- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε η Κόνι Φράνσις η τραγουδίστρια που έγινε γνωστή μέσα από το «Pretty Little Baby»
Yπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο στα 17 της
Πέθανε η Κόνι Φράνσις η τραγουδίστρια που έγινε γνωστή μέσα από το «Pretty Little Baby»
Πέθανε η Κόνι Φράνσις η σταρ της δεκαετίας του 1950 και του 1960, με επιτυχίες όπως το «Pretty Little Baby» τίτλος που θα μπορούσε να χαρακτηρίζει την προσωπική της ζωή γεμάτη απογοητεύσεις και τραγωδίες.
Ο θάνατός της Κόνι Φράνσις ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον φίλο και δημοσιογράφο της, Ron Roberts, ο οποίος δεν έδωσε αμέσως περισσότερες λεπτομέρειες.
Η Φράνσις ήταν μια από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες της προ-Beatles εποχής, σπάνια έλειπε από τα charts από το 1957 έως το 1964. Είχε πάνω από δώδεκα επιτυχίες στο top 20, ξεκινώντας με το «Who's Sorry Now?» και συμπεριλαμβανομένων των νούμερο 1 τραγουδιών «Don't Break the Heart That Loves You» και «The Heart Has a Mind of Its Own». Όπως και άλλες αγαπημένες των εφήβων της εποχής της, πρωταγωνίστησε επίσης σε αρκετές ταινίες, μεταξύ των οποίων «Where the Boys Are» και «Follow the Boys».
Η τραγουδίστρια ήταν μόλις 17 ετών όταν υπέγραψε συμβόλαιο με την MGM Records μετά από εμφανίσεις σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές. Οι πρώτες της ηχογραφήσεις δεν προσέλκυσαν ιδιαίτερη προσοχή, αλλά στη συνέχεια κυκλοφόρησε τη δική της εκδοχή του «Who's Sorry Now?», μιας παλιάς μπαλάντας.
Και αυτό είχε μικρή επιτυχία αρχικά, μέχρι που ο Ντικ Κλαρκ το έπαιξε στην εκπομπή του «American Bandstand» το 1958. Η Φράνσις συνέχισε με επιτυχίες για εφήβους όπως τα «Stupid Cupid», «Everybody’s Somebody’s Fool» και «Lipstick on Your Collar». Οι δίσκοι της έγιναν επιτυχίες σε όλο τον κόσμο, καθώς ηχογράφησε εκδοχές των αρχικών της τραγουδιών στα ιταλικά, τα ισπανικά και άλλες γλώσσες. Οι συναυλίες της σε όλη τη χώρα γίνονταν γρήγορα sold out.
Εν τω μεταξύ, σύναψε σχέση με τον Μπόμπι Ντάριν, ο οποίος είχε προσφερθεί να γράψει τραγούδια για εκείνη. Όμως, όταν ο πατέρας της άκουσε φήμες ότι το ζευγάρι σχεδίαζε γάμο, εισέβαλε σε μια πρόβα και έβγαλε όπλο στον Ντάριν, τερματίζοντας τη σχέση τους και φαινομενικά βάζοντας τη σε ένα οδυνηρό και τραυματικό μονοπάτι.
Μερικά από αυτά τα γεγονότα τα κατέγραψε στην αυτοβιογραφία της, «Who's Sorry Now;»
«Η προσωπική μου ζωή είναι μια λύπη από το Α έως το Ω», δήλωσε στο Associated Press το 1984, την χρονιά που κυκλοφόρησε το βιβλίο. «Συνειδητοποίησα ότι είχα επιτρέψει στον πατέρα μου να ασκήσει υπερβολική επιρροή πάνω μου».
Ο πατέρας της, Τζορτζ Φρανκονέρο, ήταν κατασκευαστής στεγών από το Νιου Τζέρσεϊ που έπαιζε ακορντεόν και έβαλε την κόρη του να μάθει το όργανο μόλις άρχισε να δείχνει κλίση προς τη μουσική. Όταν ήταν 4 ετών, άρχισε να της κλείνει εμφανίσεις ως τραγουδίστρια και στη συνέχεια έγινε μάνατζέρ της.
Αν και η καριέρα της ως ηθοποιός είχε ξεθωριάσει στα μέσα της δεκαετίας του 1960, η Φράνσις εξακολουθούσε να είναι δημοφιλής στον χώρο των συναυλιών όταν εμφανίστηκε στο Westbury Music Center στο Γουέστμπερι της Νέας Υόρκης το 1974. Είχε επιστρέψει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της και κοιμόταν όταν ένας άνδρας εισέβαλε και τη βίασε. Ο δράστης δεν συνελήφθη ποτέ.
Η Φράνσις μήνυσε το ξενοδοχείο, ισχυριζόμενη ότι η ασφάλειά του ήταν ελλιπής, και το 1976 η δικαιοσύνη της απένειμε 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για 1.475.000 δολάρια, καθώς εκκρεμούσε έφεση. Η ίδια δήλωσε ότι η επίθεση κατέστρεψε τον γάμο της και την έβαλε σε χρόνια συναισθηματικής αναταραχής.
Το 1981, έζησε μια τραγωδία όταν ο αδελφός της Τζορτζ δολοφονήθηκε με πυροβολισμούς καθώς έφευγε από το σπίτι του στο Νιου Τζέρσεϊ. Αργότερα, την ίδια δεκαετία, ο πατέρας της την έβαλε σε ψυχιατρική κλινική, όπου διαγνώστηκε με μανιοκαταθλιπτική διαταραχή. Σε κάποια φάση, προσπάθησε να αυτοκτονήσει καταπίνοντας δεκάδες υπνωτικά χάπια. Μετά από τρεις ημέρες σε κώμα, ανακτήθηκε.
Πηγή: AP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην αύξηση των πωλήσεων συνέβαλε σημαντικά η Τέιλορ Σουίφτ
Μεγάλωσε σε ένα χωριό της Λάρισας αλλά με το «Apple Pie» είναι έτοιμος για να ακουστεί παντού πριν κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ
O frontman των Metallica ετοιμάζεται για τον δεύτερο γάμο του
Ο frontman του συγκροτήματος στο στόχαστρο των αρχών - Αντιδράσεις από την εβραϊκή κοινότητα
Με αφορμή την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Desmond Child Rocks the Parthenon» στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μιλάει στην Athens Voice
Η Universal ετοιμάζει υπερπαραγωγή για τους ροκ θρύλους του Νιού Τζέρσεϊ
Νέα στοιχεία δείχνουν ότι η παγκόσμια ποπ γίνεται πολυγλωσσική - Τα ήδη που εκτοξεύονται σε δημοτικότητα
Ο Ουαλός κιθαρίστας νοσηλευόταν στην εντατική - Η οικογένειά του ανακοίνωσε τον θάνατό του με συγκινητικό μήνυμα
Μιλήσαμε με τον μαέστρο που θα διευθύνει την Καμεράτα στο «Τραύμα του πολέμου και το θαύμα της Αναγέννησης» στο Μέγαρο Μουσικής
Δύο ημέρες, δύο stages, με 25 ονόματα από τη διεθνή και εγχώρια σκηνή στο Onassis Ready
Λίγο πριν τη μεγάλη συναυλιακή τους επιστροφή στην Αθήνα και με το «Drift Like Home» να παίζει δυνατά οι Bonnie Nettles μοιράζονται ιστορίες από τον δρόμο
Η ανάρτηση του Γιώργου Γκικοδήμα για τον χαμό του φίλου και συνεργάτη του
Μιλήσαμε με τη διεθνώς καταξιωμένη φλαουτίστα με αφορμή το βιβλίο της «Opus Alexandrinum»
Από τη σύμπραξη του Γιάννη Σαββιδάκη με τη Vicky Bee Band μέχρι την εμφάνιση του Johnny Vavouras & The Cadillacs
Οι πρώτες του δηλώσεις μετά την κυκλοφορία του video clip του
Ο βιρτουόζος πιανίστας Ντένις Κοζούχιν ερμηνεύει όλα τα Κοντσέρτα του συνθέτη σε δύο συναυλίες
Από το ΧΙΠ ΧΟΠ CON 2026 μέχρι το «Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Το δυναμικά ανερχόμενο αθηναϊκό dj duo μιλάει στην ATHENS VOICE
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.