Μουσικη

Mίλτος Λογιάδης: All we need is love

Ο μαέστρος τοποθετεί τα θρυλικά Σκαθάρια στη συμφωνική τους διάσταση

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 491
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72833-161782.jpg

Η μουσική ιστορία των Beatles, ερμηνευμένη από την Καμεράτα με συμφωνικές ενορχηστρώσεις του συνθέτη Νίκου Πλατύρραχου σε μουσική διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη. Ερμηνευτές των διαχρονικών αυτών τραγουδιών θα είναι οι Κώστας Βασιλιάγκος, Δώρος Δημοσθένους, Βασίλης Γισδάκης, Στηβ Κόκκας. Λίγο πριν τη συναυλία αυτή ο Μίλτος Λογιάδης, που έχει διευθύνει τις μεγαλύτερες Συμφωνικές Ορχήστρες της Ευρώπης και έχει συνδέσει το όνομά του με την 20ετή πορεία στην Ορχήστρα των Χρωμάτων του Μάνου Χατζιδάκι, μιλά για τη δική του σχέση με τους Beatles…

n

O Mίλτος Λογιάδης για τους Βeatles

Η σχέση μου με τους Beatles ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία, ήταν από τα πρώτα ακούσματα που με καθόρισαν. Μάλιστα στο σχολείο είχα σχηματίσει ένα συκγρότημα με μερικούς φίλους και ανάμεσα στα τραγούδια των Pink Floyd και των Led Zeppelin που προσπαθούσαμε να παίξουμε όσο καλύτερα γινόταν, είχαμε και πολλά τραγούδια των Beatles και του Lennon. Έχω πολύ έντονες αναμνήσεις από καλοκαιρινά βράδια στην παραλία της Ραφήνας, όπου γύρω από μια φωτιά παίζαμε με τις κιθάρες το Imagine και άλλα τραγούδια τους. Αυτοί οι φίλοι μάλιστα το έφερε η ζωή να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε, μια και ασχοληθήκαμε με τη μουσική. Ο Νίκος Πλατύραχος και ο Δημήτρης Μπουζιάνης. Αυτές ήταν στιγμές που μας ένωσαν σαν παρέα και είναι υπέροχη η συγκυρία ότι ξαναβρισκόμαστε με τον Νίκο ξανά επί σκηνής με τα τραγούδια των Beatles. H ιδεολογία αυτών των τραγουδιών –πέρα από τη μουσική τους αξία– είναι κάτι μοναδικό και είναι αυτή που μας ένωσε με φίλους όλα αυτά τα χρόνια. «Imagine all the people sharing all the world...». Βέβαια με τα τραγούδια τους ερωτευτήκαμε, κάναμε φιλίες, μας συνόδευσαν μια ζωή, από τα νιάτα μας μέχρι σήμερα. Οι Beatles δεν χάθηκαν ποτέ από τη ζωή μου, γι’αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που με την Ορχήστρα των Χρωμάτων παλιότερα αλλά και με την Καμεράτα σήμερα παίζουμε τα τραγούδια τους σε αυτές τις υπέροχες διασκευές που έχει κάνει ο Νίκος Πλατύρραχος.

Info:Ηρώδειο, Πεζόδρομος, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη, 210 3241807. Έναρξη 21.00. Είσοδος: Κάτω Διάζωμα κανονικό €30, Άνω Διάζωμα κανονικό €15, φοιτητικό €10, ανέργων €5, ΑμεΑ €10. Προπώληση: Πανεπιστημίου 39, Παπασωτηρίου, Public, Ianos, www.greekfestival.gr, 210 3272000. Στις 17/7.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.