Μουσικη

Η 95χρονη Άνχελα Άλβαρες κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης καλλιτέχνιδας στα Latin Grammy

Σύσσωμη η οικογένειά της στην τελετή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανχέλα Άλβαρες
© EPA / CAROLINE BREHMAN

Ανχέλα Άλβαρες: Η νίκη στα Latin Grammy, η απομάκρυνση από το τραγούδι για χάρη της οικογένειας και η συμβουλή στους νέους

H Ανχέλα Άλβαρες στα 95 της χρόνια πήρε το βραβείο της πρωτοεμφανιζόμενης καλλιτέχνιδας στα Latin Grammy, ένα βραβείο που μοιράστηκε με την 25χρονη Σιλβάνα Εστράδα.

Η Κουβανή τραγουδίστρια μίλησε στο Variety Studio για την ιστορική νίκη της. «Αυτό είναι κάτι που συνέβη από τη μια μέρα στην άλλη», είπε η Ανχέλα Άλβαρες και πρόσθεσε: «Πάντα μου άρεσε να τραγουδάω από μικρό κορίτσι… όταν η οικογένειά μου έκανε πάρτι για τα Χριστούγεννα ή τα γενέθλια, εγώ ήμουν η τραγουδίστρια - μου έφτιαχναν μακριά φορέματα και ανακοίνωναν την είσοδο μου για να τραγουδήσω».

Un Nuevo Amanecer

Ανχέλα Άλβαρες: Η συμβουλή της στους νέους καλλιτέχνες

Η Ανχέλα Άλβαρες έμαθε να τραγουδά από παιδί, αλλά το άφησε στην άκρη για να δημιουργήσει οικογένεια, τα περισσότερα μέλη της οποίας βρίσκονταν στην τελετή βράβευσης, συμπεριλαμβανομένου του εγγονού της Κάρλος Χοσέ Άλβαρες, ο οποίος ήταν ο παραγωγός του ομώνυμο δίσκου της.

Όταν ρωτήθηκε ποια θα ήταν η συμβουλή της για νέους καλλιτέχνες, είπε: «Η ζωή σας ξεκινά τώρα. Πάντα να φιλοδοξείτε να πετύχετε κάτι, κυνηγήστε την έμπνευση για να τραγουδήσετε, κάντε το. Και μην κολλάτε στην ιδέα ότι μπορεί να αποτύχετε. Συνεχίστε να προχωράτε και όταν φτάσετε στο τέλος, τότε μπορείτε να πείτε ότι μπορείτε ή δεν μπορείτε -- αλλά πάντα να το προσπαθείτε πρώτα» και συνέχισε: «Υπάρχουν πολλές ανοιχτές πόρτες εκεί έξω - το μόνο άτομο που κλείνει αυτές τις πόρτες είναι ο εαυτός σας. Αν δεν προσπαθήσουμε, οι πόρτες θα είναι κλειστές. Έπρεπε να περιμένω 80 χρόνια για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα».

Angela Alvarez  – Un Canto a Mi Cuba

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ