Μουσικη

Μουσικές κόντρες ανάμεσα στον Nile Rodgers και τον Sir Andrew Lloyd-Webber

Το #ΜένουμεΣπίτι γίνεται αφορμή για μουσικά παιχνίδια ανάμεσα σε διάσημους καλλιτέχνες

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nile Rodgers - Andrew Lloyd Webber
O Nile Rodgers και ο Sir Andrew Lloyd Webber στο Twitter

#ΜένουμεΣπίτι σημαίνει άφθονος χρόνος για να απολαύσουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο. Οι διάσημοι μουσικοί αγαπούν τις κόντρες δεξιοτεχνίας online κι εμείς τους παρακολουθούμε.

Οι καλλιτέχνες δημιουργοί λένε οτι δεν είναι η περίοδος υποχρεωτικής απομόνωσης, η περίοδος #ΜένουμεΣπίτι, η κατάλληλη για να δημιουργήσουν όπως τους παροτρύνουν πολλοί. Σε διάφορες συνεντεύξεις και αναρτήσεις, αυτό το διάστημα, τους βλέπουμε να λένε πόσο καταπιεστική ψυχολογικά είναι αυτή η κατάσταση ώστε η δημιουργία να είναι κάτι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.

Αντίθετα, πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι η ενδοσκόπηση, η περίσκεψη και το προσωπικό ζεν είναι αυτό που μπορούν να απολαύσουν τις μέρες του κορωνοϊού, μέσα στο σπίτι.

Οι βιρτουόζοι όμως, επιδίδονται σε εξάσκηση και ασκήσεις δεξιοτεχνίας. Τις περισσότερες φορές τις ανεβάζουν και στα social media δημιουργώντας έτσι άλλο ένα ψυχαγωγικό κύμα από βιντέακια που ανταλλάσσονται ασταμάτητα.

Όσο μεγαλύτερο το όνομα τόσο περισσότερο το buzz.

Για να κινηθεί, μάλιστα, το πράγμα, παίζουν πολύ τα challenges – οι προσκλήσεις/προκλήσεις να μπουν στο παιχνίδι αν ο προηγούμενος τους έχει δώσει τη σκυτάλη. Το έκανα εγώ, τώρα κάνε το κι εσύ.

Σε αυτό το challenge πετύχαμε τον Nile Rodgers, έναν από τους πιο αξιοσέβαστους και θρυλικούς παραγωγούς/κιθαρίστες/μουσικούς της μαύρης soul/disco/funk/rock μουσικής να πασάρει την πρόκληση στον επίσης μεγάλο μουσικοσυνθέτη, πολιτιστικό “μνημείο”πλέον της Μ.Βρετανίας, τον Sir Andrew Lloyd-Webber που έχει δημιουργήσει τον μύθο των μιούζικαλς στο Λονδίνο (όπως π.χ. το Φάντασμα της Όπερας) που έχουν γίνει τουριστική ατραξιόν της βρετανικής πρωτεύουσας εδώ και δεκαετίες.

Ο Nile Rodgers είχε γράψει στο Twitter πόσο πολύ είχε απολαύσει βλέποντας τον «αγαπητό του φίλο και μουσική ιδιοφυία» Andrew Lloyd Webber και τον Lin-Manuel Miranda (ανάμεσα στα άλλα έχει συνθέσει το Hamilton).

Κι έτσι ο Nile Rodgers, μπήκε στο παιχνίδι στο Twitter παίζοντας στην ηλεκτρική του κιθάρα το τραγούδι του Ιούδα, το Heaven on their Minds, από την περίφημη ροκ όπερα της δεκαετίας του ‘70, Jesus Christ Superstar που συνέθεσε ο Andrew Lloyd Webber επάνω σε στίχους του Tim Rice.

Και αμέσως προκάλεσε τον Lloyd Webber να παίξει το κομμάτι που δημιούργησε ο ίδιος μαζί με τον Pharrell Williams και το ντουέτο των Γάλλων Daft Punk, Get Lucky που υπάρχει στο άλμπουμ τους Random Access Memories.

Ο Lloyd-Webber όχι μόνο δέχτηκε αλλά έπαιξε το Get Lucky σε πέντε διαφορετικές μουσικές εκτελέσεις, μεταξύ των οποίων και μία σαν να είναι μέρος του Phantom of the Opera.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ