- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Πέθανε ο Φιλ Κάμπελ των Motörhead σε ηλικία 64 ετών
Ο Ουαλός κιθαρίστας νοσηλευόταν στην εντατική - Η οικογένειά του ανακοίνωσε τον θάνατό του με συγκινητικό μήνυμα
Πέθανε στα 64 του ο Φιλ Κάμπελ, επί 31 χρόνια κιθαρίστας των Motörhead - Άφησε την τελευταία του πνοή μετά από σοβαρό χειρουργείο και νοσηλεία στην εντατική.
Ο Φιλ Κάμπελ, ο εμβληματικός κιθαρίστας των Motörhead, πέθανε σε ηλικία 64 ετών.
Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα του συγκροτήματος Phil Campbell and the Bastard Sons, στο οποίο ο Φιλ Κάμπελ συμμετείχε μαζί με τους γιους του, Τοντ, Ντέιν και Τάιλα.
Στο μήνυμα της οικογένειας αναφέρεται ότι ο Φίλιπ Άντονι Κάμπελ «έφυγε ειρηνικά» το προηγούμενο βράδυ, έπειτα από «μακρά και γενναία μάχη στην εντατική» μετά από μια περίπλοκη μεγάλη χειρουργική επέμβαση. Τον περιγράφουν ως αφοσιωμένο σύζυγο, υπέροχο πατέρα και περήφανο παππού, γνωστό σε όλους ως «Bampi». «Ήταν βαθιά αγαπητός και θα μας λείψει απεριόριστα», σημειώνουν, προσθέτοντας ότι η μουσική και η κληρονομιά του θα μείνουν για πάντα ζωντανές. Η οικογένεια ζήτησε σεβασμό της ιδιωτικότητάς της σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.
It is with great sadness that we announce the passing of our beloved father, Philip Anthony Campbell, who passed away peacefully last night following a long and courageous battle in intensive care after a complex major operation. pic.twitter.com/B4jD71B09q
— Phil Campbell & TBS (@PCATBS) March 14, 2026
Τον Φεβρουάριο, το συγκρότημά του είχε ακυρώσει τις προγραμματισμένες συναυλίες σε Αυστραλία και Ευρώπη, επικαλούμενο ιατρικές οδηγίες που είχε μόλις λάβει ο Κάμπελ, χωρίς να δοθούν τότε περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Κάμπελ υπήρξε μέλος των Motörhead από το 1984 έως το 2015 και για δύο δεκαετίες ήταν ο μοναδικός κιθαρίστας της μπάντας, συμμετέχοντας σε κλασικούς δίσκους όπως Orgasmatron, 1916 και Bastards. Με τον θάνατο του Lemmy το 2015, οι Motörhead σταμάτησαν οριστικά.
Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ, Old Lions Still Roar, στο οποίο συμμετείχαν ο Ρομπ Χάλφορντ, ο Ντι Σνάιντερ και ο Άλις Κούπερ. Με τους Phil Campbell and the Bastard Sons κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ, με τελευταίο το Kings of the Asylum το 2023.
Σε συνέντευξή του το 2025, είχε αναφερθεί στο έργο του στους Motörhead, λέγοντας ότι τα περισσότερα ριφ της εποχής του ήταν δικά του και ότι πολλοί δεν διαβάζουν τα credits. Τόνισε επίσης ότι δεν θεωρούσε τον εαυτό του «heavy metal κιθαρίστα», παρά την εικόνα που είχαν πολλοί για εκείνον.
Ο Κάμπελ αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Σουζάν Λε, με την οποία παντρεύτηκε το 2015, και τα τρία παιδιά του από τον προηγούμενο γάμο του με τη Μαρία Ακινάρ.
(Με πληροφορίες Blabbermouth)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Η ανάρτησή της στο Instagram
65 χρόνια μετά την ηχογράφηση του «Weiße Rosen aus Athen»
Στη σκηνή με τη Ντούα Λίπα για την ακουστική εκτέλεση του «Antología»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.