Μουσικη

Συνελήφθη ύποπτος για την ανεξιχνίαστη δολοφονία του Τούπακ Σακούρ το 1996

Νέα δεδομένα για το έγκλημα που συνεχίζει να τροφοδοτεί θεωρίες συνωμοσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τούπακ Σακούρ
Ο Τούπακ Σακούρ © EPA/Anatoly Maltsev

Τούπακ Σακούρ: Συνελήφθη στο Λας Βέγκας ένας ύποπτος για την ανεξιχνίαστη δολοφονία του θρυλικού ράπερ, πριν από σχεδόν 30 χρόνια.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας συνέλαβε έναν ύποπτο για τη δολοφονία, πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, του ράπερ Τούπακ Σακούρ, μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές.

Ο Ντουέιν «Κέφι Ντι» Ντέιβις συνελήφθη νωρίτερα σήμερα το πρωί. Οι ακριβείς κατηγορίες που του αποδίδονται δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά αναμένεται αργότερα σήμερα να ανακοινωθεί το κατηγορητήριο.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με τον Ντέιβις ή με τους νομικούς εκπροσώπους του.

Ο Σακούρ βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του όταν τον πυροβόλησαν μέσα από ένα αυτοκίνητο, ενώ κατευθυνόταν σε έναν αγώνα μποξ, στις 7 Σεπτεμβρίου 1996. Πέθανε στο νοσοκομείο έξι ημέρες αργότερα, σε ηλικία μόλις 25 ετών.

Ο Ντέιβις είχε παραδεχτεί σε συνεντεύξεις και στα απομνημονεύματά του, ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2019 με τίτλο «Compton Street Legend», ότι βρισκόταν μέσα στην Κάντιλακ από την οποία ερρίφθησαν οι πυροβολισμοί.

Ο Τούπακ Σακούρ ήταν βραβευμένος ράπερ, ακτιβιστής και ηθοποιός που είχε πουλήσει περισσότερους από 75 εκατομμύρια δίσκους σε όλον τον κόσμο.

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία του Τούπακ Σακούρ τον Σεπτέμβριο του 1996

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1971, ο Τούπακ Αμάρου Σακούρ (πραγματικό όνομα: Λεσέιν Πάρις Κρουκς), γνωστός και με τα καλλιτεχνικά ψευδώνυμα 2Pac και Makaveli, ράπερ, μουσικός παραγωγός, ηθοποιός κι ακτιβιστής, κυριάρχησε στην hip hop σκηνή της Δυτικής Ακτής της δεκαετίας του 1990.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1996, ο Τούπακ βρίσκεται στο Λας Βέγκας για να παρακολουθήσει τον αγώνα πυγμαχίας ανάμεσα στους Μάικ Τάισον και Μπρους Σέλντον.

More details released in Tupac Shakur murder investigation

Λίγες ώρες αργότερα, στις 11.15 το βράδυ, και ενώ ο 2Pac ήταν συνοδηγός στο δικό του αυτοκίνητο, έχοντας αφήσει στο τιμόνι της ολοκαίνουργιας BMW τον Σουτζ Νάιτ, μια λευκή Κάντιλακ σταμάτησε δίπλα με ένα πιστόλι να προβάλλει από το πίσω κάθισμα. Ακούστηκαν πυροβολισμοί και τέσσερις σφαίρες πέτυχαν τον Τούπακ στο στήθος, στο χέρι και στον γοφό.

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης του hip hop πεθαίνει στο νοσοκομείο, μετά από έξι μέρες νοσηλείας, σε μια υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη και δεν έχει πάψει να τροφοδοτεί θεωρίες συνωμοσίας.

Διαβάστε ακόμη  → Τελικά ποιος σκότωσε τον 2Pac και τον Notorious B.I.G;

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ