Ελλαδα

«Με προκάλεσε και αναγκάστηκα να τον σκοτώσω» ομολόγησε ο 38χρονος για τη δολοφονία του πατέρα του

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του 65χρονου

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρτα: Εντοπισμός του 38χρονου γιου - Νεκρός ο πατέρας κοντά σε ποιμνιοστάσιο - Ο κτηνοτρόφος που βρήκε τον νεαρό γυμναστή μίλησε στην Athens Voice.

Φωκίδα - Δολοφονία 65χρονου από τον 38χρονο γιο του: Τα πρώτα λόγια στους αστυνομικούς και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Το πρωί της Πέμπτης (28.9) αναμένεται να οδηγηθεί στην ανακρίτρια Άμφισσας ο νεαρός άνδρας που ομολόγησε πως σκότωσε τον πατέρα του και περιφερόταν επί έξι ημέρες στα ορεινά του νομού Φωκίδας.

Ο κατηγορούμενος, ακόμη δεν έχει ορίσει συνήγορο υπεράσπισης και αύριο μετά τις 10.30 αναμένεται να μεταχθεί στην ανακρίτρια, όπου θα κληθεί να εξηγήσει για ποιο λόγο δολοφόνησε τον πατέρα. Λόγω της ψυχολογικής του κατάστασης, αναμένεται να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του. Ο κατηγορούμενος στους αστυνομικούς του τμήματος Ευπαλίου δεν έδωσε συγκεκριμένες εξηγήσεις για ποιο λόγο έφτασε στο έγκλημα. «Με προκάλεσε ο πατέρας μου και αναγκάστηκα να τον σκοτώσω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος.

Λίγο μετά τις 12:00 σήμερα (27.9) το μεσημέρι ολοκληρώθηκε  η νεκροτομή στη σορό του Φώτη Στάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ATHENS VOICE, ο ιατροδικαστής Λαμίας Χριστόφορος Τσαλικίδης κατέληξε στο συμπέρασμα πως αιτία θανάτου είναι οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από αμβλύ όργανο, εκτός απροόπτου από πέτρα. Ο θάνατος προσδιορίζει στις 20/9, δηλαδή την περασμένη Τετάρτη. Την ημέρα που πατέρας και γιος έφυγαν από τη Λαμία με προορισμό την Άρτα.

Ο δεύτερος γιος της οικογένειας αλλά και η μητέρα του, ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει την τραγική εξέλιξη που είχε το 6ήμερο θρίλερ με την εξαφάνιση πατέρα και γιου, οι οποίοι ξεκίνησαν από τη Λαμία με προορισμό την Άρτα.

«Δεν ξέραμε ποιος ήταν»: Σοκαρισμένοι οι κτηνοτρόφοι που βρήκαν τον 38χρονο στο μαντρί τους

«Ήταν ένας άνθρωπος ταλαιπωρημένος, κάτι δεν πήγαινε καλά μαζί του», αναφέρει στην ATHENS VOICE ο κτηνοτρόφος Γιώργος Ζάχαρης που μαζί με τον γιο του Νίκο, εντόπισαν τον αγνοούμενο 38χρονο στο μαντρί τους έξω από το χωριό Άνω Σεργούλα της Άρτας. Οι κτηνοτρόφοι ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον νεαρό γυμναστή που φέρεται να δολοφόνησε τον πατέρα του και ο ίδιος αγνοείτο από την περασμένη Τετάρτη. Η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση.

Ο Νίκος Ζάχαρης δήλωσε στην ATHENS VOICE: «Τον βρήκα μέσα σε έναν περιφραγμένο χώρο που έχω πίσω από το μαντρί μου. Τον ρώτησα τι κάνει εδώ και μου λέει σταμάτησα να ξεκουραστώ. Τον ρώτησα: "Από πού είσαι", και μου είπε: "Από την Άρτα". Του είπα: "Και τι κάνεις εσύ εδώ;", "Κάνω πεζοπορία, απαγορεύεται;", μου απάντησε. Ήταν καταταλαιπωρημένος. Μου λέει: "Έχεις κάτι να φάω;" Εγώ, τον πήρα ανθρώπινα και πήγα και του έφερα να φάει. Δεν είχα ακούσει κάτι για την εξαφάνιση», αναφέρει ο κτηνοτρόφος.

Αν και στην αρχή οι δύο βοσκοί φοβήθηκαν από την παρουσία του αγνώστου, και μάλιστα ο Νίκος Ζάχαρης άρπαξε μια γκλίτσα για να αμυνθεί αν χρειαστεί, όπως λέει, στην συνέχεια κατάλαβαν πως ο νεαρός άνδρας που είχαν μπροστά τους ήταν κατάκοπος.

Άρτα: Εντοπισμός του 38χρονου γιου - Νεκρός ο πατέρας κοντά σε ποιμνιοστάσιο - Ο κτηνοτρόφος που βρήκε τον νεαρό γυμναστή μίλησε στην Athens Voice.

«Καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά κι αποφασίσαμε να πάρουμε την αστυνομία» μας λέει ο Γιώργος Ζάχαρης.

«Δεν μου έκανε για πεζοπόρος, ούτε τα ρούχα, ούτε η εμφάνιση του. Μέσα σε λίγη ώρα, ήρθαν οι αστυνομικοί και τον πήρανε από εδώ. Τότε ήταν που μάθαμε πως ο πατέρας του βρέθηκε νεκρός λίγο πιο κάτω από εδώ. Τι να σας πω, τα έχω χαμένα», δήλωσε στην ATHENS VOICE ο Νίκος Ζάχαρης.

Άρτα: Εντοπισμός του 38χρονου γιου - Νεκρός ο πατέρας κοντά σε ποιμνιοστάσιο - Ο κτηνοτρόφος που βρήκε τον νεαρό γυμναστή μίλησε στην Athens Voice.

Το χρονικό της εξαφάνισης πατέρα και γιου

Υπενθυμίζεται πως πατέρας και γιος, έφυγαν πριν από έξι ημέρες από τη Λαμία με προορισμό το σπίτι τους στην Άρτα. Στο ύψος της παραλίας του νομού Φωκίδας, τα ψηφιακά ίχνη των κινητών τους τηλεφώνων χάθηκαν και επί ημέρες οι αστυνομικοί αναζητούσαν το παραμικρό ίχνος τους. Προχθές το απόγευμα, οι αστυνομικοί έλαβαν δυο κλήσεις από κατοίκους χωριού της Δωρίδας, όπου ανέφεραν πως είδαν το αυτοκίνητο με έναν ίσως και δύο επιβάτες να κινείται με μικρή ταχύτητα σε τοπικό οδικό δίκτυο.

Άρτα: Εντοπισμός του 38χρονου γιου - Νεκρός ο πατέρας κοντά σε ποιμνιοστάσιο - Ο κτηνοτρόφος που βρήκε τον νεαρό γυμναστή μίλησε στην Athens Voice.

Οι πρώτες έρευνες δεν έδωσαν το παραμικρό στοιχείο για το που μπορεί να βρίσκονται, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, όπου εντοπίστηκε ο νεαρός γυμναστής σε μαντρί της περιοχής και σε κοντινή απόσταση νεκρός ο πατέρας του.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ