Μουσικη

Keep Walking Tour by Johnnie Walker με τους Theodore & Danai Nielsen στο Fuzz club

Οι δύο ανερχόμενοι καλλιτέχνες μιλούν για το live session που ετοιμάζουν την Τετάρτη 11 Μαΐου για το Keep Walking Tour by Johnnie Walker

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
theodore-danai-nielsen.jpg

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για το Keep Walking Tour by Johnnie Walker με τους Theodore και Danai Nielsen, την Τετάρτη 11 Μαΐου στο Fuzz club.

Το καλοκαίρι μπαίνει δυναμικά, η πόλη βγαίνει από τη χειμωνιάτικη ρουτίνα και γεμίζει ξανά με φωνές, ήχους, χαμόγελα. H αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο exclusive live του Keep Walking Tour by Johnnie Walker έχει αρχίσει!

Την Τετάρτη 11 Μαΐου ο Theodore και η Danai Nielsen ανεβαίνουν στη σκηνή του Fuzz Club για να μοιραστούν μια top-class ζωντανή εμφάνιση με φουτουριστικούς ήχους και νέες μουσικέςαπό τις πρόσφατες κυκλοφορίες των δίσκων τους.

Επηρεασμένος από κλασικές και ηλεκτρονικές συνθέσεις ο Theodore, ισορροπεί τη μουσική του μεταξύ ambient post rock και του gritty synth-wave της δεκαετίας του ’80. Η solo dream-pop και synth-based τραγουδίστρια και συνθέτρια Danai Nielesen, δημιουργεί μοναδικούς ήχους στις live εμφανίσεις της αξιοποιώντας FX εφέ, μουσικούς βρόχους (loops) και οργανικούς ήχους, δημιουργώντας μουσικούς διαλόγους μεταξύ ενός θηλυκού και ενός αρσενικού alterego. Δύο καλλιτέχνες που έχει αγαπήσει η πόλη σε μία ξεχωριστή μουσική βραδιά μαζί τους.

Δίπλα στην πόλη, δίπλα στη live μουσική, για άλλη μια χρονιά με τη νέα σειρά exclusive lives, το Keep Walking Tour by Johnnie Walker μας βάζει και πάλι σε ρυθμούς συναυλιών. Στηρίζοντας τη live μουσική, βοηθώντας ανερχόμενες μπάντες και καλλιτέχνες καθώς και όλους όσους παίρνουν μέρος στη δημιουργία ενός live session αλλά δε «φαίνονται» - όπως οι τεχνικοί, οι ηχολήπτες και όλοι εκείνοι που δουλεύουν για να απολαύσει ο κόσμος ένα ζωντανό μουσικό show - , το Keep Walking Tour by Johnnie Walker δημιουργεί νέες μοναδικές live εμπειρίες σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας που έχουν συνδεθεί με συναρπαστικές συναυλιακές στιγμές. Η πόλη συνδέεται ξανά με μουσικούς που πρωτοπορούν, εξερευνά νέα ακούσματα και διασκεδάζει.

Διεκδικήστε διπλές προσκλήσεις στο athensvoice.gr και το IG της Athens Voice και Keep Walking.


Λίγο πριν την live εμφάνισή τους στο πλαίσιο του Keep Walking Tour by Johnnie Walker, ο Theodore και η Danai Nielsen μοιράζονται μαζί μας στιγμές από τη μουσική πορεία τους και τα σχέδιά τους για το μέλλον. 

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση;

Theodore: Η πρώτη μουσική ανάμνηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι να ακούγονται οι Doors από το σαλόνι του σπιτιού μου και να πηγαίνω χορεύοντας σχεδόν μαγνητισμένος προς τα ηχεία.

Danai Nielsen: Ένα παιδικό πολύχρωμο κασετόφωνο με ενσωματωμένο μικρόφωνο. Βάζαμε κασέτες με παραμύθια και τραγούδια και τραγουδούσαμε από πάνω. Θυμάμαι το «Κυρά Ντομάτα, κυρά Ντομάτα, τους θυμούς παράτα, αφού τόσο είναι φίλοι, η ντομάτα το κρεμμύδι»

Θυμάστε την πρώτη φορά που ανεβήκατε στη σκηνή μπροστά σε live κοινό;

Theodore: Η συναυλία που έπαιξα με τη σχολική μου μπάντα στα 14 μου χρόνια. Ανέβηκα με φοβερό άγχος αλλά και ενθουσιασμό στη σκηνή του Rodeo. Το συναίσθημα ήταν πρωτόγνωρο. Νομίζω ότι εκεί σιγουρεύτηκα μέσα μου ότι αυτό θέλω να κάνω όλη μου τη ζωή.

Danai Nielsen: Ήμουν 5-6 χρονών κι είχε συναυλία το ωδείο της Ηλιούπολης όπου έκανα μαθήματα πιάνου. Θυμάμαι μια μεγάλη υπόγεια αίθουσα με ένα τεράστιο για εμένα τότε παλιό πιάνο με ουρά. Από κάτω ήταν όλοι οι γονείς / συγγενείς των παιδιών που συμμετείχαν. Ανέβηκα, έπαιξα το κομμάτι όσο πιο γρήγορα μπορούσα, και κατέβηκα τρέχοντας.

theodore_sixdogs_march22-10.jpg

Μετά από δύο χρόνια απουσίας συναυλιών, η Αθήνα ζει ξανά σε ρυθμούς live μουσικής. Τι είναι αυτό που σας συναρπάζει περισσότερο σε μια live εμφάνιση;

Theodore: Η σύνδεση με τον κόσμο. Όταν πετυχαίνει, είναι κάτι μαγικό που δύσκολα μπορώ να το περιγράψω με λέξεις. Αυτός είναι και ο λόγος που γράφω μουσική. Για να μοιράζομαι με το κοινό τέτοιες στιγμές!

Danai Nielsen: Η επικοινωνία με τον κόσμο, τα βλέμματα, οι κινήσεις και τα χαμόγελα, όχι η λεκτική επικοινωνία. Με το που έρχεται κόσμος δημιουργείται και το live. Δεν δηλώνω ήρεμη και εξοικειωμένη με την συνθήκη κοινού και συναυλίας αλλά μαθαίνω κι αρχίζω να το χαίρομαι.

ttmo_danai_nielsen-104.jpg

Πείτε μας για μια συναυλία καλλιτέχνη που θαυμάζετε και δεν θα ξεχάσετε ποτέ και το αντίστροφο.

Theodore: Δεν θα ξεχάσω ποτέ την συναυλία των The Doors (of the 20th century) το 2004 στον Λυκαβηττό. Προφανώς δεν υπήρχε ο Jim Morrison ωστόσο ξύπνησαν μέσα μου όλες οι θαμμένες αναμνήσεις από τα τραγούδια των Doors με τα οποία μεγάλωσα.

Danai Nielsen: Δεν θα ξεχάσω ποτέ το την συναυλία του Bobby Mcferrin μαζί με τον πιανίστα Chick Corea που είδα πριν 7 χρόνια στην Γερμανία! Θέλω να ξεχάσω γρήγορα την συναυλία του Tricky που είδα πριν 2-3 χρόνια στην Αθήνα.

Keep Walking Tour by Johnnie Walker. Μετά από μια αρκετά δύσκολη περίοδο για τη live μουσική, ποιες οι σκέψεις σας που ένα brand σαν το Johnnie Walker, δημιουργεί τέτοια projects που υποστηρίζουν ανερχόμενους καλλιτέχνες; Πείτε μας ένα δικό σας μότο και τι είναι αυτό που σας κάνει να Προχωράτε Μπροστά μουσικά και καλλιτεχνικά;

Theodore: Νιώθω χαρά και ικανοποίηση που έπειτα από την περίοδο της πανδημίας που αναμφισβήτητα έπληξε τον χώρο της μουσικής, ένα μεγάλο brand όπως το Johnnie Walker, στηρίζει έμπρακτα την ανεξάρτητη μουσική σκηνή με μια τέτοια δημιουργική πρωτοβουλία. Προχωράω μπροστά πάντα σκεπτόμενος το μεγαλύτερο κίνητρό μου, την ανάγκη για άμεση επικοινωνία με το κοινό μου.

Danai Nielsen: Είναι αρκετά σημαντικό αναγνωρίσιμα brands, όπως το Johnnie Walker να στηρίζουν με τον δικό τους τρόπο τη live μουσική και τους καλλιτέχνες. Με αυτή την κίνηση και το Keep Walking Tour δίνει ένα όμορφο κι αναγκαίο καλλιτεχνικό πάτημα και στήριγμα! Προσωπικό μότο Bloom & Grow, να αντιλαμβάνομαι όσα συμβαίνουν ως εξέλιξη, να ανθίζω.

Υπάρχουν μουσικά ακούσματα που σας ιντριγκάρουν και που παρόλο που είναι αρκετά διαφορετικά από την μουσική σας, θα θέλατε να τα εξερευνήσετε περισσότερο και γιατί όχι να τα «κάνετε δικά σας» κατά κάποιο τρόπο;

Theodore: Ξεκίνησα αρκετά μικρός να ασχολούμαι με τη μουσική. Η πρώτη μου απόπειρα ήταν όσο κι αν ακούγεται τρελό παίζοντας μπουζούκι. Η ρεμπέτικη σκηνή πάντα με προκαλούσε να την εξερευνήσω περισσότερο και αποτελεί ένα χώρο που με εμπνέει ακόμα.

Danai Nielsen: Θα ήθελα να πειραματιστώ με πιο χορευτικούς ηλεκτρονικούς δρόμους, απολαμβάνω την κίνηση και τον χορό, με εκτονώνουν. Θα ήθελα να ενσωματώσω περισσότερους ήχους περιβάλλοντος, ανάλογα με το μέρος στο οποίο δημιουργείται το κάθε κομμάτι και το περιεχόμενό του.

theodore_sixdogs_march22-88.jpg

Όταν είστε πάνω στη σκηνή, διασκεδάζετε μαζί με το κοινό που είναι από κάτω. Πώς όμως διασκεδάζετε, όταν δεν είστε πάνω στη σκηνή;

Theodore: Μου αρέσει να πηγαίνω σε συναυλίες, να κάνω βόλτες στην πόλη, να περπατάω αρκετά και να μοιράζομαι όμορφες στιγμές με φίλους.

Danai Nielsen: Χορεύω και τραγουδάω χωρίς κοινό, δεν χορταίνω τα ηλιοβασιλέματα και όλη τη χρωματική παλέτα εκείνης της ώρας, με διασκεδάζει να σκέφτομαι δημιουργικές ιδέες που με ξυπνάνε και που πιστεύω πως θα ξυπνήσουν κι άλλους.

ttmo_danai_nielsen-101.jpg

Keep Walking Tour by Johnnie Walker, την Τετάρτη 11 Μαΐου, στο Fuzz club. Tι περιμένετε από αυτή τη βραδιά; Και τι να περιμένει και το κοινό από εσάς;

Theodore: Θα παρουσιάσω κομμάτια από το νέο μου άλμπουμ «The Voyage» που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο από την United We Fly. Mάλιστα η Danai Nielsen με την οποία μοιραζόμαστε τη σκηνή την Τετάρτη στο Fuzz club, συμμετείχε κάνοντας τα φωνητικά σε ένα από τα κομμάτια του άλμπουμ μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μοιραστώ την σκηνή μαζί της στο Fuzz club στο πλαίσιο του Keep Walking Tour by Johnnie Walker!

Danai Nielsen: Θα παρουσιάσω κομμάτια από το πρώτο μου άλμπουμ «Who Are They» που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη από την United We Fly και θα ενσωματώσω πιθανά 1-2 ελληνικές διασκευές. Περιμένω να αντικατασταθεί η αμηχανία με άνεση και οικειότητα και το κοινό να τραγουδήσει το «Who Are They» :) Να περιμένετε πως θα βάλω τα δυνατά μου και θα δημιουργήσουμε όμορφες στιγμές.

Όταν κάνατε τα πρώτα σας μουσικά βήματα, είχατε φανταστεί ότι θα σας έφερναν εδώ; Μουσικά-καλλιτεχνικά και από όλες τις απόψεις;

Theodore: Στην εφηβεία κατάλαβα ότι το μόνο χωρίς το οποίο δεν θα μπορούσα να ζήσω είναι η μουσική. Από τότε ολόκληρη η ζωή μου καθορίζεται από αυτή.

Danai Nielsen: Τα πρώτα μου μουσικά βήματα ήταν κλασικής κατεύθυνσης και τότε όχι δεν φανταζόμουν ότι το πιάνο θα έπαιρνε μορφή synthesizer με περίεργους ήχους, ότι θα έγραφα δικά μου κομμάτια κι ότι θα είχα το θάρρος να τραγουδήσω σε κοινό. Τα πρώτα μου βήματα καλλιτεχνικά ήταν η ζωγραφική και οι χάρτινες κατασκευές όπου επίσης δεν φανταζόμουν ότι όλο αυτό θα μεγάλωνε σε μέγεθος κυριολεκτικά και μπορούσε να συνδυαστεί με τη μουσική σε μορφή σκηνικών, κουστουμιών, κατασκευών και ιδεών για βίντεο κλιπ. Ένιωθα ότι έπρεπε να επιλέξω ένα από τα δύο.

Τι ετοιμάζετε για το μέλλον;

Theodore: Μόλις κυκλοφόρησε ο 4ος δίσκος μου με τίτλο «The Voyage». Αναμένω με ενθουσιασμό τις επόμενες συναυλίες όπου θα το παρουσιάσω ζωντανά στο κοινό στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη την Πάτρα και τον Βόλο μέσα στον Μάιο. Τον Ιούνιο επιτέλους μετά από 2 χρόνια ξεκινάω πάλι τα ταξίδια μου σε φεστιβάλ του εξωτερικού!

Danai Nielsen: Ετοιμάζω κομμάτια με ελληνικό στίχο, αρκετές ιδέες οπτικοποίησής τους που δεν ξέρω αν και πότε θα υλοποιηθούν γιατί είναι μεγάλες σε όγκο και χρόνο. Έχω μια ιδέα που δουλεύω στο μυαλό αρκετό καιρό και πλησιάζει πιστεύω η στιγμή υλοποίησής της, αφορά παιδιά / μουσική / κίνηση / παιχνίδι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ