Μουσικη

Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Άντζελα Ζήλεια

Η καριέρα και οι διεθνείς διακρίσεις της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Άντζελα Ζήλεια

Άντζελα Ζήλεια: Έφυγε από τη ζωή η διαπρεπής τραγουδίστρια, η οποία είχε κάνει καριέρα και ως ηθοποιός

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και τραγουδίστρια Άντζελα Ζήλεια.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Με μεγάλη θλίψη μάθαμε πριν από λίγο την ξαφνική αποχώρηση από τη ζωή της αγαπημένης μας φίλης και σπουδαίας εμβληματικής τραγουδίστριας με την βελούδινη φωνή των δεκαετιών 60, 70,80, με τα πάμπολλα βραβεία στα εγχώρια και τα διεθνή φεστιβάλ, αλλά και πολύ αγαπητής λόγω της σημαντικής παρουσίας της ως ηθοποιού στις χαρακτηριστικές ταινίες μελό του 60, της μοναδικής Άντζελας Ζήλεια», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Με μεγάλη θλίψη μάθαμε πριν από λίγο την ξαφνική αποχώρηση από τη ζωή της αγαπημένης μας Φίλης και σπουδαίας...

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Thursday, June 29, 2023

Την καλλιτέχνιδα αποχαιρέτισε και ο Μάκης Δελαπόρτας. «Καλό ταξίδι στην υπέροχη Αντζελα Ζήλεια που έφυγε σήμερα το πρωί.... Εξαιρετική τραγουδίστρια και ηθοποιός που ομόρφυνε με τη γλυκιά της φωνή και την σεμνή της παρουσία τα καλύτερα μας χρόνια», έγραψε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Καλό ταξίδι στην υπέροχη Αντζελα Ζήλεια που έφυγε σήμερα το πρωί.... Εξαιρετική τραγουδίστρια και ηθοποιός που ομόρφηνε με τη γλυκιά της φωνή και την σεμνή της παρουσία τα καλύτερα μας χρόνια....

Posted by Makis Delaportas on Thursday, June 29, 2023

Το βιογραφικό της

Η Άντζελα Ζήλεια γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1935.

Έκανε μουσικές σπουδές στη Σχολή Ζουανέα και διέπρεψε ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού, κερδίζοντας πέντε βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ (Βαρκελώνης, Σοπότ και Θεσσαλονίκης).

Ήταν νικήτρια στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού στο Σοπότ το 1996. Κέρδισε το 2ο βραβείο στη Διεθνή Ημέρα Τραγουδιού της Πολωνίας, με το τραγούδι «Οι Μόρτες» (στίχοι Γιώργος Μουζάκης, μουσική Γ. Ιωαννίδης), το οποίο αποδόθηκε στη πολωνική γλώσσα με τον τίτλο «Cyganeria», σε στίχους του Zbigniew Stawecki.

ΑΝΤΖΕΛΑ ΖΗΛΙΑ - ΟΙ ΜΟΡΤΕΣ

Αυτό το τραγούδι ερμηνεύτηκε από τις Anna German, Irena Santor και Kayah στο Φεστιβάλ του Sopot το 1993. Κέρδισε επίσης το 1ο βραβείο στη Πολωνική Ημέρα Ελληνικού Τραγουδιού.

Το τελευταίο βραβείο της ήταν το 1967 με το τραγούδι «Καλωσόρισες έρωτα».

Στον κινηματογράφο η πρώτη της εμφάνιση έγινε το 1959, στην ταινία Ο θησαυρός του μακαρίτη και καθιερώθηκε σε δραματικούς ρόλους. Παρτενέρ της στις περισσότερες ταινίες ήταν ο Νίκος Ξανθόπουλος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ