Μουσικη

Η ιστορία πίσω από το «Breaking The Law» των Judas Priest

Όσο σπουδαία κι αν ήταν η μουσική, έπαιξαν μεγάλο ρόλο και οι στίχοι

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ιστορία πίσω από το «Breaking The Law» των Judas Priest

Judas Priest: Πώς το ιστορικό metal συγκρότημα έγραψε το τραγούδι «Breaking The Law».

Οι Metal Gods έρχονται σύντομα στο Release Athens 2024 και όπως δήλωσαν οι Judas Priest στην πρόσφατη συνέντευξή τους στην Athens Voice αγαπούν το ελληνικό κοινό γιατί ταιριάζουν απόλυτα μαζί του. Ευκαιρία να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο όταν έγραψαν ίσως το μεγαλύτερο anthem τους.

Breaking The Law: Το τραγούδι των Judas Priest που έγινε μεγάλη επιτυχία και έγραψε ιστορία

Όταν οι Judas Priest έπρεπε να ηχογραφήσουν τον έκτο τους δίσκο, ήξεραν ότι η στιγμή να εξελιχθούν σε ένα από τα μεγαλύτερα metal συγκροτήματα του κόσμου, πλησίαζε. Ταυτόχρονα, στην Αγγλία η κοινωνική ένταση που θα κορυφωνόταν λίγα χρόνια αργότερα είχε ήδη ξεκινήσει και χιλιάδες εργάτες της βαριάς βιομηχανίας της χώρας έβγαιναν σε απεργία για να αντισταθούν στα σχέδια της νέας πρωθυπουργού, Margaret Thatcher.

Judas Priest - Breaking The Law (Official Music Video)

Οι Rob Halford, K.K. Downing, Glenn Tipton, Ian Hill και Dave Holland, μετακόμισαν για τη διαδικασία των ηχογραφήσεων στο Tittenhurst Park, το μέρος όπουο John Lennon έγραψε το “Imagine” και τότε αποτελούσε την έδρα ενός άλλου Σκαθαριού, του Ringo Starr. Ο Tipton παρουσίασε τη βασική ιδέα του “Breaking The Law”, στους έτερους συνθέτες του γκρουπ, Rob Halford και K.K. Downing, και όλοι μαζί έγραψαν ιστορία.

«Τελικά, καταλήξαμε να γράψουμε ένα από τα πιο κλασικά metal riffs όλων των εποχών», έχει δηλώσει ο Halford σε παλαιότερη συνέντευξη του. «Όσο σπουδαία κι αν ήταν η μουσική, έπαιξαν μεγάλο ρόλο και οι στίχοι. Μου ήρθαν πραγματικά από το πουθενά. Breaking The Law. Δεν έχω ιδέα πώς μου ήρθε. Αλλά ανέδειξε ένα άγχος, μια αγωνία που οι Priest δεν είχαν εκφράσει μέχρι τότε. Όλοι καταγόμαστε από τα σκληρά εργατικά στρώματα. Το Wallsall και το West Bromwich ήταν ζοφερές περιοχές του Birmingham τότε», εξήγησε. «Μπορούσαμε να ταυτιστούμε με την ανάγκη και την επιθυμία κάποιου που ήθελε να ξεφύγει από αυτό το δυσάρεστο, φαύλο κύκλο».

Και πράγματι, το “British Steel”, ο δίσκος που γεννήθηκε στα στούντιο του Tittenhurst Park, ήταν γεμάτος με μερικά από τα κορυφαία τραγούδια της καριέρας τους συνολικά, επηρέασε μεγαθήρια της σκηνής όπως οι Metallica και οι Slayer, και το “Breaking The Law” εξελίχθηκε σε ένα από τα κορυφαία τραγούδια όλων των εποχών και το κομμάτι που συνήθως κλείνει τις συναυλίες τους. 

Η επόμενη εμφάνιση των Judas Priest είναι προγραμματισμένη την Κυριακή 21 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Co-headliner της βραδιάς θα είναι ο τεράστιος Bruce Dickinson ενώ το line up συμπληρώνουν ιδανικά, οι καθοριστικοί Accept.

RELEASE ATHENS 2024 | JUDAS PRIEST, BRUCE DICKINSON, ACCEPT & MORE (21.7)

Για όλες τις πληροφορίες (νέα, εισιτήρια, προσφορές κτλ.) μπορείτε να επισκεφτείτε το www.releaseathens.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.