Μουσικη

Blinding Nights:Το viral cover που γυρίστηκε στο Παγκράτι (video)

Ντισκομπάλες, ανεμιστήρες, scrunchies και ένα βιολί.

img-2444_1.jpg
Έρρικα Ρούσσου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kianna, the weeknd
Kianna ft Eva στο cover του «Blinding Lights» του The Weeknd © Filippos Poulis

Μιλήσαμε με τους συντελεστές του cover από το «Blinding Lights» του The Weeknd ενός τραγουδιού που κάνει το γύρο του ίντερνετ.

Υπάρχουν οι άνθρωποι που τους αρέσει πολύ να παρακολουθούν video clip. Η πιο σημαντική υποκατηγορία αυτών των ατόμων είναι εκείνοι που θυμούνται πρακτικά τα πάντα από όσα έχουν παρακολουθήσει. Όσα χρόνια και αν έχουν περάσει. Από το κοντό σορτσάκι της Christina Aguilera στο «Dirty» μέχρι την μαύρη δερμάτινη φούστα του Freddie Mercury Μέρκιουρι στο «I want to break free», όλες οι λεπτομέρειες παραμένουν εκεί. Καρφωμένες στο μυαλό και σε αναμονή για μελλοντική χρήση σε κάποια συζήτηση περί video clips και άλλων καλλιτεχνικών δαιμονιών. 

kianna, the weeknd
Kianna ft Eva στο cover του «Blinding Lights» του The Weeknd

Ένας τέτοιος άνθρωπος εντόπισε και το video clip της Kianna για το cover του τραγουδιού «Blinding Lights» του The Weeknd. Ένα κομμάτι που έχει μπει για τα καλά στα charts (ελληνικά και ξένα) και δεν λέει με τίποτα να κατέβει. Όσες φορές και αν το έχουμε ακούσει στο ραδιόφωνο, το γυμναστήριο, μόνοι μας στο σπίτι για να μας ανέβει η διάθεση. 

The Weeknd - Blinding Lights (Official Video)

Και αφού μπήκαμε στο κλίμα με το original κομμάτι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε λίγο για το cover που γυρίστηκε ένα απόγευμα σε ένα σπίτι στο Παγκράτι. Η επιλογή του τραγουδιού έγινε από την Kianna για τους παραπάνω -προφανείς- λόγους. Ο fashion director και stylist Χάρης Σταματόπουλος ήρθε να συμπληρώσει την ιδέα της δημιουργώντας στο σπίτι του στο Παγκράτι ένα new age pop σκηνικό: «Η ιδέα για την επιλογή του συγκεκριμένου τραγουδιού ξεκίνησε από την Kianna. Εμείς είχαμε ήδη μιλήσει και γνωριστεί από κοντά και αναζητούσαμε ποιο θα ειναι το πρώτο project που θα πειραματιστούμε. Προσωπικά αγαπώ την pop μουσική, την pop κουλτούρα και όλο το lifestyle που προκύπτει από αυτή. Με το που άκουσα το τραγούδι που ηθελε να διασκευάσει μου ήρθε στο μυαλό ένα αθηναϊκό διαμέρισμα γεμάτο φυτά, λαμπιόνια και έντονους φωτισμούς. Αυτό το διαμέρισμα αποφασίσαμε πως θα είναι το σπίτι μου. Έτσι λοιπόν, νοικιάσαμε τα φώτα, αδειάσαμε όλο το σαλόνι, μετακινήσαμε τα έπιπλα και αρχίσαμε να δημιουργούμε ένα σκηνικό που θυμίζει video clip των '00s. Δηλαδή μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια. Έχω μεγαλώσει περιμένοντας να παίξει στην τηλεόραση το "heartbreaker" της Mariah Carey, το "genie in the bottle" της Cristina Aguilera και το "torn" της Natalie Imbruglia. Στην ίδια νοσταλγική αισθητική κινήθηκα και στα outfits των κοριτσιών. Ξεβαμμένα jeans , cowboy καπέλα και y2k bikini tops».

kianna, the weeknd
Kianna

Αν θυμάται κάτι έντονα από το γύρισμα ο Χάρης είναι «η ζεστή ατμόσφαιρα  στο σαλόνι λόγω των πολλών φώτων που χρησιμοποιήσαμε και τα γέλια που κάναμε κάθε φορά που δεν μας δούλευε ένα μηχάνημα». 

Δείτε το cover του «Blinding Lights» από την Kianna ft Eva: 
The Weeknd | Blinding Lights | (Violin Cover) Kianna Ft Eva

Η Kianna αγαπά πολύ τις διασκευές και τις επανεκτελέσεις παλιών αλλά και καινούργιων κομματιών. «Θεωρώ ότι είναι ένας δημιουργικός τρόπος έκφρασης και ένα ερέθισμα για τον καλλιτέχνη ανεξάρτητα από το αν έχει δίκη του δισκογραφία ή όχι. Είναι πολύ θεραπευτικό να πειραματίζεσαι και να δοκιμάζεις πράγματα πάνω σε αγαπημένες μελωδίες κομματιών της εγχώριας αλλά και της ξένης μουσικής. Η ιδέα ξεκίνησε όταν πρωτοάκουσα το κομμάτι του The Weeknd "Blinding Lights". Ο στίχος του μου θύμισε όλες τις στιγμές που ανεβαίνω επάνω στη σκηνή και πέφτουν επάνω στο πρόσωπο μου τα φώτα που με τυφλώνουν αλλά με βοηθανε να συγκεντρωθώ και να νιώσω τον παλμό του κόσμου ακόμα κι αν δεν τον βλέπω. Η μουσική του μου θύμισε εποχές '90s και '00s. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μουσικά αλλά και όχι μόνο σε μια φάση που όλα αυτά επανέρχονται στο σήμερα με έναν πιο σύγχρονο τρόπο. Αυτό το άρωμα θελήσαμε να δώσουμε με τους συνεργάτες μου στα Grey Studios Athens ακουστικά αλλά και εικονικά με την πολύτιμη βοήθεια του Χάρη που επιμελήθηκε το Art Direction. Τα ρούχα τα φώτα τα αντικείμενα στο σκηνικο τα χρώματα και η κάθε λεπτομέρεια θέλαμε να θυμίζει new age pop κουλτούρα. Όλο αυτό ήθελα να το δέσω με έναν ρομαντικό τρόπο γιαυτο και το συνδύασα με ένα μουσικό όργανο όπως είναι το βιολί και την συνεργάτιδα μου Εύα που είναι εξαιρετική μουσικός η οποία ταίριαξε τόσο όμορφα σε όλη την ιδέα». Η Kianna πρόσφατα ανέβασε στο ίντερνετ και άλλες δύο επανεκτελέσεις ενώ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσει και τα δικά της κομμάτια από την Digital Ray Records.

kianna, the weeknd

Γκλίτερ. Χορός. Μεγάλα υπέροχα scrunchies (που έρχονται στη μόδα με την ταχύτητα του φωτός). Ντισκομπάλες και μια επιθυμία να ζήσουμε κάτι χαρούμενο, κάτι «ανεβαστικό». Κάτι που θα μας κάνει έστω και για 3.25" να μην σκεφτόμαστε «πώς έχει πάει έτσι αυτό το καλοκαίρι». Όλα αυτά, μόνο εάν δεν το ακούσετε στο repeat όπως συνηθίζεται. Σε αυτήν την περίπτωση ο χρόνος αποχής από την καθημερινότητα πολλαπλασιάζεται. Και ναι, αυτή είναι μια τύχη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ