Μουσικη

Ο Olafur Eliasson χορεύει breakdance στο νέο σινγκλ της Peggy Gou

Δημοσιοποιήθηκε στο YouTube το βίντεο της εντυπωσιακής συνεργασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Peggy Gou: «1+1=11», το νέο σινγκλ από το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ, «I Hear You» - Ο Ισλανδο-Δανός καλλιτέχνης Olafur Eliasson πρωταγωνιστεί.
Νέο σινγκλ για την Peggy Gou, με συμμετοχή του καλλιτέχνη Olafur Eliasson © EPA/Clemens Bilan

Peggy Gou: «1+1=11», το νέο σινγκλ από το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ, «I Hear You» - Ο Ισλανδο-Δανός καλλιτέχνης Olafur Eliasson πρωταγωνιστεί.

Από το μετεωρολογικό έργο στη γκαλερί Tate Modern μέχρι τη θάλασσα από κυκλικά στέγαστρα στο Κατάρ, ο Olafur Eliasson είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος για τη δημιουργία αιθέριων εγκαταστάσεων που εξερευνούν τη νοητική και πολιτιστική αντίληψη.

Peggy Gou: «1+1=11», το νέο σινγκλ από το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ, «I Hear You» - Ο Ισλανδο-Δανός καλλιτέχνης Olafur Eliasson πρωταγωνιστεί.
Κυκλοφόρησε το νέο σινγκλ από το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ της DJ και παραγωγού Peggy Gou, «I Hear You» © Instagram/Peggy Gou

Peggy Gou: Ο Olafur Eliasson χορεύει breakdance στο μουσικό βίντεο του «1+1=11»

Οι χορευτικές του κινήσεις, ωστόσο, δεν είχαν συγκεντρώσει την προσοχή έως τώρα που έγινε γνωστή η συνεργασία του με την Peggy Gou, για τη δημιουργία του βίντεο και των εικόνων για το «1+1=11», του νέου σινγκλ από το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ της μουσικού, «I Hear You».

Peggy Gou - 1+1=11 (Official Video)

Στο μουσικό βίντεο το οποίο σκηνοθέτησε, ο καλλιτέχνης χορεύει breakdance στο στούντιο του στο Βερολίνο πίσω από μία φωτεινή εγκατάσταση.

«Ο χορός μεταμορφώνει! λέει ο Eliasson. «Λυγίζει και αναδιαμορφώνει τη σχέση μας με τον χρόνο και τον χώρο».

Ο Ισλανδο-Δανός καλλιτέχνης θυμάται ότι ανακάλυψε για πρώτη φορά το breakdancing ως έφηβος, κάτι που του άλλαξε τη ζωή καθώς συνειδητοποίησε ότι μετακινούμενος «μπορούσε να αλλάξει χώρο».

Peggy Gou και Olafur Eliasson: Πώς γεννήθηκε η συνεργασία

Η Peggy Gou εμφανίζεται επίσης στο στούντιο του καλλιτέχνη ανάμεσα σε γεωμετρικά μοντέλα, φώτα και καθρέφτες.

Ο Eliasson και η Gou συζήτησαν αρχικά το ενδιαφέρον τους για τη μετακίνηση κατά τη διάρκεια γεύματος. Ο καλλιτέχνης σηκώθηκε και χόρεψε στη μέση του εστιατορίου και έτσι γεννήθηκε ιδέα για τη συνεργασία τους.

«Η συνεργασία ήταν ικανοποιητική και πολύ διασκεδαστική!» αναφέρει ο καλλιτέχνης, γνωστός για τα γλυπτά μεγάλης κλίμακας και τη χρήση στοιχείων, όπως φως, νερό και θερμοκρασία αέρα για να βελτιώσει την εμπειρία του θεατή.

Για τον Olafur Eliasson, η γλυπτική και ο χορός είναι και οι δύο μη λεκτικές γλώσσες. «Μερικές φορές, για να επικοινωνήσεις, πρέπει απλώς να κινηθείς. Αυτό συνέβη όταν πρωτογνώρισα την Peggy», αναφέρει.

Η Peggy Gou, DJ, τραγουδίστρια και δισκογραφική παραγωγός μεγάλων ηλεκτρονικών επιτυχιών από τη Νότια Κορέα με έδρα το Βερολίνο, στο εξώφυλλο του άλμπουμ της που θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου φορά τον ενισχυτή Psychoacoustic empathy (2023) που δημιούργησε ο Eliasson.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ