- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurovision 2022: Κέρδισε τις εντυπώσεις η ελληνική συμμετοχή με την Αμάντα Γεωργιάδη
Δείτε την εμφάνιση της Ελλάδας στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού
Τελικός Eurovision 2022: Εντυπωσιακή η εμφάνιση της Αμάντα Γεωργιάδη με το «Die Together».
Κέρδισε τις εντυπώσεις των θεατών η ελληνική συμμετοχή με την Αμάντα Γεωργιάδη στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022.
Η νεαρή ερμηνεύτρια βρέθηκε στη σκηνή του Pala Olympico, ερμηνεύοντας άψογα το τραγούδι «Die Together».
Το κομμάτι είναι μια συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια ιστορία αγάπης, σαν ένα όνειρο σε μπλε φόντο, μέσα από τα μάτια της ερμηνεύτριας.
Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.
Eurovision 2022: Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη που εκπροσωπεί την Ελλάδα
Η Αμάντα Γεωργιάδη ή Amanda Tenfjord είναι 24 ετών κι έχει καταγωγή από τα Ιωάννινα. Όταν ήταν τριών ετών, μετανάστευσε με την οικογένειά της στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας από όπου προκύπτει και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική.
Σε ένα από αυτά τράβηξε το ενδιαφέρον μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρίας με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει τον πρώτο της EP δίσκο με τίτλο “First impression” και το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Το δεύτερο EP της περιέλαβε το τραγούδι “Then I fell in love”, το οποίο γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για περισσότερες από 20 εβδομάδες στο επίσημο top 10 radio chart της Νορβηγίας. Το 2020 το τραγούδι της “Troubled Water” συμπεριλήφθηκε στην τηλεοπτική σειρά “Spinning out” του Netflix.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της single “Promises” σε συνεργασία με έναν από τους ποιο αξιόλογους καλλιτέχνες στην Σκανδιναβία τον Thomas Dybdahl. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στις σημαντικότερες λίστες του Spotify σε όλη τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στην Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία, τη Φινλανδία και την Ισλανδία.
Η Amanda έχει κατά καιρούς εμφανιστεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σόου της Νορβηγίας, από το “Lindmo” το δημοφιλέστερο talk show της δημόσιας τηλεόρασης NRK μέχρι το χιουμοριστικό “p3aksjone”. Έχει επίσης εμφανιστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης όπως το "Reeperbahn Festival” στο Βερολίνο , το “Iceland Airwaves” στο Ρέικιαβικ, το “The Great Escape” στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου, το “Eurosonic” στην Ολλανδία. Το 2020 θα εμφανιζόταν στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το “Roskilde” , το οποίο όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Έχει κερδίσει τέλος το βραβείο “role model awards” στο byLarm, που είναι το γνωστότερο φεστιβάλ νέας μουσικής της Σκανδιναβίας.
Παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, η Αμάντα συνεχίζει τις σπουδές της στην ιατρική, κάνοντας αυτό το διάστημα την πρακτική της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας για ασθενείς με COVID-19.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βασίλισσα της ποπ προσκαλεί τους θαυμαστές της για μια αποκλειστική ακρόαση του πολυαναμενόμενου Confessions II
«Δεν θα σταματήσω ποτέ να δίνω την καρδιά μου και τον εαυτό μου», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής
Από τη Μαρία Φαραντούρη και τον Νίκο Ξυδάκη έως τη Μαρία Κάλλας και τη σύγχρονη τέχνη
Μεγάλα ονόματα της dance, techno και house σκηνής έρχονται στην Αθήνα
Ελπίζει να δώσουν μερικές «συναυλίες τον επόμενο χρόνο»
Η ευρωπαϊκή περιοδεία ξεκίνησε με διθυράμβους και την Τετάρτη 24/6 θα είναι ξανά στο Release Athens
«Δεν χάθηκε ποτέ η πίστη μας», δήλωσε ο 64χρονος τραγουδιστής από το Νιου Τζέρσεϊ
Το έργο του Ορέστη Καραμανλή ήταν ένα καθαρά συμμετοχικό έργο που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί δίχως τον κόσμο
Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «Brat» όχι μόνο δεν έχει χάσει τη λάμψη του, αλλά μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ
Ο νέος κύκλος που ξεκίνησε φέτος στο Φεστιβάλ εστιάζει στη σύγχρονη μουσική ως ολιστική εμπειρία
Το «The Age Of Everything» θα είναι διαθέσιμο από τις 2 Οκτωβρίου
Μια ζωή γεμάτη ταξίδια, μουσική και περιπέτειες. Από ένα υπόγειο στο Αμβούργο και την ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι την Τζαμάικα και τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά stages
Ο πρωτοπόρος της ελληνικής ροκ, που έφερε τον «ηλεκτρισμό» στα μουσικά πράγματα της χώρας, μιλάει στην ATHENS VOICE
«Ο Γιάννης μου το χάρισε, μαζί με τη φιλία του και τον ευχαριστώ» δήλωσε ο δημοσιογράφος
Με την μεγάλη τους περιοδεία, με τίτλο Celebrating 50 years, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το αφιέρωμα απέδειξε τη διαχρονικότητα των δύο μεγάλων καλλιτεχνών
Η ιδανική αρχή για τη δέκατη επέτειο του Release Athens
Yπέστη καρδιακή προσβολή μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο έντερο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.