- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Tony Bennett - Lady Gaga: Μία απρόσμενη αλλά δυνατή φιλία
Η διάσημη τραγουδίστρια τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Instagram
Tony Bennett - Lady Gaga: Τους χώριζαν δεκαετίες, όμως οι δύο αστέρες της μουσικής έγιναν καλοί φίλοι - Ένα χρονικό της φιλίας τους.
Στις 21 Ιουλίου και σε ηλικία 96 ετών ο Αμερικανός θρυλικός τραγουδιστής της ποπ Τόνι Μπένετ, άφησε την τελευταία του πνοή. Ο καλλιτεχνικός κόσμος όχι μόνο των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και ολόκληρου του κόσμου θρήνησε την απώλειά του. Πολλοί διάσημοι εκφράστηκαν με πολύ ζεστά λόγια για τον Μπένετ, τη ζωή του και όσα τους πρόσφερε κατά τη διάρκεια αυτής. Σε μία δημοσίευση που ξεχώρισε, η διάσημη τραγουδίστρια Lady Gaga αποχαιρέτησε τον για πολλά χρόνια φίλο της με μία μακροσκελή και συγκινητική ανάρτησή της στο Instagram. Μπορεί πολλοί να μην το γνωρίζουν, όμως οι δυο τους διατηρούσαν για πολλά χρόνια μία απρόσμενη αλλά πολύ δυνατή φιλία.
Lady Gaga: Η ανάρτησή της στο Instagram για τον Τόνι Μπένετ
Το βράδυ της Κυριακής η Lady Gaga έκανε ένα post αφιερωμένο στον καλό της φίλο Τόνι Μπένετ θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τον τιμήσει και αποχαιρετήσει με έναν τρόπο ξεχωριστό. Αν και τους χωρίζαν αρκετά χρόνια ηλικιακά και κάποιες γενιές, η ίδια υποστήριξε πως η φιλία τους ήταν ειλικρινής και αληθινή, χωρίς να αποτελεί ένα ακόμα δημιούργημα των media όπως πολλά άλλα.
Σε ένα κομμάτι από την ανάρτησή της η Lady Gaga κατέγραψε «Θα μου λείψει ο παντοτινός μου φίλος. Θα μου λείψει να τραγουδώ μαζί του, να ηχογραφώ μαζί του, να μιλώ μαζί του και να εμφανίζομαι μαζί του στη σκηνή. Με τον Τόνι η ζωή μου είχε ένα όμορφο περιτύλιγμα. Μαζί είχαμε μαγικές δυνάμεις. Μεταφέραμε τους εαυτούς μας σε μία άλλη εποχή, κάναμε τη μουσική πιο σύγχρονη και τα δώσαμε όλα σαν ένα καλλιτεχνικό ντουέτο. Δεν ήταν όμως μονάχα αυτό. Η φιλία μας ήταν αληθινή».
Ο θρύλος της ποπ από το Κουίνς της Νέας Υόρκης έπασχε από τη νόσο Αλτσχάιμερ από το 2016. Σε ένα από τα πολλά παιχνίδια που αρέσκεται να παίζει η μοίρα, η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Μπένετ ήταν το 2021 στο Radio City Music Hall. Το κοινό είχε την ευκαιρία να τους δει μαζί για μία ακόμη φορά. «Το να χάνω τον Τόνι από το Αλτσχάιμερ ήταν πολύ επίπονο αλλά ταυτόχρονα ήταν παράξενα όμορφο. Η περίοδος που κάποιος χάνει τη μνήμη του είναι απολύτως ιερή. Υπάρχει το αίσθημα του ότι είναι ευάλωτος και θέλει να διατητρήσει την αξιοπρέπειά του. Ήθελα μόνο να θυμάται πόσο τον αγαπούσα και πόσο ευγνώμων είμαι, που υπήρξε στη ζωή μου» συμπλήρωσε στο ποστάρισμά της η Lady Gaga.
Τόνι Μπένετ: Η πρώτη του γνωριμία με τη Lady Gaga
Δεν είναι μυστικό πως τους δυο τους χώριζαν αρκετά χρόνια ηλικιακά και κάποιες δεκαετίες, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε από το να είναι καλοί φίλοι. Αυτό διαπίστωνε και η ίδια η 37χρονη τραγουδίστρια, όμως δεν την ενδιέφερε. «Μπορεί να μας χώριζαν ουσιαστικά πενήντα χρόνια αλλά ήταν φίλος μου, ο αληθινός μου φίλος. Η διαφορά στην ηλικία μας δεν μέτραγε και στην πραγματικότητα μας έδωσε κάτι που οι περισσότεροι δεν έχουν» ανέφερε η ίδια.
Η φιλία τους ήταν μία από εκείνες που δεν περιμένεις από δύο σταρ του Χόλιγουντ και η αρχή της χρονολογείται το 2011. Γνωρίστηκαν στο Robin Hood Foundation Gala στη Νέα Υόρκη, όπου η Lady Gaga τραγούδησε το «Orange Coloured Sky» του θρυλικού Nat King Cole σε μία μοναδική εμφάνιση. Οι φήμες λένε πώς ο Μπένετ εκστασιάστηκε από το ταλέντο της και της ζήτησε να συμμέτεχει στο άμπουμ του Duets II, που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά. Έπειτα το 2014 σε μία συναυλία, που παρευρέθηκαν και οι δύο ο Μπένετ της ζήτησε να συνεργαστούν. Απότελεσμα ήταν ο δίσκος τους «Cheek to Cheek» το ίδιο έτος.
Το κοινό τους δισκογραφικό ντεμπούτο έφτασε μέχρι το Νο1 των charts. Τραγούδησαν μαζί ζωντανά πολλά τραγούδια του άλμπουμ, έκαναν μαζί μια παγκόσμια περιοδεία και μάλιστα το 2015 κέρδισαν και βραβείο Grammy. Το 2014 και λίγο μετά την πρώτη γνωριμία τους, κάνουν και μία κοινή καμπάνια στα HnM αφιερωμένη στην περίοδο των Χριστουγέννων.
Μία απρόσμενη αλλά δυνατή φιλία
Ένας σοφός, και λέγοντας σοφός εννοούμε τον Μπάρνι Στίνσον στη σειρά «How I met your mother», έχει πει πως «Τίποτα στη ζωή δεν αξίζει αν οι φίλοι σου δεν είναι εκεί για να το δουν». Στα 12 χρόνια που μεσολάβησαν ο ένας ήταν εκεί για τον άλλο και όταν ο Μπένετ διεγνώσθη με Αλτσχάιμερ η Lady Gaga ήταν πάντα στο πλάι του. Δεν σταμάτησαν να δουλεύουν μάζι πάνω στη μουσική και έτσι το 2018 ξεκίνησαν έναν δεύτερο κοινό δίσκο με τον τίτλο «Love for Sale», ο οποίος κυκλοφόρησε το 2021. Αυτό ήταν και ο τελευταίος δίσκος του Τόνι Μπένετ στην πλούσια καριέρα του.
Εκείνος εκτιμούσε που όλο αυτό στο διάστημα ήταν δίπλα του και θέλησε να της κάνει ένα τελευταίο δώρο, που σίγουρα θα θυμάται μια ζωή. Είναι Αύγουστος του 2021 και το δίδυμο ενώνεται για μία ακόμη φορά για χάρη μίας συναυλίας στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης. «One Last Time» όπως έλεγαν με νόημα και οι αφίσες για την προώθησή του, καθώς έρχεται λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της οικέγενειας Μπένετ σχετικά με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Σε μια στιγμή που είναι χαραγμένη στο μυαλό όλων όσων βρέθηκαν εκεί, ο Τόνι Μπένετ θυμάται τη φίλη του. «Σοκαρίστηκα. Έπρεπε όμως να μείνω ψύχραιμη, διότι μιλάμε για ένα σολντ – αουτ σόου. Ήταν η πρώτη φορά μετά από καιρό που είπε το όνομά μου. Περπατήσαμε μαζί ανεβαίνοντας στη σκηνή και είπε είναι η Lady Gaga. Ήταν μία απίστευτη στιγμή» είπε η καλλιτέχνης της ποπ στην εκπομπή 60 Minutes.
Οι δύο τους είχαν μία αληθινή φιλία παρά τη διαφορά ηλικίας και ο καθένας κατάφερε να μεταδώσει στον άλλο μερικά από τα κομμάτια της προσωπικότητάς του. Ο Μπένετ είδε μπροστά του κάποια που έχει το μοναδικό ταλέντο να δένεται με το κοινό. «Είναι φοβερό. Εμπιστεύομαι την κρίση του πλήθους και μπορείς να δεις πως είναι μέρος της οικογένειάς τους. Μόνο ο Μπινγκ Κρόσμπι έχω κάνει κάτι ανάλογο» είχε αναφέρει ο ίδιος στο παρελθόν. Από την άλλη η Lady Gaga άκουγε ευλαβικά τις συμβουλές του φίλου της, γιατί ήξερε κάθε φορά πως είναι για το καλό της. Εκτιμούσε το αστείρευτο ταλέντο της όσο λίγοι και παραδέχτηκε πως «Του άρεσε πολύ το πως τραγουδούσα. Μου είχε πει να αφήσω στην άκρη τα τρελά outfits και το πολλές φορές extreme βάψιμο και απλά να τραγουδήσω».
Οι δύο τους έδειξαν στο κόσμο πως η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο και ότι δεν αποτρέπει τους ανθρώπουν να κάνουν σχέσεις που κρατάνε για μια ζωή ακόμα και αν δεν προέρχονται από τις ίδιες γενιές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Ξεκαθαρίζει τι ήταν το λευκό αντικείμενο που έπεσε στο μικρόφωνό του
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
Η συγγραφέας Θεοδώρα Ιωαννίδου μας μιλά για τη βραδιά του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων
Το πρώτο μουσικό βίντεο της K-pop που φτάνει σε αυτό το ορόσημο
Μια ματιά στην πορεία και το αποτύπωμα των Σουηδών metallers, λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Release Athens
Ένα ατμοσφαιρικό μείγμα πειραματικής παραγωγής και μυθικής αφήγησης
Το νέο τραγούδι «The Cicadas» με τη συμμετοχή του Γιάννη Πανταζή και του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ροδόπης
Έγραψαν ιστορία με το «Foreign Tongues»
Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, η γενέτειρά του τον τιμά με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πότε θα ξεκινήσει το τουρ του εμβληματικού τραγουδοποιού
Κυκλοφορούν πρώιμες ηχογραφήσεις του θρυλικού καλλιτέχνη, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Led Zeppelin
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο «Bar» και μετά δημιούργησαν το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα»
Φολκ, σόουλ, indie rock και τζαζ ήχοι για το πρώτο μισό της χρονιάς
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης εστιάζουν στη θεματική «Ανατροπές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.