Μουσικη

Αφήστε το: Το νέο τραγούδι του Γιώργου Μαργαρίτη για την κάνναβη

«Στη χώρα μας πολλά δεν έπρεπε να είναι νόμιμα και είναι και άλλα που έπρεπε και δεν έχουν γίνει ποτέ»

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης
© Ελίνα Γιουνανλή

Ο Γιώργος Μαργαρίτης παρουσιάζει το νέο του τραγούδι για την κάνναβη και τις απαγορεύσεις, «Αφήστε το», στην ATHENS VOICE.

Ένα νέο ζεϊμπέκικο με υπαινικτικούς στίχους για το «χόρτο», βαριά καλοχτυπημένες πενιές και τη φωνή του Γιώργου Μαργαρίτη. Το καινούργιο τραγούδι του τελευταίου των μεγάλων λαϊκών τραγουδιστών, ονομάζεται «Αφήστε το» και υπογράφεται μουσικά από τον Γιάννη Λεμπέση και στιχουργικά από τον Βασίλη Παπαδόπουλο.

Σε ενορχήστρωση του κιθαρίστα Αντώνη Γούναρη και με τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μανώλη Καραντίνη να πρωταγωνιστεί μουσικά, ο Γιώργος Μαργαρίτης τραγουδά για τις απαγορεύσεις χαρίζοντας ένα ακόμα τραγούδι στην ελληνική λαϊκή μουσική ιστορία, ανατρέχοντας στους καιρούς των «μαχαλομαγκίστικων» τραγουδιών. Τι θέλει να πει ο ποιητής και τι ο ερμηνευτής;

«Στη χώρα μας πολλά δεν έπρεπε να είναι νόμιμα και είναι και άλλα που έπρεπε και δεν έχουν γίνει ποτέ. Έτσι πάει. Το “Αφήστε το” είναι το νέο μου τραγούδι. Δεν είναι το μόνο βέβαια, έχω πει κι άλλα τέτοια: “Στου παράδεισου την πόρτα”, “Το βοτάνι”, “Τα σπόρια”. Κι όχι μόνο εγώ… Δεκάδες τέτοια τραγούδια στο ελληνικό ρεπερτόριο. Αυτά τα τραγούδια τα θεωρώ πιο τίμια απ’ την καψούρα, που χωρίζουν και μετακομίζουν. Προτιμώ τα “μαχαλομαγκίστικα” το ‘χω ξαναπεί. Έτσι τα λέω εγώ. Ο στιχουργός μιλάει για ελευθερία. Αφήστε το πνεύμα του ανθρώπου ελεύθερο! Εξάλλου όπως λέει και ο στίχος: “για λόγους φαρμακευτικούς, όχι για να το πιούμε”. Αφήστε το… λοιπόν» σχολιάζει στην ATHENS VOICE ο Γιώργος Μαργαρίτης για το νέο του τραγούδι. Αφήστε το να παίξει.

Γιώργος Μαργαρίτης - Αφήστε Το | Giorgos Margaritis - Afiste To (Official Lyric Video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ