Μουσικη

Αθώος ο Τράβις Σκοτ για θάνατο θεατών σε φεστιβάλ που τραγουδούσε

Και οι διοργανωτές αθωώθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τράβις Σκοτ
© EPA

Τράβις Σκοτ: Αθώος ο τραγουδιστής για θάνατο θεατών σε φεστιβάλ που τραγουδούσε - Και οι διοργανωτές αθωώθηκαν

Ο Τράβις Σκοτ και οι διοργανωτές του φεστιβάλ Astroworld δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες που σχετίζονται με τον θάνατο 10 ανθρώπων που έπαθαν ασφυξία όταν το πλήθος έσπευσε στη σκηνή κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο φεστιβάλ τον Οκτώβριο του 2021. Ένα μεγάλο σώμα ενόρκων στο Χιούστον έλαβε την απόφαση την Πέμπτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle.

50.000 θαυμαστές παρακολούθησαν τη συναυλία, γεγονός που οδήγησε στο ατυχές συμβάν κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Σκοτ στο φεστιβάλ έξω από το NRG Park. Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συναυλία, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Χιούστον Σάμιουελ Πένια διευκρίνισε το χρονοδιάγραμμα. Είπε ότι το πλήθος άρχισε να ορμά προς τα εμπρός στις 9 το βράδυ, αλλά σύντομα υπήρξε πανικός από ανθρώπους που έτρεχαν για την ασφάλειά τους. Σε εκείνο το σημείο, ο Σκοτ διέκοψε αρκετές φορές τη συναυλία του για να ζητήσει από την ασφάλεια να βοηθήσει τους θεατές και μέλη της πυροσβεστικής στάλθηκαν μέσα στο πλήθος για να σώσουν τους τραυματίες.

Ωστόσο, ο Σκοτ και οι διοργανωτές Live Nation και ScoreMore εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δισεκατομμύρια δολάρια σε πιθανές αποζημιώσεις λόγω εκατοντάδων αστικών αγωγών που κάνουν λόγο για πρόκληση θανάτου, σωματικές βλάβες και αμέλεια.

Ο Σκοτ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς σχετικά με την ευθύνη του για την τραγωδία και ζήτησε την απόρριψη των αγωγών, όπως και οι διοργανωτές του φεστιβάλ Live Nation και η θυγατρική του Scoremore που επίσης ζήτησαν την απόρριψη της αγωγής.

Ο δικηγόρος του Σκοτ, Κεντ Σάφερ, δήλωσε στο Variety: «Ο πελάτης μου δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες ή οποιαδήποτε δίωξη για τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ AstroWorld».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ