Μουσικη

Megaron Online: Τηλιακός και Τανακαλιώτης σε live streaming

H βραδιά Lieder αρχίζει με τον κύκλο An die ferne Geliebte (Στη Μακρινή Αγαπημένη) του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Megaron Online παρουσιάζει τον βαρύτονο Δημήτρη Τηλιακό και τον πιανίστα Γιάννη Τανακαλιώτη στο ρεσιτάλ «Ο Οδοιπόρος και η Μακρινή Αγαπημένη».

Η χώρα βρίσκεται ακόμα σε lockdown, ωστόσο η τεχνολογία έφερε νέους τρόπους για ψυχαγωγία στον προσωπικό χώρο των πολιτών. Το Megaron Online φροντίζει για τη διασκέδαση στο σπίτι και προσφέρει και τον Δεκέμβριο διαδικτυακές μουσικές εκδηλώσεις που θα χαρίσουν στους θεατές μια ξεχωριστή εμπειρία.

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 στις 20:30 μ.μ., ο βραβευμένος βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός, θα παρουσιάσει σε live streaming το ρεσιτάλ «Ο Οδοιπόρος και η Μακρινή Αγαπημένη», το οποίο θα μεταδοθεί στο πλαίσιο του Megaron Online και του κύκλου Μπετόβεν 2020. Στη σκηνή θα βρεθεί και ο πιανίστας Γιάννης Τσανακαλιώτης που έχει στο ενεργητικό του πολλές εμφανίσεις ως σολίστ αλλά και συνεργασίες ως μουσικός συνοδός με Έλληνες και ξένους μονωδούς.

H βραδιά Lieder, «στην οποία συνδυάζονται μερικές από τις πλέον εμβληματικές συνθέσεις για φωνή και πιάνο του Ρομαντισμού», αρχίζει με τον κύκλο An die ferne Geliebte (Στη Μακρινή Αγαπημένη) του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (Ludwig van Beethoven). Όλα τα τραγούδια του κύκλου είναι αφιερωμένα σε ένα απόμακρο γυναικείο πρόσωπο, υπαρκτό ή φανταστικό, που αποτελεί το βασικό θέμα ολόκληρου του έργου. Στην αρχή του ρεσιτάλ, ο Δημήτρης Τηλιακός θα ερμηνεύσει το Lied «Αdelaide» («Αδελαΐδα»), μια από τις δημοφιλέστερες φωνητικές συνθέσεις του Μπετόβεν. Στη συνέχεια θα ακουστεί το τραγούδι «Der Doppelgänger» («Ο σωσίας») από το Κύκνειο άσμα του Φραντς Σούμπερτ (Franz Schubert), το οποίο θα ακουστεί λίγο αργότερα.

Ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα τραγούδια του Σούμπερτ «Der Wanderer» («Ο οδοιπόρος») και «Wanderers Nachtlied I» («Νυχτερινό τραγούδι του οδοιπόρου Ι»). Το ρεσιτάλ θα ολοκληρωθεί με τον Έρωτα του ποιητή (Dichterliebe), μια από τις σπουδαιότερες συλλογές Lieder του Ρόμπερτ Σούμαν (Robert Schumann), στην οποία ο συνθέτης μελοποιεί στίχους του Γερμανού ποιητή Χάινριχ Χάινε (Heinrich Heine).

Ο Δημήτρης Τηλιακός έχει βραβευτεί στους διαγωνισμούς «Μαρία Κάλλας» και «W.D. Fassbaender», έγινε μέλος της Κρατικής Όπερας της Νυρεμβέργης και άρχισε τη διεθνή του σταδιοδρομία τραγουδώντας εμβληματικούς ρόλους για τον τύπο της φωνής του στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, την Εθνική Όπερα του Παρισιού, στο Τεάτρο Ρεάλ της Μαδρίτης, το Λισέου της Βαρκελώνης, στην Αίθουσα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας και σε άλλα λυρικά θέατρα και συμφωνικά κέντρα. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους μαέστρους, όπως οι Τσουνγκ (Chung), Κόνλον (Conlon), Παλούμπο (Palumbo), Πιντό (Pidò), Κουρεντζής, Αλτίνογλου (Altinoglu) και Μινκοφσκί (Minkowski), αλλά και με σκηνοθέτες όπως οι: Βικ, Γκουτ, Τσερνιακόφ, Κάρσεν και Ουίλσον. Από τις δισκογραφικές του καταθέσεις, ξεχωρίζει ο Ντον Τζοβάννι υπό τον Θεόδωρο Κουρεντζή, που τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ηχογράφησης όπερας 2017 από το έγκριτο BBC Music Magazine.

Ο πιανίστας Γιάννης Τσανακαλιώτης
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Πληροφορίες
Δείτε τη βραδιά Lieder του Δημήτρη Τηλιακού και του Γιάννη Τσανακαλιώτη ΕΔΩ 
Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Η αναμετάδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ του ΕΔΥΤΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ