- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurovision 2026: Ο εκπρόσωπος της Μάλτας αποβλήθηκε το 2023 από τον Εθνικό τελικό και κινδύνεψε και φέτος
Πού τον κατατάσσουν τα προγνωστικά
Eurovision 2026: Ο εκπρόσωπος της Μάλτας αποβλήθηκε το 2023 από τον Εθνικό τελικό και κινδύνεψε και φέτος - Πού τον κατατάσσουν τα προγνωστικά
Ο Aidan θεωρείται εδώ και χρόνια ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της eurovisionικής κοινότητας στη Μάλτα και όχι άδικα. Ο Άινταν Κασάρ προσπαθούσε επίμονα να φτάσει στη Eurovision 2026, χτίζοντας στο μεταξύ ένα φανατικό κοινό τόσο στη χώρα του όσο και στα social media. Η φετινή του νίκη με το Bella αντιμετωπίστηκε από αρκετά μαλτέζικα μέσα σαν η φυσική κατάληξη μιας πορείας που το κοινό περίμενε καιρό να ολοκληρωθεί. Η εμφάνισή του στον εθνικό τελικό, με κινηματογραφική αισθητική, ροδοπέταλα, western αναφορές και jazzy ήχο, ήταν από τις πιο πολυσυζητημένες της βραδιάς.
Γεννημένος το 1999 στη Ζέιτουν, ο Aidan άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από μικρός, συμμετέχοντας ήδη από την εφηβεία του σε τοπικούς διαγωνισμούς. Η πρώτη μεγάλη του επαφή με τη Eurovision ήρθε το 2015 μέσω του εθνικού τελικού της Junior Eurovision, όμως η αναγνωρισιμότητα εκτοξεύθηκε λίγα χρόνια αργότερα με τραγούδια όπως τα Dai Laga, Ritmu και Reġina. Η πορεία του, πάντως, δεν ήταν εύκολη. Το 2023 αποβλήθηκε από τον εθνικό τελικό της Μάλτας λόγω παραβίασης κανόνων προώθησης στα social media, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις από fans που υποστήριξαν δημόσια πως αδικήθηκε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Παρά τις δυσκολίες, ο τραγουδιστής όχι μόνο δεν εγκατέλειψε τη Eurovision, αλλά κατάφερε να επιστρέψει ακόμη πιο δυναμικά. Το Bella θεωρείται από πολλούς το πιο ώριμο κομμάτι της καριέρας του, συνδυάζοντας αγγλικό, ιταλικό και μαλτέζικο στίχο, σε μία συμμετοχή με έντονη θεατρικότητα και ιδιαίτερη αισθητική. Η εικόνα του έχει εξελιχθεί σε σήμα κατατεθέν για τη νεότερη ποπ γενιά της Μάλτας, ενώ η φετινή συμμετοχή του δείχνει να έχει δυναμική πρόκρισης από τον Β’ Ημιτελικό. Σύμφωνα με τα προγνωστικά, μάλιστα, η Μάλτα βρίσκεται κοντά στην πρώτη δεκάδα του μεγάλου τελικού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλήσαμε με τους δημιουργούς της παράστασης της Needcompany, με αφορμή την παρουσίασή της στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026
Παρουσίαση νέου δίσκου, reunion επί σκηνής και κομμάτια που μεγάλωσαν μια ολόκληρη γενιά
Ο μουσικός του οποίου η Κρήτη ήταν το πεπρωμένο του μιλάει για τη ζωή και την πορεία του
Το απωθημένο μιας ολόκληρης metal γενιάς γίνεται πραγματικότητα
Τo clue που την «πρόδωσε»
Η κριτική για το άλμπουμ του σκόραρε πάνω από τους Daft Punk
Ιστορικοί ύμνοι που κατάφεραν να «παγώσουν» τον χρόνο μπροστά σε 20.000 ανθρώπους
Το Πανεπιστήμιο Concordia θα παρουσιάσει το «Drake: Media, Myth & Manhood», το οποίο είναι αφιερωμένο στον ράπερ
«Η ομορφιά βρίσκεται παντού γύρω μας. Αρκεί να ανοίξουμε το μυαλό μας»
«Η ομορφιά βρίσκεται παντού γύρω μας. Αρκεί να ανοίξουμε το μυαλό μας»
Ο Δημήτρης Καμαρωτός αναμετρήθηκε με την Άλκηστη στη δεύτερή του επίσκεψη στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου
Το υλικό περιλαμβάνει τις πρώτες επαγγελματικές στιγμές του γκρουπ και ένα τραγούδι του Κρις Μάρτιν για τον 007
Μετά την ένταξη στην EBU, η χώρα αποκτά δικαίωμα συμμετοχής - Πρώτη νέα είσοδος μετά την Αυστραλία
Η ιστορική τελευταία εμφάνιση των δύο metal θρύλων στη χώρα μας
Ο συνδημιουργός του παγκόσμιου ντίσκο ύμνου YMCA έφυγε από τη ζωή μετά από σύντομη μάχη με ασθένεια
Ο Τζιμ Μόρισον έφερε τον σουρεαλισμό και τον υπαρξισμό στα charts
Συγκίνηση στην πρώτη ζωντανή απόδοση του I Want To Know What Love Is στη χώρα μας
Το συγκρότημα μιλάει στην ATHENS VOICE για το reunion, την dark jazz και την επιστροφή στην Αθήνα
Eίχε εμφανιστεί συνολικά τρεις φορές
Από το karaoke της Allwyn μέχρι την προνομιακή θέα από το VIP μπαλκόνι, έτσι ζήσαμε μια βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.