Μουσικη

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Τρεις νέες χριστουγεννιάτικες μεταδόσεις

Εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιώργος Τέλλος φωτίζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο Γιώργος Τέλλος φωτίζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Γιάννης Μπουρνιάς

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει τρεις νέες χριστουγεννιάτικες μεταδόσεις και ο Γιώργος Τέλλος φωτίζει την μαρμάρινη πρόσοψη του κτηρίου.

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα, γιορτή που φέτος θα είναι μοναχική καθώς η πανδημία του κορωνοϊού και ο εγκλεισμός στο σπίτι προς αποφυγή μετάδοσης της νόσου, μας απομακρύνει από αγαπημένα πρόσωπα και καθιερωμένες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Ο Γιώργος Τέλλος φωτίζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο Γιώργος Τέλλος φωτίζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Γιάννης Μπουρνιάς

Όμως, η τεχνολογία μας βοηθά να ζήσουμε τη μαγεία των γιορτών από το σπίτι μας, με μια σειρά από πολιτιστικές δράσεις που θα φέρουν χαρά σε όλη την οικογένεια. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κάνει τις ημέρες πιο λαμπερές με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και την πρωτότυπη φωταγώγησή του από τον Γιώργο Τέλλο, ευρέως γνωστός για την επιμέλεια του φωτισμού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι και της Βασιλίσσης Σοφίας το 2019, που θα δώσει στην πόλη μια νότα αισιοδοξίας. Οι πολύχρωμοι φωτισμοί που θα παρουσιάζονται στην μαρμάρινη πρόσοψη του κτηρίου και η μεταμόρφωση σε ένα αρχιτεκτονικό τοπίο, έρχονται να μεταφέρουν χαρμόσυνα μηνύματα για το 2021.

Τρεις νέες online μεταδόσεις προστίθενται στο πρόγραμμα του Μεγάρου που προορίζονται για μικρούς και μεγάλους. Οι μουσικές εκδηλώσεις «Κάλαντα από όλη την Ελλάδα με τη Χορωδία ‘Δόμνα Σαμίου’», «Χριστουγεννιάτικη γιορτή με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού» και «Γιορτινή μουσική με το εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου» θα είναι διαθέσιμες δωρεάν στην ιστοσελίδα του Μεγάρου και τη σελίδα του στο Facebook και θα μας συντροφεύσουν, όποια χρονική στιγμή το επιθυμήσουμε (on demand).

Η Χορωδία «Δόμνα Σαμίου»
Η Χορωδία «Δόμνα Σαμίου»/Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Χορωδία «Δόμνα Σαμίου» θα τραγουδήσει από τις 24 Δεκεμβρίου 2020 (14:00) έως τις 8 Ιανουαρίου 2021, χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Το φωνητικό σύνολο που δημιουργήθηκε το 1993 από τη Δόμνα Σαμίου θα ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια με θέμα τη Θεία Γέννηση και το νέο έτος τραγούδια από τη Σάμο, την Καππαδοκία, τη Ρόδο, τον Τσεσμέ και τα Κοτύωρα. Στη διεύθυνση της χορωδίας βρίσκεται η Κατερίνα Παπαδοπούλου, η οποία παίζει πολιτικό λαούτο και κρουστά. Μαζί τους, θα είναι ο μουσικός Χαρίτωνας Χαριτωνίδης (φλογέρα και τσαμπούνα) και ο σολίστ της πολίτικης λύρας και του πολίτικου λαούτου Σωκράτης Σινόπουλος

Η ιστορική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού που έχει στο ενεργητικό της έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε συναυλίες εντός και εκτός συνόρων, σε πολιτιστικά δρώμενα μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και δράσεις που απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, θα παρουσιάσει τη χριστουγεννιάτική της γιορτή στο Μέγαρο. Η μπάντα υπό τη διεύθυνση του Πλωτάρχη Γεωργίου Τσιλιμπάρη θα παίξει κάλαντα και γνώριμες μελωδίες από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο όπως οι: Adelste Fideles, Joy to the World, Deck the Halls. Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη από τις 25 Δεκεμβρίου 2020 (14:00) έως τις 8 Ιανουαρίου 2021

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παίζει τα κάλαντα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παίζει τα κάλαντα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Χάρης Ακριβιάδης

Όσοι δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τη συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου «Γιορτινή μουσική με το εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου» την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, τώρα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν, σε μια ακόμη εκδήλωση. Η οργανίστα Ουρανία Γκάσιου και οι μουσικοί Δημήτρης Γκόγκας (τρομπέτα) και Ανδρέας-Ρολάνδος Θεοδώρου (τρομπόνι) προσφέρουν στους φίλους του Megaron Online από τις 26 Δεκεμβρίου 2020 (14:00) έως τις 8 Ιανουαρίου 2021, χριστουγεννιάτικα medleys και θρησκευτικά έργα.

Γιορτινή μουσική με το εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου
Γιορτινή μουσική με το εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου © Χάρης Ακριβιάδης

Οι εκδηλώσεις είναι διαθέσιμες on demand στην ιστοσελίδα του Μεγάρου και τη σελίδα στο Facebook. Οι αναμεταδόσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ του ΕΔΥΤΕ.

Ο Γιώργος Τέλλος φωτίζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο Γιώργος Τέλλος φωτίζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Γιάννης Μπουρνιάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ