Μουσικη

12 συναυλίες και πάρτι που δεν είναι για να λείπεις

Τα καλύτερα μουσικά events της εβδομάδας

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
ΤΕΥΧΟΣ 674
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lucifer.jpg
Lucifer

Πέμπτη 11/10

The Boy. Live στο six d.o.g.s, στην Αθήνα του 2039, που θα μας μεταφέρει το αναγεννημένο Αγόρι. 

the-sunflowers.jpg

»»» Το ίδιο βράδυ, οι Πορτογάλοι Sunflowers στο Ρομάντσο δίνουν ψυχεδελικό πανκ ραντεβού για να ακούσουμε ζωντανά το νέο τους άλμπουμ «Cast Spell», σε ένα live που ανοίγουν σερφάροντας στα 60s και το garage psych οι Cosmic Shadows. 

-s-f-s.jpg

»»» Ο «Μικρός Κλέφτης» στην Εφημερίδα ΑΤΗ πιλοτάρει τα ντεκ στο πιο fresh πάρτι της πόλης με αγαπημένα, γνωστά-άγνωστα, τραγούδια και hip hop ρυθμούς. 

 

Παρασκευή 12/10 

David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου & Σταύρος Λάντσιας, κατά κόσμο Human Touch, συμπαρασέρνουν την πόλη με τα μουσικά τους όργανα, στο Ζοο. 

alpha-steppa.jpg

»»» Αlpha Steppa & Κaya Foundation Crew για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα, στη σκηνή του θρυλικού Αn Club.  Ένα dub & reggae soundsystem επί σκηνής. 

agathe-incaarema.jpg

»»» Θέλεις να ακούσεις τον jazz αυθορμητισμό να συναντά την bossa; H Agathe Iracema και το κουαρτέτο της, θα φροντίσουν για αυτό στο Half Note Jazz Club, 12-15/10. 

Σάββατο 13/10

-t-a-_1_f-t-u-t-sa-a-1.jpg

»»» Με μια ανατρεπτική διασκευή της κωμωδίας «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη ξεκινά η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ. Οι εκκεντρικοί Opera Chaotique και η Ομάδα Κουκλοθεάτρου Merlin μεταφέρουν τους «Βατράχους» στη σημερινή εποχή. Πρεμιέρα στις 13/10. 

crippled-black-phoenix.jpg

»»» Space rock τριπάρισμα στο Temple, όπου οι Crippled Black Phoenix με το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους «Great Escape» και support τους The Devil’s Trade του David Mako να συνδέουν την αμερικάνικη country με την ουγγρική folk παράδοση.

encardia.jpg

»»» Δύο μουσικά ταξίδια από τις ακτές της κάτω Ιταλίας έως τα πέρατα της Ανατολής. Encardia, Haig Yazdjian, Γιώτης Κιουρτσόγλου και Βαγγέλης Καρίπης εμφανίζονται στην πλατεία του Κυττάρου. 

»»» ΧΑΤ ΤΡΙΚ, One Last Round και The Titz στο πιο ξέφρενο punk rock βράδυ της εβδομάδας, στο Gagarin 205.

Κυριακή 14/10

leyya.jpg

Οι πειραματικοί και ηλεκτρονικοί posters Leyya έρχονται στο Death Disco, και πριν σκορπίσουν τα beats τους το αθηναϊκό δίδυμο των Foam ανοίγει το live. 

»»» O Nicke Andersson, ναι, ο ex-Entombed, μπροστάρης των Hellacopters και Imperial State Electric, παίζει στην ίδια μπάντα με τη γυναίκα του Johanna Sadonis, front woman των The Oath. Oι Lucifer, το heavy rock συγκρότημα από τη Στοκχόλμη, στο Gagarin 205, με τους Αθηναίους Half Gramme of Soma να σηκώνουν ψηλά πρώτοι τους ενισχυτές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ