- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συναυλία για τους AC/DC παρέλυσε το Περθ της Αυστραλίας
Tribute μπάντες ρόκαραν πάνω σε νταλίκες κατά μήκος αυτοκινητοδρόμου που διέσχιζε καθημερινά ο αδικοχαμένος Μπον Σκοτ
Κυκλοφοριακό χάος στην Αυστραλία λόγω συναυλίας αφιερωμένης στους AC/DC και στον αδικοχαμένο Μπον Σκοτ.
Περισσότερα από 150.000 άτομα παρακολούθησαν την Κυριακή την αυτοκινούμενη συναυλία, φόρο τιμής στους AC/DC στο Περθ της Αυστραλίας. Για οκτώ ώρες, δέκα χιλιόμετρα από την Canning Highway έκλεισαν για να κινηθούν οι νταλίκες πάνω στις οποίες έπαιζαν οκτώ διαφορετικές μπάντες διασκευές της διάσημης μπάντας αποτίοντας φόρο τιμής στον Μπον Σκοτ, που φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον θάνατό του. Η διαδρομή ήταν αυτή που έκανε ο Σκοτ καθημερινά από το σπίτι του στο Fremantle μέχρι το ξενοδοχείο Raffles, όπου σύχναζε.
Η εκδήλωση ονομάστηκε «Highway to Hell». Οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας του δρόμου δόθηκαν στις νταλίκες που μετέφεραν τις μπάντες και οι άλλες δύο στον κόσμο για να μπορέσει να παρακολουθήσει την αυτοκινούμενη συναυλία. Την εκδήλωση άνοιξε το αυστραλιανό συγκρότημα Pigram Brothers με το «Highway to Hell», το οποίο ακούστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της 8ωρης συναυλίας από όλα τα συγκροτήματα και με διαφορετικές εκτελέσεις.
Ιδιαίτερη ήταν η εκτέλεση από το εναλλακτικό ροκ γιαπωνέζικο συγκρότημα Shonen Knife, ενώ πριν ξεκινήσουν οι μπάντες ο Αυστραλός πρωταθλητής κιθάρας Άλεξ Ρόμπερτς, γνωστός ως Jinja Assassin, παρότρυνε περισσότερους από 3.500 ανθρώπους να σηκώσουν τα χέρια τους προς τον ουρανό, καθώς εκείνη τη στιγμή ηχογραφούσε το Highway to Hell.
Ο Ρόμπερτς, που είναι καθηγητής θεάτρου, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κιθάρας που έγινε στην Φιλανδία το 2019. Μαζί του έπαιζαν και άλλοι εξέχοντες Αυστραλοί κιθαρίστες όπως ο Wes Roe και ο Billy Damage.
O Μπον Σκοτ άφησε την τελευταία του πνοή στις 19 Φεβρουαρίου 1980 στο Λονδίνο και ήταν lead singer των AC/DC από το 1974 μέχρι το 1980.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Η επετειακή έκδοση που μεταμορφώνει την Τεχνόπολη σε μια εβδομάδα μουσικής χωρίς όρια
Άγνωστα διαμάντια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς ανοιχτά προς το κοινό
Επιστροφή στην εποχή του ρεμπέτικου, στα κομπολόγια και στη νυχτερινή ζωή του πάλκου
Από την πρώτη εμφάνιση του Γιοέπ Μπέβινγκ στην Ελλάδα έως το φετινό opening party του Bolivar
Taylor Swift, Bad Bunny και The Weeknd κυριαρχούν στις λίστες streaming
Σημαντικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη μουσική βραδιά για την ενίσχυση των σχολείων της Ίμβρου
Ένα συμφωνικό αφιέρωμα στον ρομαντισμό, με σολίστ τον διακεκριμένο τσελίστα Κίαν Σόλτανι
O Μίλτος Λογιάδης διευθύνει τη Mediterranean Colors Orchestra σε έναν διάλογο παλιών και νέων ερμηνευτών
«Συνομήλικοι δεν είμαστε;», αναρωτήθηκε η ηθοποιός πιασμένη χέρι-χέρι με τον Akyla
Ο τραγουδιστής πέθανε στις 21 Απριλίου 2016 από υπερβολική δόση φαιντανύλης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision στη Βιέννη μιλάει για όλα
Διαθέσιμο online για desktop και φορητές συσκευές
Ο διάσημος συνθέτης ετοιμάζει μιούζικαλ για τη μυστηριώδη κλοπή του 1911 στο Λούβρο
Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το πρόσωπο που θα δώσει το ελληνικό 12άρι στον μεγάλο τελικό
Στις εικόνες, ποζάρει στο καμαρίνι της, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή
Σημαντική μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, με διεθνή πορεία και σπουδαίες συνεργασίες
Μια μουσική εμπειρία που κινείται ανάμεσα στη μνήμη, το συναίσθημα και την ελπίδα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη
Το video game του κλιπ θα το δούμε live τη βραδιά της Eurovision
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.