- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι U2 κυκλοφορούν το «Songs Οf Surrender» και μεταμορφώνουν 40 τραγούδια τους
Ακούστε τη νέα εκδοχή του «Pride (In The Name Of Love)»
Οι U2 ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του άλμπουμ «Songs οf Surrender» με 40 επιτυχίες τους σε καινούργιες εκτελέσεις.
Η Island Records και η Interscope ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του “Songs Of Surrender”, μια συλλογή με 40 από τις πιο επιδραστικές επιτυχίες των U2, από όλο τον κατάλογο του συγκροτήματος, επαναηχογραφημένες και επανασχεδιασμένες για το 2023. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 17 Μαρτίου και το πρώτο διαθέσιμο κομμάτι θα είναι ο ύμνος “Pride (In The Name Of Love)”.
Το “Songs Of Surrender” δημιουργήθηκε υπό την επίβλεψη του κιθαρίστα των U2, The Edge με το συγκρότημα να επισκέπτεται ξανά μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια της σαραντάχρονης καριέρας του, όπως τα “With Or Without You”, “One”, “Beautiful Day”, “Sunday Bloody Sunday” και “Invisible” και το αποτέλεσμα είναι μια εντελώς νέα ηχογράφηση κάθε κομματιού και σε ορισμένες περιπτώσεις, με νέους στίχους.
«Η μουσική σου επιτρέπει να ταξιδέψεις στο χρόνο και ήμασταν περίεργοι να μάθουμε τι θα συνέβαινε αν φέρναμε τα πρώτα μας τραγούδια στο σήμερα», είπε ο The Edge.
«Αυτό που ξεκίνησε ως πείραμα εξελίχθηκε γρήγορα σε μια προσωπική εμμονή, καθώς πολλά από τα τραγούδια μας παρακαλούσαν για μια νέα ερμηνεία. Νέοι ρυθμοί, νέες νότες και σε ορισμένες περιπτώσεις νέες συγχορδίες και νέοι στίχοι. Ένα σημαντικό τραγούδι, αποδεικνύεται ότι είναι άτρωτο. Ο τρόπος που επιλέχθηκαν τα κομμάτια ξεκίνησε με μια σειρά από demos. Προσπάθησα να δω πώς θα στεκόταν ένα τραγούδι αν αφαιρούσα τα πάντα εκτός από τα απολύτως απαραίτητα. Ο στόχος μας ήταν να βρεθούν τρόποι ώστε να φέρουμε οικειότητα στα τραγούδια, καθώς τα περισσότερα από αυτά γράφτηκαν αρχικά έχοντας κατά νου τις συναυλίες. Εξετάζοντας αυτές τις ηχογραφήσεις με τον παραγωγό Bob Ezrin, ήταν εύκολο να ξεχωρίσουμε τα κομμάτια που ήταν έτοιμα και αυτά που χρειάζονταν περισσότερη δουλειά. Όλοι μπήκαμε στη λογική του “Less is More” σχολίασε χαρακτηριστικά o κιθαρίστας των U2.
Τα 40 τραγούδια επιλέχθηκε να χωριστούν σε σε τέσσερα ξεχωριστά άλμπουμ με καθένα από αυτά να έχει ως τίτλο το όνομα από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος, με τον The Edge να προσθέτει, «Το να ακούς τα τραγούδια να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους και να βρίσκεις τη σωστή σειρά για τα τέσσερα άλμπουμ ήταν πραγματικά συναρπαστικό. Από τη στιγμή που είχαμε τέσσερα διαφορετικά άλμπουμ, ήταν εύκολο να δούμε ποιος θα ήταν ο πρωταγωνιστής για το καθένα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το επιδραστικό σχήμα ανακοίνωσε καινούργια σειρά μηνιαίων κυκλοφοριών
Ένα φεστιβάλ, 16 διαφορετικές συναυλίες - Τι θα ακούσουμε και θα δούμε στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»
Θυμόμαστε το εμβληματικό άλμπουμ, εν αναμονή της εμφάνισης του γκρουπ στο Release Athens 2026
Η αντιπαράθεση με αφορμή το τραγούδι «Lola»
Το μεγάλο ερώτημα παραμένει ωστόσο η κατάσταση της υγείας της
Γνωστές επιτυχίες «φωτίστηκαν» αλλιώς
Με στοιχεία από την blues και τη soul μουσική και στίχους που αντλούν υλικό από τις προσωπικές του ιστορίες, προσπαθεί να δημιουργήσει έναν διαφορετικό κόσμο
Μια πνευματική ανάταση με το Πασχαλινό Ορατόριο του Μπαχ
Συνεχίζει την περιοδεία του στο εξωτερικό
Μια συνειδητή απομάκρυνση από την ποπ ευκολία
Πολίτες ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για το μεγάλο μουσικό γεγονός
Η ερμηνεύτρια και η θεατρική συγγραφέας και ηθοποιός μιλούν για το αντάμωμά τους στη σκηνή του Κυττάρου
Ύμνος της pop, πετυχημένη τηλεοπτική σειρά, τώρα και μιούζικαλ
Σε σκηνοθεσία του Μάλκολμ Βένβιλ η ταινία περιλαμβάνει πλάνα του συγκροτήματος τόσο στη σκηνή όσο και στα παρασκήνια
Και κάνει update στην ATHENS VOICE για τη ζωή της στην Πόλη των Αγγέλων
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές μπάντες της σύγχρονης alternative/hard rock σκηνής
Ο δημιουργός μιλά για το νέο του άλμπουμ και τη σημασία της γυναικείας φωνής στη μουσική του
3 μουσικές βραδιές στο Ολύμπια, το Μουσείο Μαρία Κάλλας και το Κύτταρο
Ο κιθαρίστας Εντ Ο' Μπράιαν αποκαλύπτει τη νέα στρατηγική του συγκροτήματος για περιορισμένες αλλά εκρηκτικές εμφανίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.