- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελεωνόρα Ζουγανέλη, τι κάνεις στα πλυντήρια;
Η αποκλειστική συνάντηση της ATHENS VOICE με την τραγουδίστρια στο πιο άκυρο σημείο της πόλης.
Η ATHENS VOICE συνάντησε τυχαία την Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο πιο άκυρο σημείο της πόλης να τραγουδά το καινούργιο της κομμάτι «Κάπου σε έχω ξαναδεί».
Μεσημέρι στο κέντρο της πόλης. Κέντρο απόκεντρο, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς. Η φασαρία ανταγωνίζεται τη ζέστη και, φυσικά, η δεύτερη κερδίζει πανηγυρικά. Αυτοκίνητα, πεζοί, μικροπωλητές και limes μπαίνουν στο mute. Και η Ευτυχίδου θυμίζει οδό μέσα στην οθόνη ενός ρεπεράζ του Φεντερίκο Φελίνι. Ξαφνικά, κάτι ακούγεται. Φέρνει σαν μπουζούκι. Και είναι και μια φωνή. Γνώριμη.
Πλησιάζοντας, είδα την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Να φοράει μία φανταχτερή φούξια φούστα και να τραγουδάει παρέα με τους μουσικούς της «Κάπου σε έχω ξαναδεί». Πίσω της στο φόντο υπήρχαν κάτι πλυντήρια. Τα πλυντήρια της γειτονιάς, συγκεκριμένα. «Μιας και είμαστε on tour στη συναυλία έτσι και στην πόλη σκεφτήκαμε να σταματάμε σε διάφορα μέρη και να τραγουδάμε. Έχουμε βρει δύο τρία σημεία στην Αθήνα που συχνάζουμε και εκεί διοργανώνω μικρά μικρά events παρέα με τον κόσμο» μου λέει η Ελεονώρα φανερά χαρούμενη με το όλο πρότζεκτ.
Έπειτα, μου εξηγεί περισσότερα: «Ετοιμαζόμαστε για την καλοκαιρινή μας περιοδεία η οποία έχει τον τίτλο “Κάπου σε έχω ξαναδεί”. Θα είμαστε μαζί με τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο και την μπάντα μου. Θα τραγουδάμε κάποια κομμάτια δικά μου και κάποια που αγαπώ και με εμπνέουν αναλόγως το μέρος που θα βρισκόμαστε κάθε φορά».
Το «Κάπου σε έχω ξαναδεί» έγινε τραγούδι
«Με τον Γιάννη συνεργαστήκαμε πρώτη φορά στην προηγούμενη δισκογραφική μου δουλειά και μέσα στην πορεία της συνεργασίας μας φτάσαμε σε αυτό το τραγούδι. Αυτό το τραγούδι μού έδωσε χαρά και αισιοδοξία. Κρύβει μέσα του πράγματα τα οποία εγώ πιστεύω πάρα πολύ. Όπως το ότι οι άνθρωποι που μας ακολουθούν στη ζωή μας, είτε είναι οικογένεια είτε φίλοι, είναι άνθρωποι με τους οποίους έχουμε κοινά και άρα με τη δική μας οπτική είναι άνθρωποι με τους οποίους έχουμε ξανασυναντήσει».
«Το μήνυμά του είναι πολύ συγκεκριμένο και γι' αυτό επιλέξαμε να είναι και ο τίτλος της φετινής περιοδείας αφού με αυτόν τον κόσμο που θα έρθει να μας ακούσει σίγουρα κάπου θα τον έχουμε ξαναδεί» είπε και επέστρεψε στην μπάντα της αφήνοντας τα κρόσια της φούστας να γεμίσουν χρώμα το δρόμο που είχε αρχίσει και πάλι να παίρνει τα πάνω του.
Καθώς απομακρυνόμουν από το σημείο συνάντησης δύο κυρίες τραγουδούσαν το ρυθμό του κομματιού. Άραγε θα τις πετύχω ποτέ ξανά στο δρόμο; Να τους πω ότι κάπου τις έχω ξαναδεί και να γελάσουμε παρέα;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DJs, διεθνείς συνεργασίες και 16 ημέρες ζωντανών εμφανίσεων και καλοκαιρινής ενέργειας
Μια πραγματική γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής στο Release Athens, το Σάββατο 27 Ιουνίου
Κάθε εβδομάδα ανεβαίνουν περίπου 33.000 νέα βίντεο που χρησιμοποιούν τραγούδια τους
Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, που θα ακουστεί πολύ, επιστρέφει για ένα διαφορετικό live στο Release Athens 2026 και μιλάει για όσα τον σημάδεψαν και όσα ο χρόνος έφερε
Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης μετά την ανακοίνωση των συναυλιών του Σεπτεμβρίου
Τριάντα χρόνια μετά κι ένα τραγούδι σώθηκε από έναν πολτό χαρτοπετσετών, μιλά για τη νύχτα, την ποίηση, τις γυναίκες-ηρωίδες, την αργοπορημένη ενηλικίωση και την εποχή της AI
Το κομμάτι είναι βασισμένο στη Τζέσι, την αγαπημένη καουμπόισσα από τη δεύτερη ταινία του franchise
Δύο από τα βασικά μέλη της Keinemusik στο μεγαλύτερο event ηλεκτρονικής μουσικής της πόλης
Μια επιμελητική πρόταση που φιλοδοξεί να συστήσει εκ νέου το πεδίο της σύγχρονης μουσικής
Η Ισλανδή σταρ παρουσιάζει νέα έργα και μια πρώτη ματιά στο άλμπουμ που θα βγει το 2027
Πότε και πού θα διεξαχθεί
Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί στον Λόφο της Σάνης το Σάββατο 1 Αυγούστου
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Το νέο άλμπουμ σημείωσε επίδοση-ορόσημο για την ελληνική μουσική - Ο κορυφαίος ράπερ ετοιμάζει συναυλίες
Ο Καναδός ράπερ ξεπέρασε τον Μάικλ Τζάκσον στο Billboard μετά την κυκλοφορία τριών άλμπουμ ταυτόχρονα
Λίγο πριν τον ακούσουμε για πρώτη φορά live στην Αθήνα, στο Ρομάντσο, ακούστε όλα όσα είπε στον Voice 102,5
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.