Release Athens 2025: Οι Dream Theater έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα
Με ολόκληρο το original lineup μετά τη μεγάλη επιστροφή του Mike Portnoy, οι Αμερικανοί γιορτάζουν 40 χρόνια
Release Athens 2025: Οι Dream Theater έρχονται για ένα live στην Αθήνα, στην Πλατεία Νερού, την Τετάρτη 23 Ιουλίου
Το Release Athens 2025 υποδέχεται τους Dream Theater, την Τετάρτη 23 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Με ολόκληρο το original lineup, μετά τη μεγάλη επιστροφή του Mike Portnoy, οι τεράστιοι Αμερικανοί γιορτάζουν 40 χρόνια ένδοξης πορείας, που σφράγισε ανεξίτηλα το progressive metal, με το μεγαλύτερο show που έχουν πραγματοποιήσει ποτέ.
Release Athens: Οι Dream Theater live στην Πλατεία Νερού την Τετάρτη 23 Ιουλίου
Όταν το 1985 ο John Petrucci, o Mike Portnoy και ο John Myung γνωρίστηκαν στο κορυφαίο πανεπιστήμιο μουσικών σπουδών του κόσμου, Berklee College of Music, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί όσα θα δημιουργούσαν μαζί τα επόμενα χρόνια. Οι Dream Theater μέσα σε αυτές τις τέσσερις δεκαετίες -χωρίς υπερβολή- κατόρθωσαν τα πάντα: έχουν πουλήσει πάνω από 15 εκ. δίσκους, έχουν κερδίσει ένα Grammy (για το “The Alien”), έχουν κατακτήσει τα charts σε κάθε γωνιά του πλανήτη και, κυρίως, έχουν αναγνωριστεί ως το συγκρότημα που αναβάθμισε και καταξίωσε το progressive metal ως σημαντικότατο παρακλάδι του σκληρού ήχου.
Η εντυπωσιακή δισκογραφία τους περιλαμβάνει κυκλοφορίες-σταθμούς στην ιστορία του heavy metal, αφού ανάμεσά τους βρίσκονται αξεπέραστα αριστουργήματα που δεν περιορίζονται στα, κλασικά πια, “Images And Words” (1992), “Awake” (1994), “Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory” (1999) και “Six Degrees of Inner Turbulence” (2002) αλλά περιλαμβάνουν και τα πιο πρόσφατα “The Astonishing” (2016) και “A View From The Top Of The World” (2021), τα οποία γνώρισαν την αποθέωση από κοινό και κριτικούς και αποτέλεσαν τεράστιες εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες.
Και αν τα παραπάνω έφταναν και με το παραπάνω για να χαρακτηριστεί η επερχόμενη εμφάνισή τους στο Release Athens 2025 «πολυαναμενόμενη», οι Dream Theater επιστρέφουν αυτή τη φορά στη δισκογραφία έχοντας ξανά μαζί τους -μετά από σχεδόν 15 χρόνια- τον Mike Portnoy, ο οποίος πέρα από κορυφαίος drummer και ιδρυτικό τους μέλος, έχει αποτελέσει κύριο συνθετικό γρανάζι της χρυσής εποχής της μπάντας. Το “Night Terror”, το πρώτο δείγμα από το “Parasomnia”, τον 16ο δίσκο της καριέρας τους που περιμένουμε στις 7 Φεβρουαρίου 2025, ξεπέρασε το 1εκ. streams το πρώτο εικοσιτετράωρο της κυκλοφορίας του και προκάλεσε φρενίτιδα στους φανατικούς οπαδούς τους που ετοιμάζονται να γιορτάσουν μαζί με τους Petrucci, Portnoy, Myung, Labrie και Rudess, τέσσερις δεκαετίες απίστευτης έντασης και δημιουργικότητας. Την Τετάρτη 23 Ιουλίου, το φανατικό εγχώριο κοινό θα έχει την τύχη να δει ξανά αυτό το τεράστιο γκρουπ με όλα τα «όπλα» στη φαρέτρα του.
Οι Dream Theater στο Release Athens 2025 - Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων
Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινάει την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στις 12:00, προς 60 ευρώ. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία. Επίσης, διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων, με πρώτη τιμή τα 150 ευρώ.
Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές:
- Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους
- Open-bar
- Ξεχωριστή πύλη εισόδου
- Ιδιωτικό parking
- Ξεχωριστές τουαλέτες
- Αναμνηστικό δώρο
Διάθεση εισιτηρίων:
- Τηλεφωνικά στο 211770000
- Online releaseathens.gr, more.com
- Φυσικά σημεία: www.more.com/el/physical-spots
Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr
Διάθεση εισιτηρίων ΑμεΑ
Το Φεστιβάλ φροντίζει για την πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία, προσφέροντας ειδικό χώρο με ανεμπόδιστη θέα προς τη σκηνή. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι προσβάσιμος με αμαξίδιο, διαθέτει καθίσματα, ξεχωριστές τουαλέτες & δωρεάν parking.
Για την αγορά εισιτηρίων ΑμεΑ, παρακαλούμε να προωθήσετε το αίτημά σας ηλεκτρονικά στο support@releaseathens.gr, επισυνάπτοντας την κάρτα αναπηρίας σας. Για την είσοδό σας στους χώρους ΑμεΑ, η κάρτα αυτή θα χρειαστεί να επιδειχθεί κατά την άφιξή σας στο Φεστιβάλ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γενική διευθύντρια της «Αυτοδιαχείρισης», Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου, μιλά στην ATHENS VOICE για τη διοργάνωση, τον σκοπό της και τη στήριξη των Ελλήνων δημιουργών
Στις 25 Οκτωβρίου HAAi και Romy δίνουν παλμό στην Κυριακή μας
Στην επέτειο των 101 χρόνων από τη γέννησή του, ένα έργο που παρέμεινε ανολοκλήρωτο από το 1978 βρίσκει τον δρόμο του προς το κοινό, με έξι τραγούδια που κυκλοφορούν για πρώτη φορά
Με αφορμή το Έτος Μάνου Χατζιδάκι, μια επιστροφή στον δημόσιο λόγο ενός δημιουργού που αντιμετώπισε την τέχνη ως πράξη πνευματικής αντίστασης
Οι fans ζητούν εδώ και χρόνια από το συγκρότημα να κυκλοφορήσει νέα τραγούδια
Ο τραγουδιστής υπερασπίζεται τις υψηλές τιμές των premium θέσεων
Σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη
Ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα σκηνικό που ζυγίζει περισσότερα από 200 κιλά και μια metal συναυλία που θέλουν να θυμόμαστε
Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε πριν από ακριβώς 101 χρόνια, στις 23 Οκτωβρίου του 1925
Η Apple Corps αναλαμβάνει το έργο-μαμούθ και σχεδιάζει μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στο συγκρότημα
Οι εξομολογήσεις του στην ATHENS VOICE και η πολύπλευρη διαδρομή του σε ένα μεγάλο αφιέρωμα
Η ανάρτησή της στο Instagram
Λίγο πριν τη ζωντανή παρουσίαση στο Gazarte Roof Stage, η τραγουδοποιός μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τη χαρά τού να αφήνεσαι στη μουσική
Πρεμιέρα στο BBC Radio - Θα περιλαμβάνεται στη deluxe έκδοση του άλμπουμ «Foreign Tongues»
Γένη και γενιές της ψαλτικής τέχνης σήμερα - Από τις 21 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2026
Με περισσότερες από πέντε δεκαετίες ιστορίας, οι metal gods επιστρέφουν για μια ακόμα συναυλία στη χώρα μας
Mε αφορμή το Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι
Ο σκηνοθέτης Τζον Γουίλσον καταγράφει τις εμφανίσεις του τραγουδιστή στη Νέα Υόρκη
Ο θρυλικός τραγουδιστής δηλώνει σε εξαιρετική φόρμα και ετοιμάζεται για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του
Ο συνθέτης μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει «σύγχρονο» στη μουσική και την τέχνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.