Μουσικη

Keep Walking Tour by Johnnie Walker με τους Sworr. στο Gazarte Roof Stage

Οι Sworr. μιλούν για το live session που ετοιμάζουν την Τετάρτη 8 Ιουνίου για το Keep Walking Tour by Johnnie Walker

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το συγκρότημα Sworr.
© Evan Maragkoudakis

Keep Walking Tour by Johnnie Walker: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για το exclusive live με τους Sworr. , στο Gazarte Roof Stage, την Τετάρτη 8 Ιουνίου.

Η live μουσική ακούγεται ξανά στην Αθήνα και το Johnnie Walker συνεχίζει να τη στηρίζει έμπρακτα μέσα από συναυλίες ανερχόμενων καλλιτεχνών, δίνοντας ζωντάνια στη live μουσική.

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου οι Sworr. ανεβαίνουν στη σκηνή του Gazarte Roof Stage στον επόμενο σταθμό του Keep Walking Tour by Johnnie Walker. Οι John Tsallas, Thanasis Q και Robin K, τρεις φίλοι που μοιράστηκαν το 2014 τις πρώτες μουσικές τους ιδέες, από τις οποίες γεννήθηκαν οι Sworr. συναντιούνται ξανά ζωντανά με την πόλη που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον χαρακτηριστικό τους ήχο, ένα μείγμα από alternative pop μελωδίες ενισχυμένες από post κιθάρες αλλά και ηλεκτρονικά στοιχεία.

Με το νέο τους άλμπουμ «Honest», έναν ώριμο δίσκο, να διαδέχεται το ομώνυμο ντεμπούτο τους, οι Sworr. κοιτούν μπροστά και δείχνουν πως εξελίσσονται διαρκώς. Downcast electro μονοπάτια, εξωστρεφείς μελωδίες αλλά και up tempo ξεσπάσματα απαρτίζουν τις δύο ενότητες του «Honest», που θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε live απολαμβάνοντας τα μοναδικά Johnnie Walker Highball Cocktails – Johnnie & Ginger και Johnnie & Lemon!

Στηρίζοντας με πραγματικές κινήσεις τον καλλιτεχνικό κόσμο και τους ανθρώπους που εργάζονται για τη μουσική, το Keep Walking Tour by Johnnie Walker δείχνει τον δρόμο για το μέλλον και μας καλεί να βγούμε ξανά μαζί, μπροστά, και να ζήσουμε μοναδικές live εμπειρίες σε συναυλιακούς χώρους της Αθήνας.

Η πόλη συνδέεται ξανά με μουσικούς που πρωτοπορούν, εξερευνά νέα ακούσματα και διασκεδάζει.

Για προσκλήσεις, μπείτε στο athensvoice.gr και το IG της Athens Voice και Keep Walking


Λίγο πριν την live εμφάνισή τους στο πλαίσιο του Keep Walking Tour by Johnnie Walker, οι Sworr. μοιράζονται μαζί μας στιγμές από τη μουσική πορεία τους και τα σχέδιά τους για το μέλλον. 

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση;
Σαν σύνολο ήταν σίγουρα το πρώτο στούντιο που είχαμε στη Πάτρα στο σπίτι του Γιάννη. Εκεί ανταλλάξαμε τις πρώτες μουσικές και γράψαμε τις πρώτες ιδέες για ό,τι ακολούθησε.

Θυμάστε την πρώτη φορά που ανεβήκατε στη σκηνή μπροστά σε live κοινό;
Τη θυμόμαστε καθαρά. Δεν είναι από τις στιγμές που ξεχνιούνται. Στην περίπτωσή μας είναι βιντεοσκοπημένη, μιας και ήταν στα sessions που διοργάνωνε το Jumping fish.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας συναυλιών, η Αθήνα ζει ξανά σε ρυθμούς live μουσικής. Τι είναι αυτό που σας συναρπάζει περισσότερο σε μια live εμφάνιση;
Ο κόσμος και η δυναμική του, σίγουρα. Eίναι μοναδικό όταν υπάρχει χημεία μεταξύ κοινού και καλλιτέχνη σε ένα live.

Πείτε μας για μια συναυλία καλλιτέχνη που θαυμάζετε και δεν θα ξεχάσετε ποτέ και το αντίστροφο.
Έχουμε δει πολλά lives ξεχωριστά ο καθένας, αλλά το live των Mick Jenkins και Flume που είχαμε παρακολουθήσει στο Amsterdam σίγουρα έχει πάρει μια θέση στο top 5 μας.

Το συγκρότημα Sworr.
© Evan Maragkoudakis

Keep Walking Tour by Johnnie Walker. Μετά από μια αρκετά δύσκολη περίοδο για τη live μουσική, ποιες οι σκέψεις σας που ένα brand σαν το Johnnie Walker, δημιουργεί τέτοια projects που υποστηρίζουν ανερχόμενους καλλιτέχνες; Πείτε μας ένα δικό σας μότο και τι είναι αυτό που σας κάνει να Προχωράτε Μπροστά μουσικά και καλλιτεχνικά;
Το ότι υπάρχουν τόσο μεγάλα brands, όπως το Johnnie Walker, που πλέον στηρίζουν τον καλλιτεχνικό κόσμο με πραγματικές κινήσεις, δείχνει σίγουρα το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας εδώ, αλλά και της εισαγωγής πλέον των καλλιτεχνών της Ελλάδας στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη. Οπότε είμαστε extra περήφανοι που αποτελούμε μέρος όλου αυτού.

Υπάρχουν μουσικά ακούσματα που σας ιντριγκάρουν και που παρόλο που είναι αρκετά διαφορετικά από την μουσική σας, θα θέλατε να τα εξερευνήσετε περισσότερο και γιατί όχι να τα «κάνετε δικά σας» κατά κάποιο τρόπο;
Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που έχουμε εντελώς ετερόκλητα ακούσματα, όλα αυτά συνυπάρχουν στη μουσική μας ως επιρροές.

Όταν είστε πάνω στη σκηνή, διασκεδάζετε μαζί με το κοινό που είναι από κάτω. Πώς όμως διασκεδάζετε, όταν δεν είστε πάνω στη σκηνή;
Στα βουνά και στα videogames.

Το συγκρότημα Sworr.
© Evan Maragkoudakis

Keep Walking Tour by Johnnie Walker, την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στο Gazarte Roof Stage. Tι περιμένετε από αυτή τη βραδιά; Και τι να περιμένει και το κοινό από εσάς;
Θα είναι το πρώτο μας καλοκαιρινό live, σε ένα όμορφο χώρο που δε μας έχει δοθεί μέχρι σήμερα η ευκαιρία να εμφανιστούμε. Μετά την παρουσίαση του δίσκου μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που κυκλοφόρησε από τη United We Fly τον Μάρτιο, χαιρόμαστε πολύ που θα παίξουμε ξανά στην Αθήνα σχεδόν το σύνολο των tracks μας.

Το συγκρότημα Sworr.
© Evan Maragkoudakis

Όταν κάνατε τα πρώτα σας μουσικά βήματα, είχατε φανταστεί ότι θα σας έφερναν εδώ; Μουσικά-καλλιτεχνικά και από όλες τις απόψεις;
Όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική, δεν είχαμε συγκεκριμένους στόχους. Πιο πολύ μας ενδιέφερε να εκφραστούμε, να επικοινωνήσουμε. Σε καμία περίπτωση δε μπορούσαμε να φανταστούμε που θα πάει. Πλέον, έχοντας δημιουργήσει την ομάδα μας, είμαστε χαρούμενοι με την κατεύθυνση που έχουμε πάρει, που εξακολουθεί να στηρίζεται στο πως θα εκφραστούμε όσο πιο ειλικρινά.

Τι ετοιμάζετε για το μέλλον;
Όσες περισσότερες live εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και κάποια νέα κομμάτια και συνεργασίες που δουλεύουμε αυτή την περίοδο στο studio.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ