Επιστροφή στην πόλη με συναντήσεις στις συναυλίες και στις πλατείες.
>> Επιστροφή στην πόλη με συναντήσεις στις συναυλίες και στις πλατείες. Μαζική προσέλευση στους Active Μember, όπου βούλιαξε η Τεχνόπολη από το low bap κοινό. Πυροτεχνήματα, πολλοί καλεσμένοι, ρίμες, stage diving και καμένα μαλλιά.
>> Κυριακή μεσημέρι στο δρόμο για το ReMap δύο δεκατετράχρονες με ρωτούσαν πώς θα πάνε στον Λυκαβηττό. Μες στον Χαρούλη ήταν. Μπορεί και η πρώτη τους συναυλία.
>> Γύρω γύρω όλοι στο Μεταξουργείο, τέχνη δίπλα στα μπορντέλα, μετανάστες και hipsters, gay sadness, κουβέντες πάνω από τα έργα, λίγη ζωγραφική, πολλές ιδέες για ινσταλέισον, μουσική στην πλατεία, ψιλή κουβέντα, απομεινάρια διακοπών. Στο εκπληκτικό κτίριο της Kunsthalle οι μπίρες τελείωσαν γρήγορα, ο ποπαγκαντιστής Φώτης Βαλλάτος συνδύαζε Sonic Youth με όπερα, πριν κοπεί για λίγο ο ήχος δίνοντας το λόγο στο βουητό των artenistas.
>> Πώς τα πας, την παλεύεις, δύσκολα, κρίση και γκρίνια, success story και συριακή υστερία, μύθος και πραγματικότητα, τρολάρισμα και ασταμάτητο διαδικτυακό κράξιμο, όλοι εναντίον όλων, τέρκι σίριαλ στην tv, κλειστοφοβικές επαναλήψεις στο φουλ, μπιπ στο «μαλάκα» του καμικάζι-αγάπη-μου λίγο πριν τις διαφημίσεις του πάρε-με-τώρα-μωράκι-μου. Όλα στο μύλο και τη λήθη. Επαναστατικές κορόνες και οργή στο Facebook για μια-δύο μέρες max, και μετά πάνε όλα στη διαδικτυακή άβυσσο, πάμε για άλλο hashtag.
>> Συναυλιακά η εβδομάδα προμηνύεται ζόρικη. Όρεξη να ’χεις, και καπνό, για να βγαίνεις. Ο Bonobo ανήκει στην κατηγορία Α+ των αγαπημένων του αθηναϊκού κοινού και μετακομίζει στο πολύ πιο ευρύχωρο Votanikos Live. (13/9) Μια μέρα πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη, στο Fix Area. Downtempo από Dial M For Monkeys μέχρι Νοrth Borders. Ωραία.
>> Επόμενο κεφάλαιο Nouvelle Vague. Πόση μπόσα να αντέξει η post punk σκηνή; Έχει πολύ ακόμη. Γνωστοί οι στίχοι, αντιφατικές οι διασκευές, παριζιάνικες φωνές που ελπίζω να έχουν ακούσει τουλάχιστον μία φορά τα αυθεντικά τραγούδια και σίγουρα feelgood διάθεση (Tεχνόπολις, 13/9).
>> Ο δεύτερος τόμος της συναυλιακής τριλογίας «Hurricane» των Scorpions συνεχίζεται στο Λυκαβηττό στις 12/9 πριν τη sold out κατακλυσμική coda του Σαββάτου. Νο οne like you.
>> Δωράκι από τα παιδιά του Ejekt o DJ Food στο Use της Καρύτση (15/9, free). Ο Σαλονικιός κολοσσός τέχνης, Babis Βatmanidis είναι άχαστος στις 13/9 στο Six Dogs. Τhe same applies to Τοnis Sfinos. Mαζί με θεά Μπέσσυ, Λάκη Τζορνανέλι και Charms στην Τεχνόπολις (17/9).
>> Κιθαριστική ποπ μέρος πρώτο με τους Beach Fossils από τη σχολή Καλών Τεχνών της Captured Tracks στις 15/9 στο An Club. Εγγύηση.
CITY CLUBBING
>> Πίσω από τα ντεκ της εβδομάδας, εκτός από τα breaks του DJ Food και του Cayetano παίζουν ακόμη τα Get Down parties του DJ Noiz, που θα έχει ένα διαφορετικό guest κάθε Σάββατο στο Βlow Bar (Λεπενιώτου 22, Ψυρρή), η needless βραδιά του Chevy στις 14/9 συντονίζεται στο Senza (Λέκκα 23-25) με καλεσμένους τους Blend Mishkin, Runner και τον Στρατηγό Conzou των Burger Project. Όλα μαύρα.
>> Στο Τiki, οι Fresh & Yellow σε Νοuvelle Vague aftershow party. Ο DJ Siopis (Γιάννης Σιώπης) της βερολινέζικης Get Physical με tech house και minimal ήχο, στο Μamacas (12/9).
>> Δύσκολη μέρα για γκοθάδες η Παρασκευή. Άντε να διαλέξεις σπηλιά. Batcave βραδιά με οκτώ DJs στο Second Skin. Εlectro Body Music Vol. Zero με επτά DJs στο Dark Sun και Fasma Festival στο Death Disco με live από τους Γερμανούς Αncient Methods, αλλά και τον εξαιρετικό δικό μας Biomass.
>> Τέλος, το famous story της εβδομάδας δημιουργεί η γνωστή bohemian παύλα κιμπορντίστρια των Dandy Warhols, DJ Rescue, με old school επιλογές στο Skullbar στις 14/9.
>> Τhat’s all nu folks.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπάρχει και κάνει την πόλη ενθουσιαστική
Γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως ως ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού συγκροτήματος Oregon
Είχε κατακτήσει τον διαγωνισμό μία φορά
Αποκαλύφθηκαν και τα 28 τραγούδια του Sing for Greece 2026
Με κοντά στις 300.000 προβολές μέσα σε 48 ώρες
Ακούστε και τα 28 τραγούδια
Αποκαλύφθηκαν τα 14 τραγούδια του πρώτου ημιτελικού του Sing for Greece 2026
Ακούστε τα ολόκληρα για πρώτη φορά
Στις 20 Ιανουαρίου, μια βραδιά στο Θέατρο Ολύμπια με έργα των Λέοναρντ Μπερνστάιν, Τζορτζ Γκέρσουιν και Αντονίν Ντβορζάκ
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μουσείο Γουλανδρή Σύγχρονης Τέχνης, το Half Note, την ΕΒΕ και το Ίδρυμα Θεοχαράκη
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από έρευνα
H οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα το 2027
Το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026, στις 17:00 στην ΕΡΤ1
Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανού ποπ σταρ κυκλοφορεί στις 6 Μαρτίου
65 χρόνια πορείας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση σε μια ζωή γεμάτη από ελληνικό τραγούδι
Ο Σπαρτιάτης ράπερ αποκάλυψε τις πρώτες ρίμες από τα νέα του τραγούδια με ένα ατμοσφαιρικό φιλμ του Απόστολου Ζυγούρη
Η επανέκδοση ενός δίσκου-σταθμού στην ιστορία της τζαζ
Από τον Φραντσέσκο Πιεμοντέζι στον Λούκας Στέρνατ και το πιανιστικό σύνολο Piandemonium
Ένα τραγούδι για το σώμα και την ανάγκη απελευθέρωσης
Πρωτότυπες ζωντανές συναντήσεις όπου οι καλλιτέχνες μιλούν ανοιχτά και η μουσική γίνεται σχέση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.