Μουσικη

Γιατί ο Λίαμ Γκάλαχερ είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή ροκ σταρ

Όταν ο Λίαμ Γκάλαχερ απείλησε ότι θα μαχαιρώσει στο μάτι τον Σάσα Μπάρον Κοέν

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
liam-gallagher-oasis-sasha-baron-coen.jpg
Ο μεγαλύτερος εν ζωή ροκ σταρ Λίαμ Γκάλαχερ το 1994 © Martyn Goodacre / Getty Images / Ideal Image

Ο Σάσα Μπάρον Κοέν (Μπόρατ) διηγείται μια απίστευτη ιστορία με τον Λίαμ Γκάλαχερ ενώ ο Μπόνο παρακολουθεί ποιος είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή ροκ σταρ.

Κάθε φορά μου βγάζει ένα νέο φιλμ ο Σάσα Μπάρον Κοέν, οι φανατικοί μπαίνουμε για λίγες μέρες σε αυτό το εκπληκτικό σύμπαν υβρίδιο καφρίλας και ουσίας (πολιτικής) που δημιουργεί το θολωμένο του(not) μυαλό. 

Όσοι είδατε το Μπόρατ 2 ξέρετε τι κατάφερε πάλι ο κορυφαίος σατιρικός καλλιτέχνης αυτού του πλανήτη -ακόμα και αυτοί που πιστεύετε ότι το πρώτο Μπόρατ είναι καλύτερο. Με αυτή την αφορμή έκανα μια ανακεφαλαίωση του έργου, στιγμές από Ali G και Μπρούνο, πρώτο Μπόρατ, συνεντεύξεις και έπεσα πάνω σε αυτό το αριστούργημα. 

Είναι μια ιστορία που διηγείται ο Κοέν όταν γνώρισε τον Λίαμ Γκάλαχερ (των Oasis), πριν από 4 χρόνια καλεσμένος στην εκπομπή του Κόναν Ο’ Μπράιεν. Δείτε το βίντεο -μετά σας έχω και περιγραφή- και θα καταλάβετε γιατί ο Λίαμ Γκάλαχερ είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή ροκ σταρ. Να θυμίσω ότι στην ταινία Grimsby brothers που κυκλοφόρησε προ 4 ετών, ο Κοέν μιμείται -οπτικά τουλάχιστον- τον Λίαμ Γκάλαχερ.

Sacha Baron Cohen's Wild Liam Gallagher Story | CONAN on TBS

Καλεσμένος σε βραβεία του περιοδικού GQ στο Λονδίνο, ο Κοέν βλέπει τον Γκάλαχερ πριν την απονομή και τον ρωτάει αν του επιτρέπει να κάνει ένα αστείο που να αναφέρεται στον ίδιο. Ο θεόμουρλος τραγουδιστής των Oasis του απαντά ότι δεν έχει πρόβλημα. Τελικά του Κοέν δεν του βγαίνει να πει το αστείο με τον Γκάλαχερ. Ακολουθεί το πάρτι των βραβείων και ο Κοέν βλέπει στον ίδιο καναπέ τον Μπόνο (των U2) και τον Λίαμ Γκάλαχερ. Η συνέχεια είναι μια απίστευτη ροκ ιστορία.

Ο Κοέν αποφασίζει να κάτσει δίπλα στον Μπόνο στον καναπέ. Ο Γκάλαχερ του απευθύνεται: «έι εσύ, ποιος είναι ο πιο γαμιστερός εν ζωή ροκ σταρ;». Ο Κοέν του απαντά «δεν ξέρω, ο Στίβι Γουόντερ;». Ο Γκάλαχερ γίνεται έξω φρενών (δεν θέλει και πολύ) και λέει στον Κοέν «Σκάσε» και τον ξαναρωτάει «ποιος είναι ο πιο γαμιστερός εν ζωή ροκ σταρ;». Ο Κοέν τότε του λέει «δεν ξέρω, ο Μπόνο;» και ο Γκάλαχερ του άπαντα «όχι» και τον ξαναρωτά το ίδιο. Ο Κοέν εγκαταλείπει με την απάντηση  «δεν ξέρω» και ο Γκάλαχερ του λέει «ο Τζον Λένον»... Φίλος του Κοέν που κάθεται δίπλα του λέει «μα είπες εν ζωή» και ο Γκάλαχερ απαντά «Ο Τζον Λένον είναι ζωντανός» πετάγεται επάνω και λέει φωναχτά «Εγώ είμαι ο Τζον Λένον», μετά παραπατά, πέφτει σε ένα τραπέζι, χτυπάει το κεφάλι του και κοιτάζει στραβωμένος τον Κοέν. Ο Κοέν κοιτάζει τον Μπόνο και του λέει «μάλλον πρέπει να φύγω» και ο Μπόνο του απαντά «κάτσε εδώ, θα είσαι οκ όσο είσαι δίπλα μου». Ο Γκάλαχερ κοιτάζει τον Κοέν και ζητάει τον λόγο που δεν είπε το αστείο για αυτόν και μετά τον απειλεί ότι θα τον μαχαιρώσει και μάλιστα στο μάτι... γιεπ, αυτός είναι ο Λίαμ Γκάλαχερ.

Δείτε εδώ και τον Κοέν να κάνει μεγάλη εμφάνιση ως Λίαμ Γκάλαχερ σε φαβέλες της Νοτίου Αφρικής, με μουσική υπόκρουση το Cigarettes & Alcohol των Oasis.

Grimsby brothers Liam Gallagher Scene

Και εδώ ο γιος μου -πριν από λίγα χρόνια- ως Λίαμ Γκάλαχερ απειλεί τη θάλασσα...

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ