Μουσικη

Μουσική: 3 συναυλίες για τις 11-17 Απριλίου

Σαντάμ στο ΟΑΚΑ, Παύλος Παυλίδης στο Floyd, Valia Calda και MOb στο ΠΛΥΦΑ

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 912
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαντάμ
Ο Σαντάμ έρχεται στο ΟΑΚΑ © Δημήτρης Μουγγός

Μουσική: συναυλίες για την εβδομάδα 11-17 Απριλίου

Έρχονται σε ΟΑΚΑ, Floyd και ΠΛΥΦΑ

Ο Σαντάμ στο Μαρούσι
Μετά το πλατινένιο ψηφιακά «Lavara & Balaclava» με το οποίο συμμετείχε στο άλμπουμ «Αrte Povera» του Beats Pliz, το 2024 έφερε τον πρώτο του προσωπικό ολοκληρωμένο δίσκο. Αυτή την Παρασκευή ο δημοφιλής Σαλονικιός ράπερ κατηφορίζει και στην Αθήνα για να το συστήσει live. Mε τίτλο «Γολγοθάς» περιέχει 12 καινούργια κομμάτια, ανάμεσά τους και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της ελληνικής ραπ σκηνής (ΛΕΞ, Hgemona$, VLOSPA & Tsaki).
ΟΑΚΑ, 12 Απριλίου στις 19:00

Ο Παύλος Παυλίδης εφ’ όλης της ύλης
Μια electro-punk βραδιά γεμάτη τραγούδια αλλά και εικόνες ετοιμάζει ο γνωστός τραγουδοποιός Παύλος Παυλίδης. Θα ερμηνεύσει κομμάτια απ’ όλη την πορεία του αλλά και ολοκαίνουργιο υλικό που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Τη συναυλία θα ντύσει με visuals ο Βασίλης Κεχαγιάς –ο οποίος στα 90s υπέγραψε video clips για τα Ξύλινα Σπαθιά–, χρησιμοποιώντας κομμάτια απ’ την παγανιστική λαογραφία της Βόρειας Ελλάδας και ενσωματώνοντάς τα σε μια pop αισθητική.
Floyd, 13 Απριλίου από τις 20:00

Παύλος Παυλίδης
© Γιάννης Μπουρνιάς


Τζαζ στον Βοτανικό
Με το «Homeland», το δεύτερό της άλμπουμ, καταφθάνει από το Λονδίνο η πειραματική folk psych-jazz μπάντα Valia Calda. Συνομιλώντας με τα δημοτικά της ελληνικής διασποράς, την παραδοσιακή μουσική της Ηπείρου, αλλά και την ψυχεδελική τζαζ, την punk αισθητική και τους ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς, εστιάζουν καλλιτεχνικά στον επαναπροσδιορισμό της ιδέας της πατρίδας. Τη συναυλία ανοίγει το ελληνικό τζαζ πανκ τρίο MOb.
ΠΛΥΦΑ, 16 Απριλίου στις 21:15

Valia Calda
Valia Calda

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ