Μουσικη

Ο κορωνοϊός απειλεί την Eurovision

Σε καραντίνα λόγω κρούσματος στο εργασιακό του περιβάλλον ο παραγωγός John Ola

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κορωνοϊός απειλεί την Eurovision
Ο κορωνοϊός απειλεί την Eurovision @EPA/KOEN VAN WEEL

Ο κορωνοϊός θέτει σε κίνδυνο τη διεξαγωγή της Eurovision στην Ολλανδία - Κανονικά στην πρώτη συνάντηση των ομάδων Ελλάδα και Κύπρος.

Η παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό ακόμα και για την διεξαγωγή της Eurovision. Την Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των αρχηγών των αποστολών όπου θα  διευθετηθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με το φετινό show από τους Ολλανδούς παραγωγούς. Ελλάδα και Κύπρος πρόκειται να συμμετέχουν κανονικά στην συνάντηση.

Αντίθετα με την Ελλάδα όμως, η μία χώρα μετά την άλλη ακυρώνουν την συμμετοχή τους λόγω πρόσφατων κρουσμάτων. Φινλανδία, Σουηδία και Ισραήλ αποφάσισαν να μη ταξιδέψουν έως το Ρότερνταμ και έχουν ζητήσει να συμμετέχουν στη συνάντηση των αρχηγών μέσω διαδικτύου (σ.σ. βιντεοκλήση). Από τη συνάντηση αυτή θα απουσιάζει τελικά και το «μεγάλο αφεντικό» της Eurovision, ο παραγωγός John Ola καθώς και αυτός βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κρούσματος στο εργασιακό του περιβάλλον στην Ελβετία.

Οι εναλλακτικές

Εκτός από το ενδεχόμενο της ακύρωσης του φετινού διαγωνισμού, υπάρχουν δύο ακόμη πιθανά σενάρια που εξετάζονται. Το πρώτο αφορά την μεταφορά του show σε διαφορετική ημερομηνία από την προγραμματισμένη, ενώ το δεύτερο φέρει τους διοργανωτές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η Eurovision κεκλεισμένων των θυρών.

Λαμβάντας υπ'όψιν την έξαρση του κορωνοϊού στην Ευρώπη (σ.σ. στην Ιταλία οι νεκροί έχουν φθάσει τους 107), όλα τα σενάρια για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision παραμένουν ανοικτά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ