Μουσικη

House Of Cohen: Η Perla Batalla στο Θέατρο Παλλάς, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το μουσικό αφιέρωμα στον Leonard Cohen παρουσιάζεται ζωντανά την Παρασκευή 17 Ιουνίου

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Leonard Cohen και η στενής συνεργάτης του, Perla Batalla
O Leonard Cohen και η στενής συνεργάτης του, Perla Batalla

House Of Cohen στο Θέατρο Παλλάς: Η πιο στενή συνεργάτης, επιστήθια φίλη του και υποψήφια για Grammy τραγουδίστρια Perla Batalla σε μια μοναδική συναυλία.

«Πάνω στη σκηνή, κάτω από τη σκηνή, αναλογικά ή ψηφιακά, πάντοτε αγαπώ την Perla Batalla» είχε εκμυστηρευτεί ο Leonard Cohen, ο οραματιστής της μουσικής και της λογοτεχνίας.

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου, στις 21.00, η Perla Batalla, η πιο στενής συνεργάτης του θρυλικού τραγουδοποιού και δημιουργός του αφιερώματος στον Leonard Cohen, θα βρεθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, σε μια εμφάνιση -που μετά τις διθυραμβικές κριτικές που έχει λάβει διεθνώς- βρίσκεται ψηλά στο «συναυλιακή λίστα» των μουσικόφιλων.

Με συνεχόμενα sold outs σε κάθε σταθμό της περιοδείας του το 2019, το «House Of Cohen», έκανε τον γύρο της Ευρώπης, της Αμερικής και του Καναδά, καταρρίπτοντας ρεκόρ και κυρίως δημιουργώντας ατμοσφαιρικά μουσικά στιγμιότυπα. Και η σειρά της Ελλάδας, έφτασε για να ακούσει την Perla Batalla στη χώρα που αγάπησε και που έδωσε έμπνευση στον Leonard Cohen.  

Perla Batalla και Leonard Cohen
Perla Batalla και Leonard Cohen

Perla Batalla: Το «αηδόνι» του Leonard Cohen

Η Perla Batalla γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και μεγάλωσε σε μια οικογένεια «βυθισμένη» στη μουσική. Ο πατέρας της, ήταν Μεξικανός τραγουδιστής και D.J., και η Αργεντίνα μητέρα της, διατηρούσε ένα πολυσύχναστο δισκοπωλείο με το όνομα Discoteca Batalla. Στο οικογενειακό δισκάδικο η Perla εκτέθηκε ασταμάτητα σε ποικίλα μουσικά ερεθίσματα κάθε είδους και εθνικότητας. Μετά την ηχογράφηση και την περιοδεία με τον Leonard Cohen, για περισσότερα από 10 χρόνια σε πολλές παγκόσμιες περιοδείες, η Perla ξεκίνησε την σόλο καριέρα της με την ενθάρρυνση του Cohen. Από τότε έχει ηχογραφήσει επτά άλμπουμ, έχει συμμετάσχει σε δουλειές στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και έχει συνεργαστεί σε ζωντανές συναυλίες και ηχογραφήσεις με σπουδαίους καλλιτέχνες. Τα ονόματα, «μιλούν» από μόνα τους: Lou Reed, Luz Casal, Laurie Anderson, John Cale, Sonny Rollins, Jackson Browne, Duquende, David Sandborn και George Duke.

perla_batalla_live_6.jpg

House Of Cohen: Τι θα δούμε και θα ακούσουμε στο Θέατρο Παλλάς στις 17 Ιουνίου

Ο φόρος τιμής της Perla Batalla στον επί χρόνια φίλο και μέντορά της, Leonard Cohen, περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές στιγμές του θρυλικού τραγουδοποιού. Στο «House of Cohen», η Perla Batalla, συνοδευόμενη από τρεις διεθνώς διακεκριμένους μουσικούς επί σκηνής, ερμηνεύει όλα τα τραγούδια-σταθμούς στην πορεία του μεγάλου δημιουργού και αφηγείται προσωπικές ιστορίες του Cohen, που συγκεντρώθηκαν έπειτα από δύο δεκαετίες περιοδειών και ηχογραφήσεων, με έναν από τους πιο παραγωγικούς οραματιστές της μουσικής και της λογοτεχνίας.

perla_batalla_green_and_red_standing.jpg

Ο θάνατος του Leonard Cohen το 2016 οδήγησε και πάλι την Perla Batalla να συνεχίσει αυτό που εκείνη ονομάζει «αποστολή», τη διάδοση δηλαδή της μουσικής του Cohen, αλλά και των λιγότερο γνωστών τραγουδιών του πολυβραβευμένου συνθέτη και ποιητή, σε όσους είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τα πιο προβεβλημένα hits του, όπως το γνωστό σε όλους «Hallelujah».

Η συναυλία διατρέχει όλη την διαδρομή του Cohen και αποκαλύπτει και πάλι τη διαχρονικότητα της τέχνης του, μέσα από το χαρακτηριστικό διαπολιτισμικό στιλ της Perla Batalla, για να μεταδώσει τελικώς τον ειλικρινή σεβασμό και τη βαθιά αγάπη του Leonard Cohen για τη μουσική, την ποίηση και κυρίως για την αγαπημένη του φίλη.

Σε αυτό το ατμοσφαιρικό, μουσικό αφιέρωμα, συνοδεύτουν την Perla Batalla τρεις σπουδαίοι μουσικοί:

  • Marc Pratt, ακουστικό και ηλεκτρικό μπάσο
  • James Dimitris Mahlis, ούτι και κιθάρες
  • Luis Cartes, πιάνο, cajon και ακορντεόν

Perla Batalla: Νιώθουμε τον Leonard Cohen παντού γύρω μας

«Η ερμηνεία μου σε αυτή την παράσταση είναι βαθιά προσωπική. Αυτά τα τραγούδια είναι κομμάτι του εαυτού μου, του βαθύτερου πυρήνα μου. Διατρέχουν τις φλέβες μου. […] Στην παράσταση, υπάρχουν στιγμές που ζητώ από το κοινό να τραγουδήσει μαζί μου. Νιώθω ότι η ένωση των φωνών μας έχει τη δύναμη να αγγίξει το πνεύμα του Leonard κι έτσι να φέρει και πάλι κοντά μας, τη δια βίου αφοσίωσή του στην τέχνη και το μυστήριο της ανθρώπινης καρδιάς. Καθώς υψώνουμε τις φωνές μας όλοι μαζί και γινόμαστε ένα, νιώθουμε τον Leonard παντού γύρω μας» έχει σχολιάσει η στενή συνεργάτης του Leonard Cohen για τον μέντορά της και το σεβαστικό μουσικό αφιέρωμα της παράστασης «House Of Cohen».

HOUSE of COHEN - Θέατρο Παλλάς - Παρασκευή 17 Ιουνίου - Η Perla μιλάει για τον Leonard Cohen

Η αποστολή της Perla Batalla να τιμήσει τις ρίζες της και να μεταδώσει στο νεανικό κοινό την ομορφιά της ποίησης και της μουσικής του Leonard Cohen, βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Perla Batalla είναι αποδέκτης του Βραβείου Earth Charter των Ηνωμένων Εθνών για την «εξαιρετική αφοσίωση στην κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη».

HOUSE of COHEN με την Perla Batalla - Θέατρο Παλλάς - Παρασκευή 17 Ιουνίου

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου, στο Θέατρο Παλλάς, η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να βιώσει και την αφοσίωσή της στον άνθρωπο που άλλαξε τις ζωές μας με λέξεις και ήχους. Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ