- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Η Ευρώπη γιορτάζει τον Μπετόβεν»
Η Ελλάδα συμμετέχει μέσω του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Εβδόμη του Μπετόβεν, από την Ορχήστρα musicAeterna υπό την μπαγκέτα του διάσημου μαέστρου
«Η Ευρώπη γιορτάζει τον Μπετόβεν»: Μια συναυλιακή σκυταλοδρομία σε 9 πόλεις µε 9 συναυλίες και 9 Συμφωνίες. Το Μέγαρο συμμετέχει με τον Θεόδωρο Κουρετζή.
Κάθε ώρα και μια Συμφωνία, κάθε συναυλία και σε μια διαφορετική πόλη. Η «Ευρώπη γιορτάζει τον Μπετόβεν», με μια συναυλιακή σκυταλοδρομία σε 9 πόλεις με 9 συναυλίες για τις 9 Συμφωνίες του εμβληματικού συνθέτη. Τον μουσικό μαραθώνιο υλοποιεί ο γαλλογερμανικός τηλεοπτικός σταθμός ARTE σε συνεργασία με την Κρατική Γερμανική Τηλεόραση και την Unitel, τον διανομέα τηλεοπτικών παραγωγών κλασικής μουσικής.
Η Ελλάδα συμμετέχει μέσω του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Εβδόμη του Μπετόβεν, από την Ορχήστρα musicAeterna υπό την μπαγκέτα του διάσημου μαέστρου Θεόδωρου Κουρεντζή και την καταξιωμένη χορογράφο Sasha Waltz να υπογράφει μια νέα χορογραφία ειδικά για τη συναυλία που θα ακούσουμε σε ζωντανή αναμετάδοση από το αρχαίο θέατρο Δελφών την Κυριακή 6/6 από τον Κήπο ή την ιστοσελίδα του Μεγάρου.
Το ταξίδι στις Συμφωνίες του Γερμανού μουσουργού ξεκινά στις 14:00 (ώρα Ελλάδος) από τη Βόννη (με την Ορχήστρα Δωματίου Μάλερ και τον Nτάνιελ Χάρντινγκ) και ανά ώρα ξετυλίγεται με live από το Δουβλίνο (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιρλανδικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης υπό τον Χάιμε Μαρτίν), το Ελσίνκι (Συμφωνική Ορχήστρα της Φινλανδικής Ραδιοφωνίας με τον Νίκολας Κόλλον), το Λουξεμβούργο (Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου με τον Γκουστάβο Χιμένο), την Πράγα (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Τσεχίας υπό τον αρχιμουσικό Στήβεν Μερκιούριο), το Λουγκάνο (Ελβετική Ορχήστρα Δωματίου I Barocchisti και Ντιέγκο Φαζόλις), το Αρχαίο Θέατρο των Δελφών (musicΑeterna και Θεόδωρος Κουρεντζής), το Στρασβούργο (Φιλαρμονική του Στρασβούργου υπό τον Μάρκο Λετόνια) και τη Βιέννη (Συμφωνική της Βιέννης με την ελληνικής καταγωγής αρχιμουσικό Καρίνα Κανελλάκη).
Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ζωντανή αναμετάδοση από 2 γιγαντοοθόνες σε πραγματικό χρόνο στον Κήπο και online στο site του Μεγάρου. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης στο www.megaron.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα πολυσυλλεκτικό και ανοιχτό φεστιβάλ, όπως ακριβώς το ραδιόφωνο της Στέγης
Με το νέο του άλμπουμ Britpop, γίνεται ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα No1 άλμπουμ στην ιστορία
Φαβορί μέχρι ώρας ο Akylas, με το «Ferto» να ξεπερνάει τις 1.000.000 προβολές
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Από τους μύθους του Χατζιδάκι στη «συνομιλία» Μπετόβεν και Προκόφιεφ
Συμμετείχε στα σπουδαιότερα άλμπουμ των Γερμανών
Μετά τον πόλεμο με τον γιο της
Οι κριτικές από την Αυστραλία μιλάνε ήδη για μία από τις καλύτερες περιόδους του γκρουπ
Η 79χρονη σταρ κυκλοφορεί νέο dance τραγούδι χρησιμοποιώντας AI
Ποιες χώρες δίνουν «μάχη» για την πρωτιά
Ιστορική διάκριση για τη διάσημη τραγουδοποιό - Πλαισιώνει κορυφαίους δημιουργούς της παγκόσμιας μουσικής
Ο σπουδαίος κιθαρίστας της τζαζ γεννήθηκε πριν από ακριβώς 115 χρόνια
Στις υποψηφιότητες περιλαμβάνεται και το συγκρότημα Pulp
Το έργο του Μπέρνσταϊν, βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Βολταίρου, ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση σε μορφή δραματοποιημένης συναυλίας
Ο μαέστρος μιλάει για την πολιτική σάτιρα του Βολταίρου και τη μουσική ιδιοφυΐα του Μπερνστάιν, με αφορμή την πρώτη παρουσίαση του έργου στο ελληνικό κοινό
Δύο θρύλοι του heavy metal βάζουν φωτιά στο συναυλιακό καλοκαίρι
Υπάρχει και κάνει την πόλη ενθουσιαστική
Γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως ως ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού συγκροτήματος Oregon
Είχε κατακτήσει τον διαγωνισμό μία φορά
Αποκαλύφθηκαν και τα 28 τραγούδια του Sing for Greece 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.