Μουσικη

Εγγύηση 750.000 δολαρίων για τον φερόμενο ενορχηστρωτή της δολοφονίας του Tupac

Θα είναι σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση ενόψει της δίκης του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tupac Shakur
Tupac Shakur © EPA/AFP/DeathRow Records

Tupac: Εγγύηση για τον φερόμενο ενορχηστρωτή της δολοφονίας του - Θα είναι σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση ενόψει της δίκης του

Δικαστής όρισε την Τρίτη εγγύηση 750.000 δολαρίων για έναν πρώην αρχηγό συμμορίας στην περιοχή του Λος Άντζελες, ο οποίος κατηγορείται για την ενορχήστρωση της δολοφονίας του θρύλου της χιπ-χοπ Tupac Shakur το 1996, και δήλωσε ότι μπορεί να εκτίσει κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση ενόψει της δίκης του τον Ιούνιο.

Οι διορισμένοι από το δικαστήριο δικηγόροι του Duane "Keffe D" Davis δήλωσαν στο Associated Press μετά την ακρόαση στο Λας Βέγκας ότι πιστεύουν ότι μπορεί να καταβάλει εγγύηση. Πάντως, είχαν ζητήσει εγγύηση που δεν υπερβαίνει τα 100.000 δολάρια.

Οι δικηγόροι υποστήριξαν μια ημέρα πριν ότι ο πελάτης τους -και όχι οι μάρτυρες, όπως είχαν πει οι εισαγγελείς- αντιμετώπιζε απειλές για την ζωή του. Και λένε ότι ο 60χρονος πελάτης τους είναι σε κακή κατάσταση υγείας μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο οποίος βρίσκεται σε ύφεση, και ότι δεν θα διαφύγει για να αποφύγει τη δίκη.

«Πιστεύουμε ότι μπορεί να πληρώσει εγγύηση», δήλωσε ο δημόσιος συνήγορος Robert Arroyo μετά την ακρόαση της Τρίτης.

Οι δικηγόροι ισχυρίστηκαν ότι παρερμηνεύτηκε μια τηλεφωνική ηχογράφηση του πελάτη του για να θεωρηθεί απειλή για το κοινό αν αφεθεί ελεύθερος.

Ο Ντέιβις «δεν απείλησε ποτέ κανέναν κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών», δήλωσαν ο Αρόγιο και ο Τσαρλς Κάνο, αναπληρωτές ειδικοί δημόσιοι συνήγοροι, στην επτασέλιδη κατάθεσή τους τη Δευτέρα. «Η ερμηνεία [των εισαγγελέων] για τη χρήση της λέξης "πράσινο φως" είναι εντελώς λανθασμένη».

Η αναφορά στο "πράσινο φως" προέρχεται από την ηχογράφηση ενός τηλεφωνήματος στη φυλακή τον Οκτώβριο, την οποία οι εισαγγελείς Marc DiGiacomo και Binu Palal παρέδωσαν τον περασμένο μήνα στην περιφερειακή δικαστή της κομητείας Clark, Carli Kierny, η οποία προήδρευσε στην ακροαματική διαδικασία για την εγγύηση.

Στην κατάθεση της εισαγγελίας δεν γίνεται καμία αναφορά στο ότι ο Ντέιβις έδωσε εντολή σε κάποιον να βλάψει κάποιον ή στο ότι κάποιος που σχετίζεται με την υπόθεση υπέστη σωματική βλάβη. Αλλά οι εισαγγελείς πρόσθεσαν ότι «στον κόσμο [του Ντέιβις], το "πράσινο φως" είναι μια εξουσιοδότηση για να γίνει δολοφονία».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ