- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Mogwai: Επιστρέφουν τον Οκτώβριο στην Αθήνα για μία συναυλία στο Floyd
Οι ηγέτες του post rock ήχου γιορτάζουν 30 χρόνια πορείας
Εκ των σπουδαιότερων εκπροσώπων του post rock ήχου, οι Mogwai θα γιορτάσουν τον Οκτώβριο 30 χρόνια συνεπούς μουσικής πορείας στο Floyd Live Music Venue
Τρία χρόνια μετά την εξαιρετική εμφάνισή τους στο Release Athens Festival, στο πλευρό των Nick Cave and the Bad Seeds και Fontaines DC, οι Mogwai επιστρέφουν στη χώρα μας για να γιορτάσουν την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυση τους. Το σπουδαίο post rock σχήμα από τη Γλασκώβη θα εμφανιστεί την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2025 στο Floyd Live Music Venue της Οδού Πειραιώς. Στις αποσκευές τους «κουβαλάνε» 11 studio albums, δεκάδες EPs, καθώς και πολλές σε soundtracks ταινιών και σειρών. Το πιο πρόσφατο πόνημά τους «The Bad Fire» κυκλοφόρησε στα τέλη Ιανουαρίου και συνεχίζει από που σταμάτησε το εξαιρετικό «As the Love Continues» του 2021, το πρώτο album των Mogwai που έφτασε στο no.1 της Μεγάλης Βρετανίας. Τον περασμένο Νοέμβριο τέλος κυκλοφόρησε το 90λεπτο ντοκιμαντέρ «If the Stars Had a Sound», το οποίο ξεκινώντας από τη δημιουργία του «As the Love Continues» έκανε μια αναδρομή στους σπουδαιότερους σταθμούς της τριαντάχρονης πορείας του συγκροτήματος.
Με όνομα που παραπέμπει στη γνωστή ταινία «Γκρέμλινς» και στον αξιαγάπητο Gizmo, οι Mogwai έκαναν το ντεμπούτο τους με το επτάιντσο «Tuner"/"Lower» τον Μάρτιο του 1996. Τα επόμενα δύο χρόνια θα λάμβαναν δύο φορές ο βραβείο του «σίνγκλ της εβδομάδας» από το περιοδικό NME, για τα τραγούδια «Summer» και «New Paths to Helicon». Τον Οκτώβριο του 1997 κυκλοφορεί το ντεμπούτο της μπάντας «Mogwai Young Team», ένα album το οποίο στέκει πολύ ψηλά στη δισκογραφία τους μέχρι και σήμερα. Ο post rock ήχος τους είναι επηρεασμένος από θρύλους του είδους όπως οι The Cure, Joy Division, Pixies και The Jesus & Mary Chain, καθώς και από τους πιο άγνωστους στο ευρύ κοινό αλλά ιδιαίτερα αγαπητούς στους φανατικούς του genre, Αμερικανούς Slint. Πέρα από την studio δισκογραφία, οι Mogwai συνέθεσαν το soundtrack για το γαλλικό ντοκιμαντέρ «Zidane, A 21st Century Portrait», το οποίο είχε ως θέμα τον θρύλο του ποδοσφαίρου Ζινεντίν Ζιντάν, όπως επίσης και για το φιλμ του Ντάρεν Αρονόφσκι «Η Πηγή της Ζωής», σε συνεργασία με τον συνθέτη Clint Mansell και το «Kronos Quartet». Η τετράδα των Stuart Braithwaite, Dominic Aitchison, Martin Bulloch και Barry Burns είναι μαζί από το 1998, ενώ ο πρώην κιθαρίστας John Cummings αποχώρησε το 2015 ώστε να ακολουθήσει ξεχωριστό μουσικό μονοπάτι.
Χαρακτηριστικό του ήχου των Mogwai είναι οι μεγάλες σε διάρκεια ορχηστρικές συνθέσεις που βασίζονται στους κιθαριστικούς αυτοσχεδιασμούς, τις μελωδικές γραμμές του μπάσου και την εκτενή χρήση παραμόρφωσης και εφέ. Τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής του, το συγκρότημα ευτύχησε να έχει την υποστήριξη του θρύλου του αγγλικού ραδιοφώνου Τζον Πιλ, ηχογραφώντας περισσότερα από πέντε «Peel Sessions» από το 1996 μέχρι το 2004. Τον ερχόμενο Οκτώβριο, η πολύπλοκη και καθόλα συναισθηματική μουσική των Mogwai αναμένεται να ενθουσιάσει τους Έλληνες fans που θα βρεθούν στο Floyd, σε μία από τις σημαντικότερες συναυλίες για το 2025.
INFO:
Floyd live music venue: Πειραιώς 117, Γκάζι, Αθήνα, πλησίον του Στ. Μετρό Κεραμεικός./ Τηλ: 210 3450817
Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινάει άμεσα προς 37€ και για συγκεκριμένο αριθμό. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.
Διάθεση εισιτηρίων:
Τηλεφωνικά στο 2117700000
Online more.com / Floyd.gr
Φυσικά σημεία: Καταστήματα Νova, Public, Ευριπίδης, Yoleni’s, Viva Spot Τεχνόπολης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
11,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν sign-up για τα εισιτήρια presale
...και πώς οι πλατφόρμες το συνέδεσαν απευθείας με την υπόθεση Έπσταϊν
Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει
Φινλανδία, Δανία, Ιταλία και Αυστραλία επέλεξαν τραγούδι και...ανεβαίνουν
Παράλληλα το συγκρότημα Wolf Alice κέρδισε το βραβείο καλύτερου συγκροτήματος
Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της δημόσιας εικόνας της έπαιξε και το podcast Miss Me
Οι ραπ πιονέροι της Native Tongues επιστρέφουν με ένα πολύ προσωπικό άλμπουμ
Ροκ, πορτογαλικά fados, κλασικά ακούσματα και έθνικ
Ένα πολύ μεγάλο όνομα της παγκόσμιας soul σκηνής
Στο πλαίσιο της «Roll With The Punches» Tour
Reunion για το δημοφιλές ελληνικό hip hop συγκρότημα
Υπάρχουν άλλα 5.000 τραγούδια
Ποια δισκοπωλεία υπάρχουν σήμερα στο Λονδίνο και τι θα βρεις σε καθένα από αυτά
Η DJ και δημιουργός μιλά για το OCD, το coming out, τις «Μεταμορφώσεις» και την ανάγκη να βγάλει έναν δίσκο με τους δικούς της όρους
Θρήνος στη hip-hop σκηνή για την απώλεια του ανθρώπου που έχτισε την αυτοκρατορία του θρυλικού συγκροτήματος
Τι είπε για το κλίμα που επικράτησε μεταξύ των διαγωνιζόμενων
Ο Γιώργος Καπής μάς βάζει στην τροχιά του debut album «Mono», με το νέο single στο οποίο συμμετέχουν οι Turboflow3000 και το βιντεοκλίπ που τα σκάει ανάποδα
Τρία νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια του μεγάλου ερμηνευτή
Ο τραγουδιστής επιστρέφει στο φεστιβάλ τον ερχόμενο Ιούλιο
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.