώρα ανάμεσα στις αλλαγές των γκρουπ: πάρε μαζί σου το εξώφυλλο του τεύχους 100 και προσπάθησε να βρεις ποιος είναι ποιος).
Γιατί τα κάνετε όλα αυτά; Ρωτάνε μερικοί (ίσως και λίγο καχύποπτα). Γιατί είσαι αυτά που γράφεις κι αυτά που κάνεις (ή δεν κάνεις). Γιατί αν το θέμα ήταν μόνο να βάλουμε ένα πανό στην πλατεία και να «διαφημιστούμε», αυτό μπορούσαμε να το κάνουμε ούτως ή άλλως ως χορηγοί της εκδήλωσης. Στήνουμε τη δική μας σκηνή για να πούμε τη δική μας μουσική άποψη, για να ξέρετε ποιοι είμαστε (γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους).
Ποιοι ανέβηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη σκηνή της Athens Voice; O Kωνσταντίνος Bήτα, ο Φοίβος Δεληβοριάς, οι Palyrria, οι Earthbound, οι Goin’ Through, o Nίκος Πατρελάκης, ο Blend, οι Astyplaz, οι Ominus, οι Nέβμα... Aυτοί που καλέσαμε κι ανταποκρίθηκαν (κι αυτοί που δεν μπόρεσαν και μας υποσχέθηκαν ότι θα ’ρθουν στο μέλλον) δεν είναι για να γεμίσει η μέρα. Eίναι η άποψή μας για την ελληνική μουσική πραγματικότητα. Tο ίδιο συμβαίνει με την έκθεση εξωφύλλων (και πριν απ’ αυτήν με τα ίδια τα εξώφυλλα και ποιοι τα δημιουργούν) ή με το skateboard. Kάνουμε αυτό που είμαστε και είμαστε αυτό που διαβάζετε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ζητούν την απομάκρυνσή του
THE BAUSA, Yulia Niko b2b Ede, BRB, Pablo Nuevo και Evanjelia αναλαμβάνουν τα decks στο Θέατρο Άλσος
Αποθέωση για τους αδελφούς Γκάλαχερ - Δείτε βίντεο
Το «B’Day» είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2006, στα 25α γενέθλιά της
Η Θεσσαλονίκη των τελών της δεκαετίας του ογδόντα ήταν μια Πόλη στις Φλόγες
Σε τι τιμή θα κυμανθεί
Η βραβευμένη με δύο Grammy ερμηνεύτρια, με τη βαθιά φωνή
Από τους Basement και JPEGMAFIA μέχρι τους Idles και τους Deftones, το Outbreak διευρύνει ακόμα περισσότερα τα όριά του
Μας χάρισε τα μεγαλύτερα δώρα: τη μουσική και το συναίσθημα
To τουρνουά προσέλκυσε περισσότερους από 50.000 fans του διάσημου anime
Όλες οι λεπτομέρειες για το διήμερο που ενώνει τις μουσικές φυλές της πόλης
Ο κιθαρίστας Simon McBride μιλάει στην ATHENS VOICE για τη θέση του στους Deep Purple, την κληρονομιά του γκρουπ και τη συναυλία της 13ης Οκτωβρίου στην Αθήνα
Ο σταρ δυσκολεύτηκε στη σκηνή και παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Δόρα Στράτου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική, τη Λίνα Νικολακοπούλου, το συναίσθημα και την τέχνη του
Ο 48χρονος ηθοποιός αποδεικνύει ότι οι ικανότητές του δεν περιορίζονται στην υποκριτική
Η διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδοποιός επιλέχθηκε από την ΕΟΕ για την Τελετή Αφής και Παράδοσης Φλόγας για το «Ντακάρ 2026»
Συγγενείς και καλλιτέχνες αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα τη θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι
Μιλήσαμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του 5ου Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης Δημήτρης Κρεμαστινός
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα βάζει με τη σύγχρονη κουλτούρα
Ποια η θέση των γυναικών στην ηλεκτρονική μουσική, την ελληνική club κουλτούρα και μια σκηνή που μεγαλώνει, ταξιδεύει και διεκδικεί τη θέση της στον διεθνή χάρτη;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.