Μουσικη

Ακυρώθηκαν τα ευρωπαϊκά MTV Music Awards στο Παρίσι

Ως αιτία αναφέρεται ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συναυλία στα MTV EMAs
Συναυλία στα MTV EMAs © EPA/PEPO HERRERA

Ακυρώθηκαν τα MTV Europe Music Awards (EMAs), τα οποία ήταν προγραμματισμένα να λάβουν χώρα στο Παρίσι στις 5 Νοεμβρίου.

Ακυρώθηκαν τα MTV Europe Music Awards (EMAs), τα οποία ήταν προγραμματισμένα να λάβουν χώρα στο Παρίσι στις 5 Νοεμβρίου.

Ο λόγος για την ακύρωση είναι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, καθώς αυξάνεται η παγκόσμια ανησυχία για τρομοκρατικά χτυπήματα.

«Τα MTV EMAs αποτελούν μια ετήσια γιορτή της παγκόσμιας μουσικής. Καθώς παρακολουθούμε τα καταστροφικά γεγονότα στο Ισραήλ και τη Γάζα, αυτή η στιγμή δεν είναι η κατάλληλη για μια παγκόσμια γιορτή. Με χιλιάδες ζωές να έχουν ήδη χαθεί, είναι στιγμή πένθους», αναφέρεται σε δήλωση των διοργανωτών.

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι η απόφαση για ακύρωση έγινε «λόγω έντονης ανησυχίας για τους εργαζόμενους, τα crews, τους καλλιτέχνες, τους θαυμαστές και τους συνεργάτες από όλο τον κόσμο που κάνουν πραγματικότητα το σόου».

«Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε ξανά τα MTV EMAs τον Νοέμβριο του 2024», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Ανάμεσα στις καλλιτέχνιδες με τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα φετινά ΕΜΑs ήταν η Taylor Swift, η Olivia Rodrigo και η SZA.

Η τελετή απονομής των μουσικών βραβείων του ευρωπαϊκού MTV φιλοξενείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη. Πέρυσι τα MTV Europe Music Awards απονεμήθηκαν στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η τελευταία φορά που τα MTV EMAs απονεμήθηκαν στο Παρίσι ήταν το 1995.

Η Γαλλία έχει τεθεί ήδη σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής για τρομοκρατική απειλή μετά τη δολοφονία εκπαιδευτικού από ισλαμιστή στις 13 Οκτωβρίου. Χθες Τετάρτη, συναγερμός σήμανε σε οκτώ γαλλικά αεροδρόμια καθώς και στο ανάκτορο των Βερσαλλιών, το οποίο έκλεισε για τρίτη φορά το τελευταίο πενθήμερο λόγω απειλής για τοποθέτηση βόμβας.

Με πληροφορίες από Associated Press, Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ