Μουσικη

Keep Walking Tour by Johnnie Walker με τους Deaf Radio στο Fuzz club

Οι Deaf Radio μιλούν για το live session που ετοιμάζουν την Κυριακή 22 Μαΐου για το Keep Walking Tour by Johnnie Walker

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Deaf Radio
© Μαρίζα Καψαμπέλη

Keep Walking Tour by Johnnie Walker: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για το exclusive live με τους Deaf Radio, την Κυριακή 22 Μαΐου στο Fuzz club.

Με αφετηρία την Αθήνα του 2015, οι Deaf Radio έχουν αναδειχτεί με τα δύο άλμπουμ τους «Alarm» και «Modern Panic» σε ένα από τα πιο δημοφιλή alternative rock σχήματα. Με το single, «Model Society» συνδύασαν τη rock ενέργεια, με μία αναγέννηση του new wave/post disco, αγγίζοντας ζητήματα όπως η απουσία ανθρώπινης επαφής. Μετρώντας πάνω από 3 εκατομμύρια διαδικτυακά streams, η μπάντα έχει καταξιωθεί ως μία από τις σημαντικότερες της δεκαετίας για την ελληνική σκηνή και οι συναρπαστικές live εμφανίσεις τους οδηγούν κάθε φορά σε sold out. Ετοιμάζοντας την κυκλοφορία του τρίτου τους άλμπουμ, ετοιμάζονται ξανά να βγουν ζωντανά στη σκηνή!

To Johnnie Walker συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τη live μουσική διοργανώνοντας αποκλειστικές συναυλίες νέων ανερχόμενων καλλιτεχνών και συναντά μαζί με την πόλη τους Deaf Radio στον επόμενο σταθμό του Keep Walking Tour by Johnnie Walker, την Κυριακή 22 Μαΐου στο Fuzz club.

Η live μουσική είναι αυτή που κρατάει τη μουσική αληθινά ζωντανή και το Johnnie Walker τη στηρίζει. Επανασυνδέοντας καλλιτέχνες και κοινό, σαν να μην πέρασε μία μέρα, μας καλεί να μοιραστούμε μαζί ήχους, στιγμές και απολαύσεις, παρέα με Johnnie Walker Highball Cocktails - Johnnie & Ginger και Johnnie & Lemon! Tο Keep Walking Tour by Johnnie Walker δημιουργεί νέες μοναδικές live εμπειρίες σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας που έχουν συνδεθεί με συναρπαστικές συναυλιακές στιγμές. Η πόλη συνδέεται ξανά με μουσικούς που πρωτοπορούν, εξερευνά νέα ακούσματα και διασκεδάζει.

Διεκδικήστε διπλές προσκλήσεις στο athensvoice.gr και το IG της Athens Voice και

Keep Walking.

 


Λίγο πριν την live εμφάνισή τους στο πλαίσιο του Keep Walking Tour by Johnnie Walker, οι Deaf Radio μοιράζονται μαζί μας στιγμές από τη μουσική πορεία τους και τα σχέδιά τους για το μέλλον. 

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση;
Εφηβικά punk ακούσματα όπως Misfits, Ramones, Rancid, Χάσμα κ.α. 

Θυμάστε την πρώτη φορά που ανεβήκατε στη σκηνή μπροστά σε live κοινό;
Φυσικά. Ήταν η παρουσίαση του πρώτου μας EP Down On HerKnees/NoHayBanda το καλοκαίρι του 2015 στο Ρομάντσο. Ήταν ουσιαστικά η αρχή για όσα ακολούθησαν και η περίοδος που ξεκινήσαμε να συνθέτουμε το ντεμπούτο μας “Alarm”. 

Μετά από δύο χρόνια απουσίας συναυλιών, η Αθήνα ζει ξανά σε ρυθμούς live μουσικής. Τι είναι αυτό που σας συναρπάζει περισσότερο σε μια live εμφάνιση;
Η επικοινωνία με τον κόσμο και το feedback που παίρνουμε όταν παίζουμε live τα κομμάτια μας είναι κάτι που μας είχε λείψει αφάνταστα πολύ. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα για μας. Xωρίς αυτό δεν μπορούμε να μας φανταστούμε εύκολα. Το φοβερό είναι πως μέχρι να ανέβουμε στο stage για πρώτη φορά μετά την άρση των μέτρων δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πόσο πολύ το είχαμε ανάγκη. Η ενέργεια που πήραμε από αυτό το show ήταν κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια. 

Deaf Radio
© Μαρίζα Καψαμπέλη

Πείτε μας για μια συναυλία καλλιτέχνη που θαυμάζετε και δεν θα ξεχάσετε ποτέ και το αντίστροφο.
Είναι πολλές οι αξέχαστες στιγμές αλλά θα πούμε δύο. Την συναυλία των Queens of the Stone Age στο Λονδίνο το 2018 μιας και αποτελούν μια από τις βασικότερες μας επιρροές και το Ejekt Festival του 2017 με Killers και Kills στο οποίο είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε και εμείς. Είναι φανταστικό να ανοίγεις μπάντες που αποτελούν επιρροή σου και που έχεις μεγαλώσει με την μουσική τους. 

Keep Walking Tour by Johnnie Walker. Μετά από μια αρκετά δύσκολη περίοδο για τη live μουσική, ποιες οι σκέψεις σας που ένα brand σαν το Johnnie Walker, δημιουργεί τέτοια projects που υποστηρίζουν ανερχόμενους καλλιτέχνες; Πείτε μας ένα δικό σας μότο και τι είναι αυτό που σας κάνει να Προχωράτε Μπροστά μουσικά και καλλιτεχνικά;
Το βλέπουμε θετικά δεδομένου ότι τέτοια projects βοηθούν στην προβολή ανερχόμενων μπαντών σε ευρύτερο κοινό, το οποίο πιθανότατα να μην είχαν τον τρόπο να προσεγγίσουν. Η εναλλακτική σκηνή έχει πολλά να δώσει και χρειάζεται στήριξη. Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο μότο ωστόσο, μας αρέσει να δουλεύουμε πολύ την μουσική μας, να προσέχουμε τις λεπτομέρειες σε όλα τα επίπεδα και να αντλούμε έμπνευση από όλο το καλλιτεχνικό φάσμα. Η έμπνευση αυτή και το εσωτερικό μας δέσιμο αποτελούν την κινητήριό μας δύναμη.

Υπάρχουν μουσικά ακούσματα που σας ιντριγκάρουν και που παρόλο που είναι αρκετά διαφορετικά από την μουσική σας, θα θέλατε να τα εξερευνήσετε περισσότερο και γιατί όχι να τα «κάνετε δικά σας» κατά κάποιο τρόπο;
Σίγουρα! Βασικά τα τελευταία χρόνια ακούμε πολύ διαφορετικά ήδη από την «πατροπαράδοτη» ροκ. Αν ψάξει κανείς στις playlists μας θα βρει την ηλεκτρονική των Bicep και Rone, την ambient του Christian Loffler, το darkwave των Boy Harsher και των KVB. Αυτά τα ακούσματα, παρέα με πολλά ακόμη, έμμεσα περνούν σταδιακά στη μουσική που συνθέτουμε και αυτό θα το διαπιστώσετε στη νέα μας κυκλοφορία. Ίσως ήδη από το Model Society, να είναι αισθητό. Πάντως μας αρέσει πάρα πολύ να εξελισσόμαστε και το θεωρούμε μιας μορφής αναγέννηση της μπάντας.

Deaf Radio
© Μαρίζα Καψαμπέλη

Όταν είστε πάνω στη σκηνή, διασκεδάζετε μαζί με το κοινό που είναι από κάτω. Πώς όμως διασκεδάζετε, όταν δεν είστε πάνω στη σκηνή;
Η αλήθεια είναι πως ήμασταν κολλητοί πριν τη μπάντα - μάλιστα στα πρώτα μας κομμάτια αφηγούμασταν συχνά τις περιπέτειές μας παρέας. Φυσικά, το συγκρότημα ενίσχυσε τρομερά φυσικά αυτή τη σχέση, προσφέροντάς μας μοναδικές εμπειρίες και δημιουργώντας έναν εσωτερικό κώδικα επικοινωνίας. Διασκεδάζουμε, λοιπόν, πολύ παρέα: πηγαίνουμε στα αγαπημένα μας bar της Αθήνας, ακούμε και μοιραζόμαστε νέες μουσικές, πάμε σε συναυλίες – και φυσικά προβάρουμε σε βραδιές που κανονίζουμε να μείνουμε οι τέσσερείς μας.

Keep Walking Tour by Johnnie Walker, την Κυριακή 22 Μαΐου, στο Fuzz club. Tι περιμένετε από αυτή τη βραδιά; Και τι να περιμένει και το κοινό από εσάς;
Θα είναι μία ξεχωριστή βραδιά, στην οποία, εκτός από ένα πλήρες set από τις δύο πρώτες κυκλοφορίες μας, θα μοιραστούμε κομμάτια από το τρίτο μας album. Ανυπομονούμε πραγματικά να αλληλεπιδράσουμε ξανά με το κοινό και ειδικά να παρουσιάσουμε τα νέα μας κομμάτια!

Deaf Radio
© Μαρίζα Καψαμπέλη

Όταν κάνατε τα πρώτα σας μουσικά βήματα, είχατε φανταστεί ότι θα σας έφερναν εδώ; Μουσικά-καλλιτεχνικά και από όλες τις απόψεις;
Σίγουρα όταν ξεκινούσαμε την μπάντα, με άλλο όνομα και σύνθεση το μακρινό 2012, δεν αναμέναμε ότι αυτό το ταξίδι θα τραβήξει τόσο μακριά. Τρία albums, περιοδείες και κυρίως δημιουργία κοινών εμπειριών και σύνδεσης με αρκετούς ανθρώπους. Όλο αυτό ξεκίνησε σαν ένα πείραμα σε ένα υπόγειο και το γεγονός ότι κατέληξε να είναι σημαντικό έστω και για ένα άτομο περισσότερο από τους τέσσερεις που ήμασταν εκεί, το κάνει ξεχωριστό. Πόσο μάλλον που υπάρχει πολύ μέλλον ακόμη, δεν νιώθουμε σε καμία περίπτωση πως έχουμε φτάσει το full potential μας.

Τι ετοιμάζετε για το μέλλον;
Είμαστε ενθουσιασμένοι που ετοιμάζουμε την κυκλοφορία του τρίτου μας δίσκου. Έχουμε ήδη κυκλοφορήσει τα πρώτα δύο singles (Model Society & Supersonic), τα οποία μπορείτε να βρείτε διαδικτυακά σε όλες τις πλατφόρμες, ενώ η πλήρης κυκλοφορία, συνοδευόμενη από συλλεκτική έκδοση σε βινύλιο, αναμένεται το προσεχές φθινόπωρο. Όπως μπορείτε να διακρίνετε από τα δύο πρώτα δείγματα, είναι ένα μεγάλο βήμα για την μπάντα, με πολλά νέα στοιχεία και εξέλιξη στον ήχο – κάτι που θα φανεί ακόμη περισσότερο όταν ακούσετε τον πλήρη δίσκο. Την κυκλοφορία θα συνοδέψουν πολλές συναυλίες εγχώρια και στο εξωτερικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ