Ελλαδα

Θρίλερ με την εξαφάνιση πατέρα και γιου από την Άρτα - Στη Φωκίδα το τελευταίο στίγμα

Πού κινούνται οι έρευνες των αρχών

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρευνες της ΕΜΑΚ - τα κράνη των μελών της
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό πατέρα και γιου στην Άρτα (φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Άρτα - Εξαφάνιση πατέρα και γιου: Το χρονικό της υπόθεσης, οι πληροφορίες που διαψεύστηκαν και οι μαρτυρίες

Στα ορεινά της Φωκίδας έχουν επικεντρωθεί τις τελευταίες ώρες οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό πατέρα και γιου, οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί από την περασμένη Τετάρτη, όταν έφυγαν από τη Λαμία με προορισμό την Άρτα.

Οι πρώτες πληροφορίες περί ανεύρεσης οχήματος σε χαράδρα μετά την Ιτέα, δεν αποδείχθηκαν ουσιώδεις από τις αστυνομικές έρευνες, οι οποίες τις τρεις τελευταίες ημέρες επικεντρώθηκαν στη Φωκίδα. Εκεί, καταγράφεται για τελευταία φορά το στίγμα του 65χρονου καθηγητή φυσικής αγωγής και του 38χρονου γιου του, επίσης γυμναστή.

Το χρονικό της εξαφάνισης πατέρα και γιου

Πατέρας και γιος, έφυγαν λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης από τη Λαμία με προορισμό το σπίτι τους, στην Άρτα. Στη Λαμία, είχε μεταφερθεί ο 38ρονος έπειτα από τροχαίο που είχε με το όχημα του. Αρχικά είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καρπενησίου και εν συνεχεία, για προληπτικούς λόγους και για καλύτερη ιατρική επίβλεψη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Ο 38χρονος, κρίθηκε υγιής και έλαβε εξιτήριο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο πατέρας του, γνωστός στην τοπική κοινωνία της Άρτας ως εξαιρετικός καθηγητής φυσικής αγωγής, μετέβη στη Λαμία από την Άρτα με το αυτοκίνητο του για να τον παραλάβει. Έκτοτε, τα ίχνη τους χάθηκαν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvq9emjhq52x)

Οι μαρτυρίες για τις κινήσεις τους

Οι αστυνομικοί της Φωκίδας, σύμφωνα με τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, έχουν μεταφερθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Ορεινής Φωκίδας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Δωρίδας. Εκεί, έπειτα από μαρτυρίες, φαίνεται πως εντοπίστηκε ένα όχημα με δύο άνδρες να κινείται στους δρόμους. Τα χαρακτηριστικά του οχήματος φαίνεται να ταιριάζουν με το όχημα που ανήκει στον 65χρονο καθηγητή. Όμως μέχρι αυτή τη στιγμή, το όχημα δεν έχει εντοπιστεί. Εάν αληθεύει η μαρτυρία των πολιτών, τότε είναι ξεκάθαρο πως πατέρας και γιος, κινούνται τις τελευταίες ημέρες στο ορεινό οδικό δίκτυο της Φωκίδας, προφανώς δίχως σχέδιο και ελπίζουν οι αστυνομικοί να καταφέρουν να τους εντοπίσουν.

Ως προς τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από Ιτέα μέχρι Αντίρριο, ειδικά τις πρώτες ημέρες, απέβησαν άκαρπες. Ελικόπτερο, πεζοπόρα τμήματα αστυνομίας και πυροσβεστικής αλλά και δια θαλάσσης από σκάφη του λιμενικού ερεύνησαν ολόκληρο το οδικό δίκτυο από Λαμία προς Αντίρριο, μέχρι και την περιοχή όπου φέρεται να χάθηκε το στίγμα των τηλεφώνων τους.

Ειδικά στην περιοχή της Φωκίδας, οι έρευνες δεν απέφεραν το παραμικρό στοιχείο με τους αστυνομικούς να ελπίζουν πως πατέρας και γιος, ενδεχομένως να παραμένουν εν ζωή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ