- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γκαλά όπερας στο Μέγαρο με τη Λιουντμίλα Μοναστίρσκα και τον Δημήτρη Πλατανιά
Μαζί τους η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο πόντιουμ ο Μίλτος Λογιάδης
Μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ένα γκαλά όπερας με δύο μεγάλες φωνές, την ουκρανή σοπράνο Λιουντμίλα Μοναστίρσκα και τον βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά, σε άριες και ντουέτα από αγαπημένα έργα όπως η «Τόσκα», ο «Μάκβεθ», ο «Ναμπούκκο». Μαζί τους θα είναι και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που θα ερμηνεύσει ορχηστρικά ιντερμέδια από τις όπερες «Ο φίλος Φριτς» και «Μανόν Λεσκώ», καθώς και τη Sinfonia από το «Σικελικό εσπερινό». Στο πόντιουμ ο μαέστρος Μίλτος Λογιάδης.
Από τον Ρομαντισμό στον Βερισμό
Όλο το πρώτο μέρος της συναυλίας θα είναι αφιερωμένο στον Τζουζέππε Βέρντι, τον κορυφαίο εκπρόσωπο του ιταλικού Ρομαντισμού στην όπερα, που έφερε στο προσκήνιο τους βαρύτονους.
Ο Δημήτρης Πλατανιάς, μόνιμος μονωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με λαμπρή καριέρα και εκτός ελληνικών συνόρων, θα τραγουδήσει χαρακτηριστικές άριες γραμμένες για το συγκεκριμένο είδος φωνής από τον «Ερνάνη» και τον «Στιφέλιο», ενώ μαζί με τη Λιουντμίλα Μοναστίρσκα, θα ερμηνεύσει το διάσημο ντουέτο Ναμπούκκο-Αμπιγκαΐλλε από τον «Ναμπούκκο». Στην πρώτη ενότητα της βραδιάς η φημισμένη ουκρανή σοπράνο θα αποδώσει ακόμη την απαιτητική και έντονα δραματική καβατίνα της Λαίδης Μάκβεθ.
Στο δεύτερο μέρος του γκαλά όπερας στο επίκεντρο θα βρεθεί ο ιταλικός Βερισμός, το μουσικό ρεύμα που έδωσε σκηνική υπόσταση σε ιστορίες της απλής, καθημερινής ζωής. Έναρξη με το ορχηστικό ιντερμέδιο του «Φίλου Φριτς» του Πιέτρο Μασκάνι, ο οποίος συνέθεσε και το ντουέτο Σαντούτσας - Άλφιο («Καβαλερία Ρουστικάνα») που θα ερμηνεύσουν από κοινού η Λιουντμίλα Μοναστρίρσκα και ο Δημήτρης Πλατανιάς. Ο έλληνας βαρύτονος επέλεξε επίσης την υψηλών φωνητικών απαιτήσεων άρια «Mου επιτρέπετε;» από τους «Παλιάτσους» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο.
Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει και η περίφημη άρια της Τόσκας «Έζησα για την τέχνη» από την ομώνυμη δημοφιλέστατη όπερα του Τζάκομο Πουτσίνι, που υπογράφει επίσης την άρια «Μόνη, χαμένη, εγκαταλειμμένη…» από τη «Μανόν Λεσκώ», ένα λυρικό έργο βασισμένο στο ομότιτλο γαλλικό μυθιστόρημα.
Και τις δύο άριες τραγουδά η Λιουντμίλα Μοναστίρσκα, η οποία πριν αρχίσει τη διεθνή σταδιοδρομία της, υπήρξε επί χρόνια βασική σολίστ της Εθνικής Όπερας της Ουκρανίας και έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ασίας.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Γκαλά Όπερας στο Guide της Athens Voice
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.