Ντεμοντέρνο Θέατρο Τραγουδιών: Ένα απολαυστικό, ντεμοντέ και ταυτόχρονα μοντέρνο σώου
Η Ματθίλδη Μαγγίρα με τον Παντελή Αμπαζή φέρνουν τα πάνω κάτω στο Νέο Κόσμο
Ντεμοντέρνο Θέατρο Τραγουδιών: Η Ματθίλδη Μαγγίρα και ο Παντελής Αμπαζής φέρνουν τα πάνω κάτω στα Σάββατα του Μαΐου
Κάτι απίστευτα Σάββατα στο Νέο Κόσμο η Ματθίλδη Μαγγίρα με τον Παντελή Αμπαζή φέρνουν τα πάνω κάτω. Με την πολύ καλή, και αστεία, έννοια.
Είναι μόνο Σάββατα του Μαΐου, κι ίσα που πρόλαβα: το «πρόγραμμα» ξεκινάει με το τραγούδι «Πάμε γι άλλα», ντουέτο Μαγγίρα-Αμπαζή, (το οποίο έχουν ηχογραφήσει και κυκλοφορεί σε δίσκο όπου να΄ναι). Μετά γίνεται το έλα να δεις, και να γελάσεις: η καταπληκτική Ματθίλδη Μαγγίρα, θεά της όποιας σκηνής, υποδύεται με ξεκαρδιστικό, σόρι, πειστικό τρόπο κάτι άλλες θεές - Τίνα Τέρνερ, Ρένα Βλαχοπούλου, Σωτηρία Μπέλλου, Βίκυ Μοσχολιού, Πόλυ Πάνου, Αλέκα Κανελλίδου, Εντιθ Πιάφ, Αντζελα Δημητρίου, και Αλέξια («’Τα κορίτσια ξενυχτάνε’, γίνεται χωρίς αυτό;»)
Ο Παντελής («’Φωνή όχι αστεία’, το κόμμα πάει όπου θέλετε») τραγουδάει δικά του και ξένα τραγούδια, με το γνωστό κέφι και την πάντα καλή του διάθεση – ο κόσμος μπορεί να καίγεται αλλά ο Παντελής όχι μόνο χαμογελάει στο κοινό, καταφέρνει να το κάνει να ξεχάσει ότι ο κόσμος απέξω καίγεται, πράγμα σπουδαίο για έναν καλλιτέχνη. Το σώου λέγεται «Ντεμοντέρνο Θέατρο Τραγουδιών» γιατί είναι «και ντεμοντέ και μοντέρνο μαζί», όπως λένε οι δύο καλλιτέχνες, που δέσανε με εντυπωσιακό τρόπο σ’ αυτήν την συνεργασία, και μπράβο τους.
Backing band είναι η «Ανωτάτη Ζαμπετική». Οι μουσικοί Σπύρος Λούκος (μαέστρος) και Vago Cuervo (ρυθμική υποστήριξη/κρουστά) «είναι δύο αλλά Λέοντες!» και το πρόγραμμα περιλαμβάνει… σχεδόν τα πάντα σε τραγούδι, από ελαφρύ ρεπερτόριο ως βαριά λαϊκά, «με τζαζ διάθεση και ροκ άποψη», ενώ «όλη η Αθήνα είναι τρελλοκομείο αλλά εδώ είναι τα κεντρικά!» (τα εισαγωγικά είναι ατάκες της Ματθίλδης και του Παντελή, που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον).
Το «Ντεμοντέρνο» είναι γελαστικό, ευχάριστο, έξυπνο, η Ματθίλδη, είτε την έχετε δει να κάνει μιμήσεις είτε όχι, είναι απολαυστική πιο πολύ από ποτέ, ο Παντελής, αν τον έχετε δει σε λάιβ, θα χαρείτε που εξακολουθεί να είναι αυτός που είναι. Και θα βγείτε γελαστοί, μη σας πω και καλύτεροι άνθρωποι, εγγυημένα…
Info:
«Ντεμοντέρνο Θέατρο Τραγουδιών», Ματθίλδη Μαγγίρα, Παντελής Αμπαζής, στο «Θεατράλε», Κασομούλη 30, Νέος Κόσμος, τα Σάββατα 3, 10, 17, 24, 31 Μαΐου, το πρόγραμμα ξεκινάει στις 9.30, κρατήσεις 6982372079.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πλήρης κατάλογος των πιο πλούσιων μουσικών της χρονιάς
Το κοινό θα πάρει μια πρώτη γεύση από τα τραγούδια που θα ακουστούν στον Τελικό του Φεβρουαρίου
Ήταν μέλος των «The Cure» για περισσότερες από δύο δεκαετίες και συμμετείχε σε μερικά από τα πιο εμβληματικά άλμπουμ και περιοδείες τους.
Ο μαέστρος -παιδί θαύμα από τη Βενεζουέλα συνεργάζεται για πρώτη φορά με την ΕΛΣ και μιλά -σε άπταιστα ελληνικά- για την εμπειρία του
Η 36χρονη ποπ σταρ συνεχίζει να εμπνέει με τη γενναιοδωρία της
Η πορεία από την «Αγορά του Κόσμου» μέχρι και σήμερα
Δύο γενιές που γράφουν τις αθηναϊκές νύχτες από την αρχή
Το NOX - The Cabaret Edition δίνει άλλη διάσταση στη νυχτερινή ζωή της πόλης
Το τραγούδι της ερήμου και η γέννηση μιας κουλτούρας πέρα από εθνικά καλούπια
Το BBC επικρίθηκε δριμύτατα επειδή δεν διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας
Το τραγούδι έπεται του άλμπουμ «Millέnniaλ»
Χριστουγεννιάτικο τραγούδι σε κηδεία; Κι όμως.
Μάκης Παπασημακόπουλος, Chevy, K.atou, Γιάννης Καντέα - Παπαδόπουλος και Miss Trouli μοιράζονται λόγους και αγαπημένα tracks
Θα ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι
Η ζωή και το έργο του σπουδαίου τραγουδοποιού που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών
Ο θρυλικός μπασίστας πέθανε σε ηλικία 63 ετών τον περασμένο μήνα
Ήταν γνωστός για επιτυχίες όπως το «Driving Home For Christmas»
Το συγκρότημα των πρώην μελών των Iced Earth στην Πλατεία Νερού
Ο κορυφαίος Αυστραλός καλλιτέχνης μιλά με θαυμασμό για το γκρουπ και περιγράφει τη δύναμη της ζωντανής μουσικής
Ο χολιγουντιανός σταρ συνεργάστηκε με τον μυστηριώδη μουσικό σε ένα νέο βίντεο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.