Μουσικη

Madrugada: Όσα πρέπει να ξέρεις πριν τη συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο

Το νορβηγικό ροκ συγκρότημα θα μας χαρίσει ακόμη μια υπέροχη βραδιά

img_0163.jpg
Αθηνά Κλήμη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Madrugada
© Knut Aaserud

Το καλοκαίρι του 1998 οι Madrugada ξεκίνησαν την ιστορική πορεία τους στη Νορβηγία, υπογράφοντας, όπως λένε οι φήμες, το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο πάνω στο καπό ενός αυτοκινήτου, έξω από το Νορβηγικό Χρηματιστήριο. Το συγκρότημα αρχικά αποτελούταν από τον Sivert Høyem στα φωνητικά, τον Robert Burås στην κιθάρα και τον Frode Jacobsen στο μπάσο.

Έκαναν το ντεμπούτο τους με το άλμπουμ «Industrial Silence» το 1999, το οποίο έφτασε στο #1 της Νορβηγίας, ενώ έγινε επιτυχία και σε όλη την Ευρώπη. Μετά από 4 επιτυχημένα στούντιο άλμπουμ, 5 νορβηγικά Grammy, 2 βραβεία Alarm και πολλά βραβεία για τις πωλήσεις τους, το 2008 έκαναν μια παύση, μετά τον θάνατο του Robert Burås.

Madrugada - industrial silence 2019 - Strange Colour Blue (live)

Η επανένωση που περιμέναμε όλοι έγινε τον Ιούνιο του 2018 όπου ανακοινώθηκε η επανασύνδεση των Sivert Høyem, Frode Jacobsen και Jon Lauvland Pettersen για μία σειρά συναυλιών το 2019.

Το 2022 ήρθε το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Chimes At Midnight» στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το τραγούδι «The world could be falling down» το οποίο, όπως έχει αποκαλύψει ο Sivert Høyem, «είναι ένα τραγούδι που γράψαμε το 1998, μαζί με τα τραγούδια του Industrial Silence. Δεν το τελειώσαμε ποτέ. Όταν το πιάσαμε στις πρόβες τον Ιανουάριο, μας πήρε λίγο χρόνο να το τελειώσουμε. Είναι από τα τραγούδια που δεν τα ξεχνάς, πάντα θέλαμε να το ολοκληρώσουμε».

Madrugada - The World Could Be Falling Down (Official Music Video)

O John Lauvland, μιλώντας πριν λίγους μήνες στην Athens Voice, εκμυστηρεύτηκε πως το άλμπουμ αυτό ήταν μια πρόκληση, μιας και ήταν μακριά ο ένας από τον άλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φέτος δίνουν ένα ακόμα ραντεβού στη χώρα μας και στις 24 Σεπτεμβρίου θα μας χαρίσουν ακόμη μια υπέροχη βραδιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Και όχι μόνο αυτό… Μια μέρα πριν τη συναυλία το νέο τους άλμπουμ «Chimes At Midnight», που έγινε #1 άλμπουμ στην Ελλάδα, θα κυκλοφορήσει σε μια σπέσιαλ έκδοση, με 4 bonus tracks.

Λοιπόν, είστε έτοιμοι;

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία των Madrugada στο Καλλιμάρμαρο στο City Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ