Μουσικη

Instagram και Twitter κατά Κάνιε Γουέστ - Του κλείδωσαν τα προφίλ λόγω αντισημιτικών post

Τι είπε για την αμφιλεγόμενη παρουσία του στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κάνιε Γουέστ δεν έκρυψε ποτέ την προτίμησή του στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Κάνιε Γουέστ δεν έκρυψε ποτέ την προτίμησή του στον Ντόναλντ Τραμπ © EPA/MICHAEL REYNOLDS

Κάνιε Γουέστ: Το ban από τους λογαριασμούς σε Instagram και Twitter - Τα αντισημιτικά σχόλεια - Το μπλουζάκι «white lives matter».

Ο Κάνιε Γουέστ έχει πλέον αποκλειστεί από τους λογαριασμούς του τόσο στο Instagram όσο και στο Twitter μετά από αντισημιτικές αναρτήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το Twitter κλείδωσε τον λογαριασμό του την Κυριακή αφού αφαίρεσε ένα από τα tweets του Γουέστ που έλεγε ότι θα πάει "death con 3 On JEWISH PEOPLE" επειδή παραβίαζε τις πολιτικές της υπηρεσίας κατά της ρητορικής μίσους.

«Είμαι λίγο νυσταγμένος απόψε, αλλά όταν ξυπνήσω θα κάνω death con 3 On JEWISH PEOPLE. Το αστείο είναι ότι στην πραγματικότητα δεν μπορώ να είμαι αντισημιτικός, επειδή οι μαύροι άνθρωποι είναι στην πραγματικότητα Εβραίοι. Εσείς παίζετε μαζί μου και προσπαθείτε να μαυρίσετε όποιον αντιτίθεται στην ατζέντα σας», έγραψε στο Twitter το Σάββατο σε μια σειρά μηνυμάτων. Το tweet έχει έκτοτε αφαιρεθεί και ο λογαριασμός του Γουέστ έχει κλειδωθεί.

«Ο εν λόγω λογαριασμός έχει κλειδωθεί λόγω παραβίασης των πολιτικών του Twitter», δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας στο BuzzFeed News.

Η Meta περιόρισε επίσης τον λογαριασμό του West στο Instagram μετά την αντισημιτική ανάρτηση που έκανε ο ράπερ την Παρασκευή, στην οποία φάνηκε να υπονοεί ότι ο ράπερ Diddy ελέγχεται από Εβραίους, σε «ένα αντισημιτικό παραλήρημα», όπως μετέδωσε το NBC News.

Ο αμφιλεγόμενος ράπερ που άλλαξε νόμιμα το όνομά του σε Ye δέχτηκε πρόσφατα έντονες επικρίσεις επειδή φόρεσε ένα μπλουζάκι «white lives matter» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι. Πολλά μοντέλα φόρεσαν το ίδιο μπλουζάκι που περιείχε τη φράση, την οποία η Anti-Defamation League θεωρεί «σύνθημα μίσους».

Ο Γουέστ δήλωσε στον παρουσιαστή του Fox News Τάκερ Κάρλσον ότι θεώρησε το μπλουζάκι «αστείο» και «το προφανές πράγμα που έπρεπε να κάνει».

«Σκέφτηκα ότι ήταν μία αστεία μπλούζα- σκέφτηκα, βασικά, ότι η ιδέα να το φορέσω ήταν αστεία», είπε στον Carlson.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ