Μουσικη

Πέθανε στα 48 της η Coco Lee, η φωνή της «Μουλάν»

Έπασχε από κατάθλιψη

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Coco Lee
© Instagram/Coco Lee

Coco Lee: Πέθανε η πρώτη ασιατικής καταγωγής τραγουδίστρια που είχε τραγουδήσει στα Όσκαρ

Πέθανε στα 48 της χρόνια η τραγουδίστρια Coco Lee, με καταγωγή από τις ΗΠΑ και την Κίνα, η οποία «δάνεισε» τη φωνή της στη «Μουλάν» της Disney.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της, η 48χρονη - η οποία έπασχε από κατάθλιψη τα τελευταία χρόνια - επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή της στο σπίτι της την Κυριακή.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, όπου βρισκόταν σε κώμα. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία της πνοή χθες, Τετάρτη.

«Παρόλο που η Coco αναζήτησε επαγγελματική βοήθεια και έκανε ό,τι μπορούσε για να καταπολεμήσει την κατάθλιψη, δυστυχώς ο δαίμονας που βρισκόταν μέσα της πήρε το πάνω χέρι. Ευγνωμονούμε τον Θεό που μας έδωσε έναν τόσο ευγενικό άγγελο», έγραψαν οι αδερφές της σε ανάρτηση στο Instagram.

Το βιογραφικό της

Η Coco Lee γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ στις 17 Ιανουαρίου 1975. Μιλούσε κινεζικά και αγγλικά, ενώ ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του 1990 στην Ασία πριν γίνει διάσημη σε όλο τον κόσμο.

Το 1996, το ντεμπούτο άλμπουμ της «Coco Lee» έγινε το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις εκείνης της χρονιάς στην Ασία.

Ήταν η φωνή της Μουλάν στη κινεζική εκδοχή της επιτυχίας της Disney και τραγούδησε επίσης στα κινεζικά το soundtrack της ταινίας

Coco Lee - Reflection (2020) (From "Mulan")

Το 1999, η Lee παρουσίασε το πρώτο της ολοκληρωμένο αγγλόφωνο άλμπουμ, «Just No Other Way». Από εκείνο το άλμπουμ, το «Before I Fall in Love» ήταν το τραγούδι που επιλέχθηκε ως soundtrack της ρομαντικής κωμωδίας «Η νύφη το 'σκασε» με τους Ρίτσαρντ Γκιρ και Τζούλια Ρόμπερτς.

Τέλος, το 2001 η Coco Lee έγινε η πρώτη κινεζικής καταγωγής τραγουδίστρια η οποία τραγούδησε στη σκηνή των Οσκαρ. Συγκεκριμένα, ερμήνευσε το τραγούδι της «A Love before time» από την ταινία «Τίγρης και Δράκος».

sexy COCO Lee  performed in Oscar in 2001

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ